Travel | Citytrip Parijs part 1

Citytrip Parijs 1 titelfoto

Afgelopen weekend was ik enkele dagen in Parijs, samen met mijn vriend. In eerste instantie voor een concert van Guus Meeuwis, maar natuurlijk ook om een paar heerlijke dagen te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Toen ik Parijs voor de laatste keer bezocht, zat ik nog in de onderbouw van de middelbare school. Daar kon ik mij dus helaas niet veel van herinneren.

Tijd voor een opfrisbeurt van het geheugen dus! We wandelden kilometers lang (mijn knieën doen er nog pijn van), namen prachtige beelden in ons op en spendeerden natuurlijk wat tijd in enkele van de vele restaurantjes en winkels die Parijs rijk is. Ik vind het leuk om jullie een inkijkje te geven in deze mini vakantie. Kijk je mee naar enkele foto’s van mijn citytrip Parijs?

Citytrip Parijs 4

Op vrijdagavond kwamen we na een heleboel files ’s avonds laat aan in Parijs. Even wat eten en een klein rondje wandelen door de buurt van het hotel en daarna snel slapen, want we waren behoorlijk moe allebei. Het echte sightseeing begon dus pas zaterdagochtend. Allereerst besloten we na het ontbijt naar theater Olympia te lopen, aangezien dit niet ver lopen was van ons hotel. Toch even kijken of Guus mooi stond aangekondigd op de gevel. ;-) We waren niet de enige nieuwsgierigen, want regionale zender Omroep Brabant stond al een groepje andere concertbezoekers te filmen.

Citytrip Parijs 5

Tegenover het theater was een grote Tommy Hilfiger store en de vaste lezer van mijn blog kent waarschijnlijk mijn voorliefde voor dit merk. Ik kocht er deze mooie voorjaarstrui en zag deze op maandag 5 minuten voor we naar huis gingen met 30% korting bij Lafayette hangen (rechterfoto). Enorm balen, extra genieten dus maar van dit exemplaar!

Citytrip Parijs 11

Bij het Louvre was het vreselijk druk. Zo druk, dat wij besloten niet naar binnen te gaan (hoewel ik dit wel graag had gewild). In plaats daarvan struinden we wat door Jardins des Tuileries. Het weer was best oké; prima temperatuur, maar best veel wind.

Citytrip Parijs 7

Vanuit Jardins des Tuileries liepen we over de Avenue des Champs-Élysées tot aan de Arc de Triomphe. Een flink stuk, waarbij we de Roue de Paris én een heleboel straatverkopers passeerden. Zolang verkopers niet opdringerig worden (denk aan: armbandjes om je pols gaan knopen voordat je er erg in hebt), vind ik het vaak juist leuk om dit tafereeltje te bekijken. Ik verbaas me vaak over de hoeveelheid rommel die ze allemaal hebben en het feit dat er mensen zijn die die rommel ook kopen.

Citytrip Parijs 6Citytrip Parijs 8

Wat een prachtige straat is dit toch, met ontzettend veel mooie winkels. Ik ging even naar binnen bij Sephora, maar verder was het vooral window shopping. Toch iets beter voor de portemonnee. En een citytrip naar Parijs zonder crêpe met Nutella? Onmogelijk, als je het mij vraagt!

Citytrip Parijs 1

De Eiffeltoren duikt op tussen de straten van Parijs. Een prachtig beeld!

Citytrip Parijs 3

Dit vond ik zo’n aandoenlijk gezicht. Deze meneer stond suikerspinnen te draaien, maar was er niet erg bedreven in. Het gevolg was dat hij compleet onder de suikerspin zat.

Citytrip Parijs 9

De Arc de Triomphe! Ook hier immense drukte en veel strenge controles. Omdat die drukte ons – ondanks de controles – toch geen heel prettig gevoel gaf hebben we die zoveel mogelijk ontweken. Wel even naar het plein van de Arc de Triomphe dus, maar niet de triomfboog zelf op.

Citytrip Parijs 10Citytrip Parijs 2

Pretty! <3

Citytrip Parijs 12

Na deze lange wandeling was het tijd om ons in het hotel op te frissen en daarna een hapje te gaan eten. Een beetje vroeg naar Franse maatstaven dus er was nog niet veel open. We belandden in deze leuke bar vlakbij het theater en dronken gezellig een drankje, voordat we naar het concert van Guus gingen…

Guus Meeuwis in l'Olympia 2

… en dat was geweldig! Maar daar kon je alles al over lezen in deze blogpost. We meetten nog even met een kennis van mij en zijn vriendin (die waren ook naar Parijs gekomen voor het concert) en daarna liepen we door de stromende regen naar huis. Het was een mooie dag en we hebben genoten!

Omdat ik op zondag nog enkele hele mooie foto’s heb gemaakt en ik de blogpost een beetje behapbaar wil houden splits ik mijn fotoverslag in twee delen. Zeer binnenkort komt deel 2 online, dus stay tuned!

Heb jij wel eens een citytrip Parijs gedaan of staat deze nog op jouw lijstje? Wat vind jij de mooiste plek in deze stad?

13 Reacties

 1. 31 maart 2016 / 31 maart 2016

  Parijs is zo mooi! Ik ben er vorig jaar geweest en zou zeker nog eens terug willen gaan!
  Liefs

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Ahh zeker doen dan! Ik was er voor het eerst in jaren en zou nu ook wel weer terug willen ;)

 2. 31 maart 2016 / 31 maart 2016

  Oh ik wil ook zo graag nog eens naar Parijs! Lijkt me een erg mooie stad om te zien.

 3. 31 maart 2016 / 31 maart 2016

  Wat onwijs leuk dat je naar Parijs bent geweest! En die man die onder de suikerspin zit… toch wel mooi om te zien maar aan de andere kant toch best treurig haha. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Ja, ik moest er erg om lachen maar stiekem is dat het natuurlijk wel een beetje. Dank voor je compliment!

 4. Sonja
  31 maart 2016 / 31 maart 2016

  Wauw, liefde voor Parijs! Ik wil er ook zo graag snel weer eens heen!!

 5. 31 maart 2016 / 31 maart 2016

  Aahhh, Parijs is zo tof! Heel veel herkenning en liefde voor deze blogpost <3

 6. 1 april 2016 / 1 april 2016

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Het is voor mij echt lang geleden sinds ik naar Parijs ben geweest. -x-

 7. 1 april 2016 / 1 april 2016

  Wat leuke foto’s zijn het meid.
  En wat is het daar zo mooi.

 8. 2 april 2016 / 2 april 2016

  Wat een fijne foto’s, zeg! Ik ben er ook al even niet meer geweest, maar vind het ook een prachtige stad. Die man die suikerspinnen draait is echt te schattig trouwens <3 Ben benieuwd naar deel 2!

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Jaa schattig he <3 Ik moest er zo om lachen :-D

 9. 15 april 2016 / 15 april 2016

  Wat een mooie foto’s zeg! Ik voel gewoon de sfeer van Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder