Mijn 2016 | Een terugblik

Mijn 2016: een terugblik

31 december. Ploppende champagnekurken, een schaal oliebollen en prachtig vuurwerk. Vanavond proosten we rond middernacht met zijn allen op het aanbreken van een nieuw jaar. Een nieuw jaar, dat voor velen voelt als een onbeschreven blad vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Goede voornemens in overvloed, waarvan een heleboel er nog voor het einde van januari alweer gesneuveld zijn. Voor het zover is blik ik graag nog eens met jullie terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Vorig jaar deed ik dat aan de hand van een tag, maar vandaag maak ik er een persoonlijk verhaal van. 2016, het was een bewogen jaar.

Persoonlijk

Voor 2016 hoop ik op wat meer rust in mijn koppie. In 2015 ben ik mezelf enorm tegengekomen en kwam ik erachter dat als je maar blijft doorstomen en telkens opnieuw je eigen grenzen niet in acht neemt, je lichaam op een gegeven moment even op is.

Deze woorden schreef ik op 3 januari van dit jaar in mijn terugblik op 2015. Het batterijtje bleek in het vierde kwartaal van 2015 ineens helemaal leeg en voor even was de wereld behoorlijk grauw. Hoe anders is dat nu, precies een jaar later. Persoonlijke groei werd het sleutelwoord van mijn 2016. Ik leerde meer loslaten, naar mijn gevoel luisteren. Hierdoor ben ik keuzes gaan maken die ik in de periode hiervoor nooit zou hebben gemaakt, maar waar ik enorm van heb genoten. Het bracht mooie, inspirerende mensen in mijn leven, waanzinnige ervaringen en vooral een positievere mindset. Terugkijkend heb ik een van de belangrijkste lessen geleerd die ik kennelijk nog moest leren: je kunt anderen pas gelukkig maken, je kunt pas excelleren op je werk en je kunt pas écht genieten als je zelf gelukkig bent. En daar is maar één iemand verantwoordelijk voor: jijzelf.

Mijn maandelijkse Photo Diary’s waren afgelopen jaar dan ook een aaneenschakeling van positieve momenten. Omdat ik mij bewuster was van die mooie momenten, maar ook omdat ik veel meer ondernam. Ik maakte prachtige reizen (van weekendjes weg, tot een rondreis door Europa) en ging zelfs 2 keer in mijn eentje op reis. Mooie momenten met vrienden, kennissen en nieuwe mensen in mijn leven. Ik leerde mensen beter kennen omdat ik mij daar meer voor openstelde en werd verrast door hoeveel mooie mensen ik om mij heen had. Een vriendschap die ik zo miste werd voorzichtig aan weer opgepakt en helaas moest ik anderen laten gaan.

Konijntjes en werk

Er was nog iets dat ik helaas moest laten gaan: mijn twee lieve konijnen. Totaal onverwacht stierven zij heel kort na elkaar aan het dodelijke virus RHD2. En dat terwijl ze op de wachtlijst stonden voor een vaccinatie en de week erna terecht konden. Mijn hart brak; ik was zo gehecht aan de vrolijkheid van deze beestjes. De ren staat ongebruikt in de tuin; we zullen zien wat komend jaar gaat brengen. Daar ben ik ook benieuwd naar qua werk. Zoals jullie wellicht hebben gelezen ben ik 1 december geswitcht van baan. Er kwam een mooie kans voorbij die ik heel graag wilde grijpen omdat deze baan voor mijn gevoel een stuk beter bij me past. Er liggen zoveel mogelijkheden bij dit bedrijf, dat ik deze met twee handen wil aangrijpen om het bedrijf en mijzelf verder te brengen komend jaar! Bottom line: ondanks wat hobbels her en der was het een mooi jaar, waar ik meer dan ooit van genoten heb.

Op reis door Skåne intro image

Twintigennogwat.nl

Waar ik persoonlijk afgelopen jaar helemaal opbloeide moest mijn blog afgelopen jaar regelmatig het onderspit delven. In die zin dat ik actiever had willen bloggen dan ik uiteindelijk kon realiseren. Andere dingen namen even een grotere plek in in mijn leven en hoewel ik daar helemaal achter sta, vond ik het soms toch jammer. Toch heeft afgelopen jaar mij op bloggebied veel hoogtepunten opgeleverd. Het onderwerp Beauty verloor definitief haar plekje op mijn blog (hoewel ik er nog vaak op gevonden word) en mijn blogposts werden persoonlijker dan ooit tevoren. Dat resulteerde in een stijging van 47% in het aantal bezoekers dat afgelopen jaar mijn blog bezocht, terwijl ik in verhouding minder stukjes tikte dan in 2015. Een mooi resultaat, waar ik heel blij mee én trots op ben!

Persreis

Het allergrootste hoogtepunt was voor mij absoluut de persreis naar Zuid-Zweden die ik mocht ondernemen in mei van dit jaar, op uitnodiging van Visit Sweden. Wat vond ik het ongelooflijk gaaf om dit mee te maken; ik heb zo genoten van het hele programma en alle dingen die ik er mocht ervaren. Ik vond Skåne zelfs zo mooi, dat ik er in de zomer zelf terugging om een paar plekjes nog eens te bezoeken. 2016 was ook het jaar dat ik voorzichtig aan wat ging experimenteren met video’s maken. Voorlopig blijft het wel bij reisvideo’s en hoewel ze nog niet super goed bekeken worden, vind ik het wel erg leuk om impressies te geven door middel van bewegend beeld. Er kwamen af en toe mooie samenwerkingen en ik bezocht inspirerende en gezellige events. Daar ontmoette ik andere bloggers en wat zijn dat allemaal leuke mensen! Zo gaaf om jullie in mijn leven te hebben!

Wat er voor komend jaar op de planning staat? Leven! Mooie ervaringen opdoen! Ik wil mijzelf ontwikkelen binnen mijn vakgebied en binnen het bedrijf waar ik nu werk. Daarnaast zou ik heel graag weer een paar mooie reizen willen maken én vooral genieten van alles wat er op mijn pad komt. Ik ben ook een beetje aan het nadenken over het enigszins bijstellen van de richting van mijn blog, maar dat komt later dit jaar allemaal wel. Vanaf deze plek wil ik jou, als lezer, in ieder geval bedanken. Dank voor je bezoek aan mijn blog; of dat nu terugkerend of eenmalig is. Dank voor je reacties en je mooie bijdrage aan deze mooie reis die bloggen heet.

Voor nu wil ik jou vooral een hele gezellige jaarwisseling wensen, met mooie mensen om je heen. Ik wens je een prachtig en liefdevol 2017 toe, vol geluk, warmte en mooie kansen. Geniet van alles wat er op je pad mag komen aankomend jaar, verzamel heerlijke momenten en maak er iets moois van. Enjoy!

Foto boven het artikel door Meisje Eigenwijsje

Delen:

11 Reacties

 1. 31 december 2016 / 31 december 2016

  Zo grappig om bij heel wat Nederlandse bloggers de oliebollen te zien terugkomen. Dat is een traditie die we hier niet kennen, maar ik zou ze met veel plezier willen invoeren :-)
  Voor jou heel veel geluk, liefde, vriendschap en warmte gewenst!

  • twintigennogwat
   31 december 2016 / 31 december 2016

   Haha, ik wist oprecht niet dat dat iets Nederlands is.. misschien kun je ze wel zelf in huis halen of maken? Geniet van de jaarwisseling en alle goeds voor 2017!

 2. 31 december 2016 / 31 december 2016

  Wat heb je een mooie persoonlijke groei doorgemaakt Amy! Ik ben blij dat je nu beter in je vel zit :).
  Ik wens jou een heel mooi 2017 met mooie kansen, voor jou persoonlijk, maar ook je carrière en je blog. Hopelijk zien we elkaar in 2017 weer. Veel liefs!

 3. 31 december 2016 / 31 december 2016

  Blijf deze terugblikken wel mooi vinden :) ook al kom je ze overal tegen. Klinkt als een mooi jaar, en wauw, een persreis klinkt wel heel erg gaaf! Ik wens je een geweldig 2017 toe!

 4. 31 december 2016 / 31 december 2016

  Mooi stuk! Ik wens je een topjaar toe :D

 5. Simone
  1 januari 2017 / 1 januari 2017

  Wat een mooi artikel! De persoonlijke groei spat er vanaf! Ik wens je een heel mooi 2017 :)

 6. 1 januari 2017 / 1 januari 2017

  De beste wensen voor 2017! Klinkt als een erg mooi jaar waarin je prachtige dingen hebt meegemaakt!

 7. 1 januari 2017 / 1 januari 2017

  Wat een leuk overzichtje van 2016.. Heel wat mooie dingen staan erin. Ik wens je al het goeds voor 2017 toe. Dat al je wensen maar mogen uitkomen voor jou en je dierbare.

 8. 3 januari 2017 / 3 januari 2017

  Wat goed gezegd, de enige die je gelukkig kan maken, ben jij zelf. Je hebt daar helemaal gelijk in, soms vergeet ik dat! En wat gaaf zeg zo’n persreis!

 9. 10 januari 2017 / 10 januari 2017

  Wat een mooi artikel zeg, ik wens je alle goeds voor 2017 ook al is het jaar al 10 dagen bezig ;-)

  • twintigennogwat
   10 januari 2017 / 10 januari 2017

   Lief van je Sophie, ik wens jou ook een prachtig jaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder