Tag | Disney Dilemma tag!

Disney dilemma tag

De meeste Disneyfilms zitten bomvol met de grootste stereotypes (lees onder andere: ‘hulpeloos meisje ontmoet knappe man die haar redt, later trouwen ze’ en ‘uiterlijke schoonheid maakt je speciaal en waardevol’). Gelukkig is Disney de laatste jaren wat aan het moderniseren en komt er wat meer variatie in de verhalen. Ondanks dat ik dus wat moeite heb met sommige films ben ik gek op Disney! Je waant je even in een magische wereld waar alles mogelijk is en daarnaast zitten er veel mooie levenslessen in de verhalen. Ricardo van Readalong.nl tagde mij een tijdje geleden voor de Disney Dilemma tag en ik vul deze met heel veel plezier in. We duiken even in een Disney wereld deze zondag! Enjoy!

Dilemma 1 | Elke dag een Disney film kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?

Deze vraag lijkt me helder: iedere dag in een attractie in Disneyland! Ruim twee jaar geleden was ik een paar dagen in Disneyland (cadeautje van mijn vriend) en ik heb zó genoten! Al je zorgen zijn in één klap voorbij wanneer je de poorten van Disneyland Parijs binnen stapt. In die magische wereld zou ik wel elke dag even willen rondwandelen. Crush’s coaster en Rock ‘n’ Roller Coaster zijn mijn favoriete attracties.

Dilemma 2 | Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?

Confession: ik ben allergisch voor appels (door de schil). Voor mij zijn appels dus al een beetje giftig en daarnaast ben ik vreselijk bang voor naalden, dus kom maar door met dat appeltje.

Dilemma 3 | Deze film mag je never nooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?

Pinokkio. Clear as crystal. Ik was in mijn basisschooljaren (zo’n ehm.. 20 jaar geleden) een enorme fan van de 101 Dalmatiërs. Ik had veel spulletjes van deze zwart witte hondjes en kende de films uit mijn hoofd. Een vriendinnetje uit die tijd kreeg door deze film zelfs een echte Dalmatiër van haar ouders… Wauw!

Dilemma 4 | Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?

Elsa heeft een bijzondere gave, maar de magische feeën kunnen veel meer! Die kunnen me vast ook naar een mooi zonnig oord toveren als ik daar zin in heb. Daarnaast kun je met magische krachten zoveel moois betekenen voor de wereld en andere mensen. Ik zou dus graag de magische krachten van de feeën bezitten.

Disney dilemma tag 2

Dilemma 5 | Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?

Waarschijnlijk ben ik de enige 25-plusser die Let it Go best een leuk liedje vind (jep, really), dus ik denk dat het omwille van sociale acceptatie beter is als ik als Donald Duck zou praten. Maak je mensen nog eens aan het lachen én je kunt nog iets van een een gesprek voeren. Ja, Donald it is!

Dilemma 6 | Jij bent de slechterik. Ben je Frollo uit de Klokkenluider of Jafar uit Aladdin?

Is het nou Frodo of Frollo? Ik kom beide varianten tegen op internet. Nou goed, deze meneer heeft een superslecht karakter. Hij is uit op macht over andere personen en zet zichzelf duidelijk boven een ander. Tenzij hij een paar sessies bij Dr. Phil ondergaat is daar weinig aan te doen vrees ik. Jafar gebruikte magische krachten om te verkrijgen wat hij graag wil. Zijn karakter staat misschien nog open voor wat schaafwerk.

Dilemma 7 | Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?

Supercalifra…. verder kom ik geloof ik niet. Maar ik vind het wel een vrolijk liedje! It’s a small world is een tergend nummer dat nooit meer uit je hoofd gaat.

Dilemma 8 | Welke Disney prinses kies je?: Pocahontas of Merida?

Tijd voor nog een confession: ik heb de film Brave nog nooit gezien. Ik moest dus even googelen, maar toen ik eenmaal het verhaal las besloot ik bij dit dilemma toch voor Merida te kiezen. Pocahontas gaat in de basis toch weer over de vrouw die verliefd wordt op de stoere man. Merida lijkt meer echt haar eigen pad te kiezen en te staan voor haar waarden. Daarnaast is ze met haar kwaliteiten als boogschutter en zwaardvechter gewoon een stoere chick. Deze film ga ik dus binnenkort maar eens kijken!

Dilemma 9 | Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar die je niet mag afknippen?

Mijn stem weggeven betekent dat ik nooit meer zou kunnen zingen en oh no, dat zou ik echt niet leuk vinden. Lang haar kun je bijeen binden en anders struikel je maar een keer (of honderd). Dat is misschien minder erg dan nooit meer kunnen praten, lachen of zingen.

Dilemma 10 | Je favoriete Disney film nooit meer zien of je favoriete Disney song nooit meer luisteren?

Ik heb niet écht een favoriete Disney song, dus ik kies hier absoluut voor de tweede optie!

Ik tag eigenlijk nooit mensen omdat ik niemand wil verplichten een tag in te vullen. Toch denk ik dat Evelien, Audrey en Sammie het misschien wel leuk vinden om deze Disney dilemma tag in te vullen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden meiden!

Wat is jouw favoriete Disneyfilm aller tijden? 

Delen:

14 Reacties

 1. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Leuke tag :) Mijn favoriete Disneyfilm is denk ik toch wel Belle en het Beest. Lion King vond/vind ik ook erg leuk! Van de niet-classics keek ik vroeger ook vaak een videoband met allerlei losse filmpjes van Goofy, weet even niet meer hoe die heet. Die vond ik ook helemaal geweldig.

 2. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Leuk om te lezen! Mijn vaforiet is toch Belle en het beest denk ik. En frozen, ik ben net een klein kind, en let it go vind ik juist leuk!

 3. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Een hele leuke tag dit! Ik ben echt fan van Disney.

 4. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Jeej! Leuk ingevuld, ik zal je uiteraard ook even vermelden op de speciale pagina!
  Ook leuk dat je door de TAG hebt besloten Brave te gaan kijken! Hele leuke film is het!

 5. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Super leuk om deze tag te lezen! Disney is en blijft heel tof<3

 6. 1 mei 2016 / 1 mei 2016

  Superleuke tag dit! Ik ga ‘m zeker met veel plezier invullen :)

 7. 2 mei 2016 / 2 mei 2016

  Super leuke tag! Als Disneyfan denk ik dat ik deze tag ook over ga nemen haha.

 8. 2 mei 2016 / 2 mei 2016

  Ik vind ‘m leuk om te lezen, maar ga ‘m niet overnemen. Ik was er al voor getagd maar heb niet zoveel met disney en heb lang niet alle films gezien. Ben ook niet van plan alle films te gaan kijken dus ik sla even over ;) Ik zou trouwens voor Supercalifragilisticexpialidocious kiezen, heerlijk vrolijk liedje.

  • twintigennogwat
   2 mei 2016 / 2 mei 2016

   Ahh jammer! Ik dacht dat jij bij uitstek een Disney fan zou kunnen zijn ;) Maar begrijpelijk, Thanks voor je reactie!

 9. 2 mei 2016 / 2 mei 2016

  Aaahhh superleuke tag, die ga ik even van je jatten want die MOET ik gewoon invullen =D

  • twintigennogwat
   2 mei 2016 / 2 mei 2016

   Go ahead girl, benieuwd naar je antwoorden!

 10. 3 mei 2016 / 3 mei 2016

  Leuke tag! Disney blijft gewoon leuk, altijd. Hoe oud je ook bent.

 11. 6 mei 2016 / 6 mei 2016

  Leuke tag!! Ik ben gek op de Disney pretparken (met name Animal Kingdom in Orlando), dus ik weet wel wat mijn antwoord is op de 1e vraag. En Supercalifragilisticexpialidocious is gewoon geweldig. Dat vind ik geen vervelend liedje om in mijn hoofd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder