Carnaval 2017 | Mijn plannen en outfit trends

Carnaval 2017: mijn outfit

Volgende week zaterdag rijden de mooiste praalwagens door Eindhoven in de grote Lampegatse optocht. Carnaval 2017 staat voor de deur en ik heb er enorm veel zin in. Vorig jaar moest ik helaas een editie overslaan omdat het op dat moment niet zo lekker ging met me en daarom heb ik dit jaar meer dan ooit zin in een paar dagen hossen, mooie kostuums en gezelligheid. Twee jaar geleden schreef ik een week voor carnaval een artikel met last-minute outfit ideeën voor de late beslisser en die wordt tot op de dag van vandaag veel gelezen. Het leek me leuk om daarom in deze blogpost te vertellen wat ik van plan ben met carnaval én wat de outfit trends van dit jaar zijn!

Mijn carnavalsplannen en outfit

Ben ik een echte carnaval vierder? Dat is nogal wisselvallig geweest in de afgelopen jaren. Zeker als tiener vond ik carnaval helemaal niets en ging ik liever werken tijdens die dagen. Hoe ouder ik word, hoe leuker ik het ga vinden en inmiddels ga ik (met uitzondering van vorig jaar dan) al enkele jaren op rij trouw een paar dagen carnaval vieren. Bijeenkomsten als Federatieballen en ‘3 Uurkes Vurraf’ zijn aan mij niet zo besteed.. ik houd het echt bij drie dagen of vier dagen feesten. Grotendeels in mijn eigen Eindhoven (voor de gelegenheid omgedoopt tot Lampegat), maar dit jaar ga ik voor het eerst ook een dag naar Oeteldonk. Ben heel benieuwd hoe carnaval gevierd wordt daar!

Ik vind het leuk om zo af en toe iets nieuws aan mijn carnavalscollectie toe te voegen, zodat ik nog eens kan afwisselen. Er is echter één ding wat ik vreselijk vind aan het kopen van zo’n outfit: de carnavalswinkel. Wat een bedompte, onoverzichtelijke zaakjes zijn dat altijd, met veel te harde muziek en een hoop rommel. Ik hoorde dat dat in Limburg wat beter geregeld is en daarom gingen we twee weken terug naar de grote Karnevalswierts winkel in Heerlen. Wat een verademing! Ruim opgezet, erg overzichtelijk en bovendien verbaasde ik mij over de kwaliteit van de kleding. Zit ook wel een prijskaartje aan, maar het verschil was er dan ook echt. Uiteindelijk ging ik naar huis met een outfit die moet doorgaan voor een traditioneel Sami (bewoners van Lapland) kostuum, zoals je op de foto boven dit artikel kunt zien. Je zou bijna kunnen zeggen: natúúrlijk moest het iets Scandinavisch worden, maar ik heb er echt niet bewust naar gezocht.. Ben er in ieder geval wel erg blij mee en klaar voor het feest aankomende week!

Outfit trends carnaval 2017

Tot zover mijn outfit dus, maar wat zijn nou de echte trends van dit jaar? Mocht je nog geen carnavalspak gevonden hebben dan heb je nog een week om een geschikt kostuum te vinden. Op zich is dat tijd genoeg en trek vooral iets aan waar je je happy in voelt, maar mocht je iets nieuws willen kopen dat aansluit op de huidige trends helpt onderstaand rijtje je hopelijk een beetje op weg!

Steampunk

Een van de trends die mij heel erg opviel in de carnavalswinkels waar ik kwam is Steampunk. Wat ziet dat er waanzinnig uit! Steampunk outfits zijn een beetje sprookjesachtig, gebaseerd op een combinatie van science fiction, punk, historie en romantiek. Een beetje uit de tijd van Victoriaans Engeland. Onderdeel van deze trend zijn mooie jurken en pakken en vooral hele gave hoeden met veel details zoals tandwielen en oude klokjes.

Carnaval 2017: Opposuits

Opposuits

Een collega van mij vertelde dat hij een Opposuits pak ging halen voor carnaval en ook M. koos dit jaar voor een pak met een kek printje. Opposuits zijn pakken met vrolijke printjes en gekke kleuren, voor zowel mannen als vrouwen. Staat super vrolijk én je bent snel klaar. Leuke pruik, hoed of masker op je hoofd, brilletje op je neus en klaar!

Gekke jas en hoed

Wil je voor de easy way gaan? Trek dan een gekke jas aan en zet een toffe hoed op. De afgelopen jaren zag je de rijk versierde jassen ook al wel bij flink wat carnavalsvierders, maar dit jaar is deze trend echt ingezet. Ik ben uiteindelijk in twee winkels geweest heb ontzettend veel vette hoeden en petten gezien, die echt perfect zijn voor een leuke carnavalsoutfit.

Inspelen op actualiteiten

Carnaval is natuurlijk hét moment om lekker los te gaan met actuele thema’s. Hijs je in een Pikachu pak en speel Pokémon Go in real life of ga los op thema’s als (horror)clowns (maar liever gewoon een lieve clown als je het mij vraagt) of op de verkiezingen. Er is vast genoeg te bedenken wat een link heeft met (lokale) nieuws van de afgelopen tijd. Of verkleed jezelf als kek Snapchatfilter! Give it up voor de Rainbow puke of dog lense!

Hopelijk heb je door deze last-minute outfit ideeën wat inspiratie gekregen voor een goede carnavalsoutfit. Zorg dat je goed voorbereid bent door ingrediënten voor een goed ontbijt in huis te halen en je wasmachine leeg te halen (die ga je nodig hebben!) en dan hoop ik dat je waanzinnige dagen gaat hebben. Heel veel plezier!

Vier jij carnaval dit jaar? En weet je al in welke outfit je gaat feesten of moet je nog iets gaan kiezen?

Delen:

8 Reacties

 1. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  Ik heb het juist een beetje andersom. Heb veel carnaval gevierd vroeger en nu al jaren amper. Komt nu ook wel omdat ik me de laatste jaren niet echt top voelde en we een kleine hebben. Dit jaar ga ik dan ook slechts een halve dag (moet sowieso gewoon werken maandag en dinsdag.

 2. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  Wat een toffe outfit! Ik heb nog nooit carnaval gevierd haha, maar het klinkt altijd wel gezellig.

 3. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  Hier in de regio wordt carnaval niet zo hard gevierd. Er is wel een stoet waar ik al sinds mijn kindertijd heen ga samen met mijn beste vriendinnetje, dus dat komt dit jaar ook weer, maar voor de rest laat ik het aan me voorbijgaan.

 4. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  In het Noorden wordt bijna geen Carnaval gevierd. In ieder geval niet waar ik woon. Ik wil het wel nog een keertje vieren in Brabant of in Limburg. Lijkt me erg leuk! En een mooie pakje heb je voor jou carnaval dit jaar! Ik ben altijd zo benieuwd hoe die sfeer is tijdens carnaval!

 5. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  Ik woonde in het midden van het land en wij vierden dus wel Carnaval op school. Dat vond ik altijd geweldig! Stiekem lijkt het me geweldig om het nu een keer te vieren, ik ben zo benieuwd hoe dat is. Wat heb je een tof kostuum dit jaar! De Steampunk trend vind ik ook erg gaaf. Malou x

 6. 19 februari 2017 / 19 februari 2017

  Leuk artikel! Zelf heb ik een hekel aan me verkleden ;) Met carnaval beperk ik me tot het kijken van optochten, en ik vind het leuk om de grote feesten op pleinen (die hier in Limburg veel meer zijn dan in Brabant geloof ik?) via tv te volgen. Wel de sfeer meekrijgen zonder mezelf verkleed en al in het feestgedruis te storten, dat is mijn carnaval ;)

 7. 20 februari 2017 / 20 februari 2017

  Je kostuum vind ik best wel tof eigenlijk! Zoiets vind ik nog wel lachen, maar over het algemeen heb ik echt een hekel aan dit soort dingen haha. Ik vier geen carnaval en hier in de omgeving wordt hier eigenlijk ook nooit aan gedaan. Gelukkig, want het is niiiiiks voor mij! :’)
  Veel plezier alvast! :-)

 8. 26 februari 2017 / 26 februari 2017

  Leuk om te lezen en zien. Ik heb persoonlijk helemaal niets met carnaval.. En wij hebben heerlijk ons verjaardagsweekend gevierd. Dus ook lekker een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder