Happy List #8: Wonderful December

Happylistdec

Over twee dagen zwaaien we 2014 uit en verwelkomen we het nieuwe jaar, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor de laatste keer dit jaar blik ik terug op de fijne momenten van de afgelopen maand. Dit keer iets eerder dan normaal in verband met Oud en Nieuw. December was een prachtige maand waarin ik niet alleen hard gewerkt heb, maar waarin er ook veel tijd was voor familie en vrienden tijdens sinterklaasavond en de Kerstdagen. Wat was dat gezellig! Kijk je mee naar mijn happiness overzichtje van december?

TheBridge

The Bridge
In november raakte ik al hooked aan de Zweeds/Deense misdaadserie The Bridge, maar in december keek ik seizoen 2 en was ik helemaal verkocht. Afgelopen weekend keek ik de allerlaatste aflevering en nu is het wachten op seizoen 3. Die komt naar verwachting pas in het najaar van 2015 pas uit, dus we moeten nog even wachten. Zoek je nog een serie … dan is dit absoluut een aanrader!

Sinterklaas

Sinterklaas
Bij ons thuis wordt Sinterklaas altijd groots gevierd. Bijna iedereen, van waar zij of hij ook zit in de wereld, verzamelt zich bij mijn moeder thuis voor een enorm pakjes- en gedichtenfestijn. We trekken vooraf lootjes en kopen dan niet alleen cadeautjes, maar maken dan ook flinke gedichten voor elkaar. Dit geheel gaat altijd gepaard met een uitgebreide gourmet.. Heel fijn! Ik kreeg bovenstaande cadeaus van mijn broer: verse groene thee, theefilters (Yay, mijne waren op!) en het boek De Blogbijbel. Leuk!

Jurk

Kerstdiner werk
Met mijn werk ging ik ter afsluiting van het jaar uit eten bij een tweesterrenrestaurant. Van te voren leverde dat wel wat outfit stress op: wat trek ik aan en welke nagellak past daarbij?! Na het heerlijke diner was er een dj, waardoor ik pas rond 2 uur ’s nachts in bed lag… terwijl ik de volgende dag gewoon moest werken, haha! Gaaf om eens mee te maken en om te kunnen praten met collega’s die je anders nooit spreekt. Een bijzondere avond!

stylefruits

Stylefruits
Begin deze maand werd Twintigennogwat.nl door de website Stylefruits.nl  geselecteerd als Blog van de maand december voor op hun site waar ze de beste Nederlandse start-up blogs uitlichten. Een enorme eer! Ik werd door hen geïnterviewd en dit interview staat nu op hun website. Ik kreeg er leuke reacties op en vind het te gek dat ik tussen dit rijtje toppers mag staan!

BillyElliot

Theater/ Musical
Net als in november stonden er ook in december weer theatervoorstellingen op het programma. Aan het begin van de maand ging ik met mijn moeder naar Moesson, een toneelstuk met Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman. Een beladen stuk, maar prachtig gespeeld! Ik vind Bram van der Vlugt geweldig, aanvankelijk als Sinterklaas maar toen ik ouder werd door zijn toneelrollen. Maar toen ik hem in de bar van het theater trof, heb ik hem maar niet aangesproken… stom he?!

Halverwege de maand bezocht ik de musical Billy Elliot. Wauw, wat was ik onder de indruk. Roan, een van de jongens die Billy speelt, beleefde zijn première en hij deed het ontzettend goed. Wat ongelooflijk knap, die combinatie van tap, zang en ballet!

kapper

Kapper
Door alle drukte van de afgelopen maanden was het er niet van gekomen, maar net voor Kerst had ik er dan eindelijk tijd voor… de kapper! Het was echt heel erg nodig en ik ben altijd blij als ik weer geweest ben. Ik ga al jaren naar Rob Peetoom en ben daar super blij mee. Mijn vaste kapster is uit dienst gegaan in verband met een lange reis die ze maakt en dus ging ik voor het eerst bij een nieuw meisje. Ze maakte er dit kapsel van… en ik was blij!

kerst

Kerstdagen
Wat had ik dit jaar zin in Kerst! Het huis was versierd, ik bakte Lussekatter en keek Love Actually. Kerstavond en de Kerstdagen bracht ik gezellig door met familie en vrienden. Mijn zusje kwam op kerstavond eten en terwijl de finale van 3FM op de achtergrond aan stond aten we gezellig samen het diner waar mijn vriendje in de keuken zijn best op gedaan had. Eerste Kerstdag brachten we door bij mijn schoonouders, waar ik ontzettend verwend werd met cadeaus.. zo lief! Hopelijk hebben jullie ook hele fijne Kerstdagen gehad en heb je genoten!

BobbieSneeuw

Sneeuw
En jawel, de dag na Kerst was het dan toch zover: sneeuw! Zolang ik niet naar buiten moet en niet hoef te rijden, vind ik sneeuw geweldig om te zien. Voor allebei mijn konijntjes was het de eerste keer dat ze dit meemaakten, dus dat was wel even spannend. Na wat voorzichtige eerste stapjes werd het rennen, springen en graven in de sneeuw.. en dat was zo schattig om te zien!

En toen was december alweer voorbij.. wat ging het toch snel! Vandaag en morgen werk ik nog gewoon en dan is het alweer tijd voor de jaarwisseling. Ter ere van die jaarwisseling komt er ergens deze week een sommarmorgon.com jaaroverzicht. Hopelijk vinden jullie dat leuk!

Hebben jullie een mooie maand december en feestdagen beleefd? En heb je mooie plannen voor de jaarwisseling? Ik ben benieuwd!

Delen:

11 Reacties

 1. 29 december 2014 / 29 december 2014

  Wat heb jij prachtig haar zeg! En wat ontzettend gaaf dat je door Stylefruits geselecteerd was voor blogger van de maand, dat is inderdaad een hele eer. :)

 2. Petra
  29 december 2014 / 29 december 2014

  Dat was een mooie maand. Super dat je bent geselecteerd door Stylefruits. Het is leuk als je zo positief opvalt. Je nieuwe kapsel staat je goed. Toch spannend een nieuwe kapster, maar ze heeft het zeker goed gedaan. Ik heb in december voornamelijk genoten van de momenten met dierbaren.

 3. 29 december 2014 / 29 december 2014

  Wat een gave maand! Tof dat je bent geselecteerd door Stylefruits <3

 4. 29 december 2014 / 29 december 2014

  Leuke foto’s! Ik heb de blogbijbel gekregen van vriendje voor kerst, heb hem zelfs al uitgelezen :)

 5. 29 december 2014 / 29 december 2014

  Wat een eer om uitgekozen te worden! Ik vind je haar ook mooi. Je konijntjes in de sneeuw zijn heel schattig! Mijn kat heeft dit jaar ook voor het eerst sneeuw gezien, maar die vond het helemaal niks!

 6. 29 december 2014 / 29 december 2014

  Wat een fijne happy list! Ik word ook zo blij van de sneeuw <3. Billy Elliot lijkt me een prachtige musical, daar wil ik zeker nog heen, maar dat is een plan voor 2015 ;-).

 7. 30 december 2014 / 30 december 2014

  Bedankt voor de tip voor The Bridge. Ik ben echt weg van Deense/Zweedse series. Ga ik lekker kijken na The Killing, als ik hem kan vinden op Netflix ;-)

 8. 30 december 2014 / 30 december 2014

  Wat een fijne maand zeg en je haar is echt prachtig geknipt: mooI! En wat gaaf dat je blog gekozen is tot blog van de maand: ook ontzettend leuk interview zeg :-)

 9. 31 december 2014 / 31 december 2014

  Wat een fijn lijstje :) Zo leuk dat je twee keer naar theater ging, ik ben ook nog erg benieuwd naar Billy Elliot! en je konijntjes in de sneeuw <3 <3

 10. Carola
  7 januari 2015 / 7 januari 2015

  Awh wat een lieve foto van je konijntjes in de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder