Guus Meeuwis in l’Olympia: Formidable

Guus Meeuwis in l'Olympia

Toen in november 2015 bekend werd dat Guus Meeuwis in l’Olympia in Parijs zou gaan spelen, wist ik meteen: daar wil ik bij zijn! Na een fantastisch concert in Londen vorig jaar mei, wilde ik heel graag ook dit concert meemaken. Aldus reden mijn vriend en ik afgelopen vrijdag voor een paar dagen naar Parijs (hé… als je er dan toch bent en je hebt de tijd, dan natuurlijk meteen een lang weekend!), want op zaterdag 26 maart vond het concert plaats. Wellicht heb je er al meer over gelezen, misschien ook niet. Hoe dan ook; het leek mij leuk een paar foto’s en mijn ervaring met jullie te delen, dus kijk je mee?

Guus Meeuwis in l'Olympia 2

Het Olympia Bruno Coquatrix (zoals het voluit heet) is de oudste concertzaal van Parijs. Het theater werd gesticht in 1888 door dezelfde man die ook Moulin Rouge oprichtte. Artiesten die er ooit speelden zijn onder andere Bob Dylan, Rolling Stones, David Bowie en ‘onze eigen’ Caro Emerald. En nu was het dus de beurt aan Guus Meeuwis en Youp van ’t Hek. Een combinatie van muziek en cabaret… dat klinkt goed! Omdat Youp van ’t Hek vanwege gezondheidsproblemen echter niet mee zou kunnen doen aan de show werd het programma een tijdje terug gewijzigd naar Guus à Paris!

Guus Meeuwis in l'Olympia - 3

De avond begon met strenge controles omwille van de veiligheid en omdat dit vrij lang duurde begon het concert iets later dan gepland. Met het Frans/Engelse ‘For me formidable’ ging de avond van start en wat volgde was een show vol nummers van de nieuwe cd en golden oldies. Gewoon in het Nederlands, dat gelukkig wel. Twee van mijn favorieten (‘Ik ook van jou’ en ‘Het gaat zo snel voorbij’) kwamen voorbij en ik was intens happy.

De sfeer was totaal anders dan vorig jaar in de Royal Albert Hall; niet te vergelijken. Naar mijn idee kwam dat omdat vorig jaar iedereen echt meeleefde bij het beleven van Guus’ droom om daar ooit te spelen en vanwege de allure van de zaal. Olympia is een totaal andere venue, maar dat maakte het niet minder prachtig. De zaal is een stuk intiemer en daardoor beleefde je de muziek en de show weer compleet anders. Een prachtig hoogtepunt uit het concert vond ik een muzikaal intermezzo van gitarist Angelo de Rijke en violist Ro Krauss. Echt, mocht je tijd hebben: zoek dat even op. Er staat vast wel iets op internet. Zo goed!

Guus Meeuwis in Olympia 4

Na de pauze kwam de grootste verrassing… Youp (zie foto rechts)! Hij bleek toch in staat om een kleine conference te geven en zong daarnaast twee nummers. Zijn opkomst werd met veel enthousiasme ontvangen en de zaal stond op zijn kop. Ik had Youp van ’t Hek zelf nog nooit live gezien en vond hem erg grappig, dus erg bijzonder dat hij zich goed genoeg voelde om even te komen kijken. Guus vervolgde zijn show weer en er werd flink gelachen, gedanst, meegezongen en hier en daar een polonaise gedanst. De zaal trilde op zijn grondvesten, letterlijk. Ik heb weer genoten van iedere minuut, wat was het fijn!

Even na de break besloten we trouwens nog een drankje te gaan halen, maar toen bleek de bar al dicht te zijn. Of het Franse personeel er genoeg van had, of dat het bier op was… geen idee. Waarschijnlijk wisten ze niet wat ze binnen haalden aan publiek, haha! ;-) Guus en Youp sloten samen de avond af met een remake van hun nummer ‘Majesteit’, waarmee ze aankondigden volgend jaar weer samen naar Parijs te gaan. Maar dan echt samen. Ben ik er dan weer bij? Ik denk het wel. Waarschijnlijk wel. Absoluut.

Ben jij wel eens in het buitenland naar een concert geweest?

Delen:

9 Reacties

 1. Isolde
  28 maart 2016 / 28 maart 2016

  Dat klinkt als een topavond! Wat fijn dat Youp er toch ook even bij was :-)

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Absoluut, heel gaaf was dat!

 2. 28 maart 2016 / 28 maart 2016

  Super joh dat je hiervoor naar Parijs bent gegaan! Wij zouden ooit naar een concert van Robbie Williams in Hamburg maar besloten uiteindelijk toch gewoon voor Amsterdam te gaan. Achteraf gezien hadden we beter voor Hamburg kunnen gaan want het geluid in de Arena was toen echt heel erg slecht.

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Ah wat balen van het geluid! Concerten vlakbij huis zijn ook erg leuk, maar soms is zo’n uitstapje toch net wat specialer :)

 3. 28 maart 2016 / 28 maart 2016

  Wauw, dit klinkt echt als een geweldige avond <3 En wat leuk dat Youp toch nog even een korte acte de presence gaf!

 4. 29 maart 2016 / 29 maart 2016

  Ziet er supertof uit! Ik vind Guus’ muziek wel leuk maar zou niet per se naar een concert van hem hoeven. Leuk dat Youp er toch was!

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Dat was inderdaad superleuk!

 5. 29 maart 2016 / 29 maart 2016

  Zo gaaf dat je dit hebt mee kunnen maken. Guus is zo leuk en zijn nummers zijn heerlijk! Gave ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder