Beauty: Maybelline Brow Drama mascara

Browdrama4

Deze maand kwam Maybelline uit met een nieuw product om de wenkbrauwen gemakkelijk en langdurig mee in model te krijgen: de Brow Drama sculpting brow mascara. Een mascara voor de wenkbrauwen? Ja, echt! Ik gebruik meestal een poeder voor mijn wenkbrauwen en was daarom enorm benieuwd naar de werking van deze gel. Kijk mee!

Browdrama6

De Maybelline Brow Drama mascara is een gekleurde wenkbrauwgel die verkrijgbaar is in drie tinten: Dark Blond, Medium Brown en Dark Brown. Er is ook een transparante variant die je kunt gebruiken wanneer je geen kleurtje op je wenkbrauwen wilt, of wanneer je hem wilt combineren met een wenkbrauwpoeder of -potlood. Het vloeibare product is verpakt in een plastic zwarte huls, waar in het klein de kleur van de gel op vermeld. Handig, maar niet helemaal waarheidsgetrouw naar mijn idee: de medium brown die ik kocht bleek wat ‘warmer’ en donkerder te zijn dan vermeld stond op de verpakking.

Browdrama8

De vorm van het borsteltje was wel even een verrassing voor me. Ik had een ‘gewone’ spoolie verwacht, maar trof een borsteltje aan dat uitloopt in een vrij breed, ronde uiteinde. Het idee is dat je met dit ronde uiteinde heel precies kunt werken en je wenkbrauwen kunt shapen. Ik vind het origineel en leuk bedacht, maar het borsteltje kwam meteen als heftig op me over: het is vrij breed en ik was dan ook benieuwd hoe dat zou werken voor me.

Browdrama1

Dit is de VOOR foto. Ik had hier wel al mijn foundation en poeder aangebracht, maar nog geen oogproduct.

Browdrama5

Het idee: borstel eerst tegen de haargroeirichting in, zodat je alle haartjes inkleurt (stap 1). Daarna borstel je de haartjes met de haargroeirichting mee, zodat je wenkbrauwen in model komen (stap 2). Dat bleek wat lastig, want eenmaal aangebracht gaat deze gel nergens meer naartoe en zit hij muurvast. Het bleek daarom gemakkelijker om gewoon direct met de haargroeirichting mee te bewegen. Zoals je kunt zien is het ronde borsteltje vrij groot in verhouding tot mijn wenkbrauw. Dit resulteerde de eerste keer in product op plaatsen waar het niet bedoeld was en een vreemde vorm wenkbrauw door de hoeveelheid gel die de borstel met zich meebrengt. Na wat oefening ging dat echter wel wat beter.

Browdrama7

En dan hier de foto waarop ik de brow drama mascara heb aangebracht, alsmede mijn ‘gewone’ mascara. Ik vind het geheel net iets sprekender en mijn wenkbrauwen zijn goed in het gareel gebracht. Op de voor-foto kun je zien dat ik bij de aanzet van mijn wenkbrauwen wat lege plekjes heb. De gel vult deze plekjes deels op, maar ik zie toch ook nog wel wat lege plekjes. De wenkbrauw ziet er door de lichte kleuring natuurlijk bijgewerkt uit, vind ik.

Browdrama3

Eindoordeel:
Je wenkbrauwen zijn na het gebruik van de gel goed in vorm en kunnen gedurende de hele dag geen kant meer na het gebruik van de gel. Pluspunt! Wel vind ik het borsteltje echt te groot, wat ervoor zorgt dat de wenkbrauwgel niet al te precies kan worden aangebracht. Poeder of potlood is dan toch een stukje secuurder. De kleur is naar mijn idee vrij subtiel, wat voor sommige meiden een pré en voor sommigen een minpunt is. Dus heb je genoeg subtiliteit in je om de gel voorzichtig aan te brengen en ben je op zoek naar een product dat je wenkbrauwen natuurlijk kleurt en meteen goed in model brengt, dan zou de Maybelline Brow Drama sculpting brow mascara best eens iets voor jou kunnen zijn. In elk ander geval kun je deze overslaan.

De Maybelline Brow Drama sculpting brow mascara kost €8,99 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Delen:

4 Reacties

 1. bymarlayne
  26 oktober 2014 / 26 oktober 2014

  Fijne review!

 2. Mademoiselle Sophistiqué
  26 oktober 2014 / 26 oktober 2014

  ik heb mijn favo wenkbrauwproduct gevonden bij Make Up For Ever, de Aqua Brow is echt geniaal!

 3. 27 oktober 2014 / 27 oktober 2014

  Ik gebruik eigenlijk nooit wenkbrauwproducten, niet zo’n behoefte aan. Maar het resultaat ziet er wel erg mooi uit!

 4. 1 november 2014 / 1 november 2014

  wat een fijne review, ziet er ook uit als een erg fijn product met goed borsteltje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder