Een bezoek aan de Dutch Design Week – GRADUATION

Dutch design week hiddentruths1

Elk jaar in oktober staat Eindhoven geheel in het teken van de Dutch Design Week (DDW). De DDW is een internationaal design evenement waar design (vaak in combinatie met technologie) centraal staat.  Bijna elk jaar bezoek ik met mijn moeder GRADUATION, waar afgestudeerden van de Design Academy hun afstudeerwerk tonen.
Ik laat je vandaag mijn favorieten uit deze show zien. Jammer dat ze nog niet te koop zijn!

Proef1
Proef2

Proef – Louise Knoppert
Sociale aspecten van ons leven gaan vaak gepaard met eten en drinken. Voor mensen die sondevoeding krijgen is dit heel lastig, want vaak mogen of kunnen zij amper tot niet meer gewoon eten. Proef is een box gevuld met een soort lolly’s waarmee je de geur en smaak van voedsel (weer) kunt ervaren. Het hoe en waarom rond sondevoeding ken ik van heel dichtbij en daarom spreekt het design van Louise me enorm aan. Ik vermoed dat hier een grote markt voor is en hoop dan ook echt dit een product wordt dat ook daadwerkelijk aan te schaffen.

Newbornfame1

Laura Cornet – New born fame
De gemiddelde baby staat binnen een dag of wat na haar of zijn geboorte al op de sociale netwerken. Deze foto’s gaan waarschijnlijk nooit meer van internet af, terwijl het kind er geen inspraak in had. Laura creëerde een mobile waarmee baby’s – door middel van een camera – zelf selfies kunnen maken en online zetten. Een statement naar het gebruik van sociale media waar ik me best een beetje in kan vinden.

hiddentruths2

Hsuan-Tzu Liu – Hidden truths
Soms zijn de verborgen onderdelen van een object functioneler dan dat wat we wel zien. Vergelijk het met de PA van een grote artiest of de technicus in het theater. Hsuan maakte een lamp waarbij de lamp ook meteen de lichtbron was. Alle draadjes en LED lampjes zijn goed zichtbaar en zorgen voor een schitterend resultaat. Deze wil ik hebben!

aai-en

Anke Verstappen – AAI-EN
Kinderen die blind geboren worden kunnen in hun eerste levensjaren een grote achterstand oplopen in hun ontwikkeling, vergeleken met andere kinderen. Deze speelmat bevat verschillende eigenschappen die kinderen kan helpen hun oriëntatie, tast en mobiliteit te ontwikkelen.

Vissenkom

Maxime Mellot – Turia
In een tijd waarin we altijd verbonden zijn met het internet en waarin een enorme focus ligt op presteren is er weinig tijd meer voor momenten om even helemaal niets te doen. Maxime Mellot wil je met dit take-a-break bureau even de rust gunnen van de natuur en het niets doen.

omdatjeermaar

De kwaliteit van sommige foto’s is wat minder omdat de instellingen van mijn camera niet goed stonden en het licht in de ruimte erg geel was. Excuses! Ik vond dat er weer ontzettend veel gaafs te zien was tijdens de GRADUATION 14 show. Wat vind jij van deze ontwerpen? Laat het me weten en bezoek vooral volgend jaar zelf eens de Dutch Design Week. Er is van alles te zien en te doen en je dag vliegt om. Echt!

Delen:

4 Reacties

 1. Zoë-Amber
  28 oktober 2014 / 28 oktober 2014

  Ooh – die lamp is echt geweldig!

  Wat een prachtig ontwerp :O
  En die lollies lijken me ook echt een doorbraak..

 2. 28 oktober 2014 / 28 oktober 2014

  Wat een leuke foto’s! Ziet er tof uit!

 3. Desiree
  28 oktober 2014 / 28 oktober 2014

  Wat een prachtige foto’s! Je hebt een leuke blog! Liefs

 4. 1 november 2014 / 1 november 2014

  Mooie foto’s, lijkt me gaaf eens te hebben gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder