Een terugblik: mijn jaren 90!

Nineties_memories

Deze week is het 90’s Request op 3fm. Een week die mij altijd volledig terugbrengt in mijn jeugdjaren. Enthousiast zing ik mee met praktisch elk liedje dat voorbij komt op de radio en in gedachten reis ik weer even terug naar mijn oude basisschool en alle trends die destijds hip waren. Reis je even mee?

Eind jaren 80 werd ik geboren, wat betekent dat ik echt opgroeide in de nineties. Een videoband (jawel kindertjes, jullie lezen het goed!) genaamd Kleuterparade, met daarop filmpjes van Benny Beer en Waterspin Wonderspin, was mijn nummer 1 favoriete televisiemateriaal. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die deze video ook kent; dat kan toch haast niet? Niet veel later maakten deze tekenfilmpjes plaats voor Budgie De Kleine Helikopter, Samson en Gert, Telekids, de Power Rangers en Inspector Gadget. Dat waren de helden van mijn jeugd! :-) En naast die echte kinderdingen waren er mijn broers, die me kennis lieten maken met de Hakkûh-cultuur, waardoor ik deze liedjes nu zonder problemen luidkeels meezing.

Knikkers, Flippo’s (het gele en het groene verzamelboek!), Furby, Panini stickerboeken, ‘tattookettingen‘ waar ineens de hele school mee liep, Glow in the Dark sterren op het plafond van mijn slaapkamer, de Tamagotchi die de klas niet in mocht omdat niemand meer zat op te letten omdat ‘het beestje nog even eten moest’. Stuk voor stuk zijn het dingen waar ik hele vrolijke herinneringen aan heb. En ken je de Penniemaat nog, de grote blauwe spaarpot van de Postbank? Of de reclame van de Fruit Joy ijsjes: “En nou is-ie weer rood”. Geweldig toch?! En de Nokia telefoons met good old Snake erop als enige spelletje? Move over Candycrush!


Soms vind ik het wel eens jammer als ik kleine kinderen of jongeren in de weer zie met hun smartphones, spelcomputers en andere gadgets. Want hoe leuk is de herinnering aan de dagen voordat we in de zomer op vakantie gingen, dagen waarin ik met mijn cassettebandje muziek van de radio probeerde op te nemen zodat ik genoeg muziek had om de autorit door te komen? En dan balen als het cassettebandje vol was, net als je favoriete liedje op de radio was. Ha!

Tjah, de herinneringen… Je zou er bijna een quarterlife crisis van krijgen. Maar hoewel deze zaken allemaal erg leuk zijn om op terug te blikken, ben ik ook wel heel blij met mijn iPhone waarmee ik altijd de wereld kan bereiken en de interactieve televisie waarmee ik altijd alles kan zien wanneer ik dat wil. Elke tijd heeft weer zijn charmes en dat is ook leuk en interessant. De herinneringen maken plaats voor nieuwe kennis, ervaringen en fijne momenten. En toch.. is terugblikken soms ook erg leuk! :-D


Oh enne… ik zat in team Spice Girls (zonder de hoge plateauzolen, want die mocht ik niet). En jij? Wat zijn jouw favoriete herinneringen aan deze periode? De 90’s Request week duurt nog tot vrijdagmiddag.

Bronnen:
Filmpjes via Youtube
Foto’s collage via Google
Delen:

8 Reacties

 1. dresses and daisies
  1 oktober 2014 / 1 oktober 2014

  Ooooh de spice girls! Een vriendinnetje was daar (toen) extreem fan van!

 2. 1 oktober 2014 / 1 oktober 2014

  spice girls,, flippo’s,, glow in the dark sterren.. jahaaa! furby ook gehad! grappig :)

 3. 1 oktober 2014 / 1 oktober 2014

  Zoooo herkenbaar allemaal… Beleef mijn kindertijd all over again ;-) Ik vond die discmans ook altijd geweldig. Als je dan in de auto zat, moest je dat ding zo stil mogelijk proberen te houden anders haperde je muziek de hele tijd hihi! En inderdaad: ook ik was trotse eigenaar van een Penniemaat en staat nog ergens in mijn kast *kruipt vol met schaamte even weg*.

 4. 2 oktober 2014 / 2 oktober 2014

  Oooh Spice girls haha die vond ik ook zo leuk :-)

 5. 3 oktober 2014 / 3 oktober 2014

  ja de jaren 90 waren ZO leuk! :) Zo herkenbaar alles in dit blogje…
  Ik mis deze tijden soms wel…

 6. 12 oktober 2014 / 12 oktober 2014

  Oh die snoepjesarmbanden, erg herkenbaar! Leuk!

 7. 12 november 2014 / 12 november 2014

  Wat heerlijk zo’n terugblik, wat hebben we toch een mooie jeugd gehad! :) Ik was team Backstreet Boys ^^.

 8. 26 november 2014 / 26 november 2014

  Beter een late reactie, dan geen reactie. ;)
  Wat heb ik genoten van deze blogpost. Heerlijk weer even mee terug naar de jaren 90.
  En je noemt precies de dingen die voor mij die tijd zo mooi maakte! Tof! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder