Nog even over mijn doelen en wensen voor 2017

Doelen en wensen voor komend jaar

Hej allemaal! Happy new year! Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling gehad afgelopen weekend en zijn jullie lekker begonnen aan een nieuw jaar. Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, toch? En die voornemens zijn natuurlijk gedoemd te mislukken, zo lijkt een beetje de algemene opvatting. Ik moet zeggen dat ik het wel een mooi symbool vind; het begin van een nieuw jaar als ijkpunt voor dingen die je zou willen bereiken. Net als ieder jaar heb ik dan ook weer een lijstje met doelen en wensen opgesteld waarvan ik wil proberen ze na te streven. 

Zakelijk / bloggen

♥  Google Certificaten halen

Na mijn afstuderen bijna 3 jaar geleden ben ik gaan werken in de online marketing/communicatie. Ik merk echt dat ik mijzelf hierin ieder jaar verder ontwikkel en ik ben echt heel blij met mijn werk in dit vakgebied. Mijn werk betekent dat ik aardig thuis ben in Google systemen als Analytics en Adwords, maar dit zou ik graag ook bevestigd zien met een certificering. Vorig jaar wilde ik deze al behalen, maar om verschillende redenen kwamen de examens even op een zijspoor te staan. Dit jaar wil ik dit oppakken en de certificaten alsnog behalen!

♥  Toeleggen op het maken en editen van video’s

Afgelopen jaar ben ik voorzichtig begonnen met het maken van video’s. Als ik nu de eerste video terugzie (deze vlog van mijn Stockholm trip in maart) slaat de schrik me een beetje om het hart door de slechte kwaliteit, haha! Mijn zusje is door haar opleidingen (o.a. aan de New York Film Academy) een echte pro op het gebied van video editing dus die geeft me graag tips – “Probeer je tilt volgende keer wat sneller te filmen”.. Super lief! Ik heb echter gemerkt dat ik het vooral zelf heel tof vind om met video bezig te zijn, dus in 2017 wil ik graag meer gaan oefenen en een eigen stijl proberen te vinden.

♥  Gestructureerder werken aan mijn blog

Ik zei het al in mijn terugblik op 2016: afgelopen jaar was niet het beste jaar voor de frequentie waarin ik mijn blog van nieuw materiaal voorzag. Helemaal niet erg, want ik wilde juist wat meer rust vinden in het bloggen en de lol weer terugvinden. Dat is absoluut gelukt, alleen werd het daarmee allemaal wel erg ad-hoc. Ik merk dat ik het toch ook wel fijn vind om af en toe wel wat blogposts klaar te hebben staan op vaste momenten.. is voor jullie ook leuker dan steeds maar afwachten wanneer er weer iets komt. Voor 2017 nog steeds no pressure, maar ik ga wel mijn best doen iets gestructureerder te werken!

Persoonlijk

♥  Getting fit

Vorig jaar stond dit doel al op mijn lijstje: getting fit! Mijn doelstelling voor 2016 was om meer te gaan sporten en dat is gelukt! Door mijn pilateslessen heb ik bijna iedere week (afgezien van vakanties en andere omstandigheden) trouw een les gevolgd. Dat begint langzaam zijn vruchten af te werpen: ik merk dat mijn spieren sterker worden en dat ik meer controle heb over mijn lichaam. Voor 2017 blijft dit doel staan, om twee redenen: ik zou toch echt wel wat meer bewust willen worden van mijn eetpatroon (lees: minder suiker, meer onbewerkt voedsel) en ik wil eigenlijk nog wel een extra avond of middag per week sporten. Ik ben niet echt een teamsporter, maar vind het wel fijn om op een vast moment te sporten. Heb al wat georiënteerd op  tennislessen, maar misschien heeft iemand nog een leuke suggestie voor me?

♥  Lezen

Vorig jaar op mijn Goodreads Reading challenge: 20 boeken. En helaas.. deze challenge heb ik met 19 boeken nét niet gehaald! Van doelen naar beneden bijstellen kan echter geen sprake zijn: dit jaar zet ik weer in op het lezen van 20 boeken. Er liggen al wat pareltjes klaar! Volgen wij elkaar al op Goodreads?

♥  Reizen

Het wordt een beetje saai zo he, al die herhalingen…  maar net als de afgelopen twee jaar is ‘minimaal 5 steden/landen bezoeken’ weer een van mijn doelen. Reizen is ook zo leuk! Ik keek voor dit artikel even terug en in 2016 bezocht ik onder meer Parijs, Nice, Stockholm, Malmö, Krakow, Wenen en Praag. Wat ongelooflijk veel! Voor het voorjaar van 2017 staat er in ieder geval een citytrip naar Lissabon op de planning. Verder staat er nog niets in de agenda, maar ik geloof dat die reisplannen gedurende het jaar vast meer vorm zullen krijgen. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

Dit waren mijn doelen en wensen voor 2017! Ik ben ook heel benieuwd naar jouw doelen voor het nieuwe jaar. Heb jij deze voor jezelf geformuleerd of geloof je er niet in? Let me know!

Delen:

6 Reacties

 1. 4 januari 2017 / 4 januari 2017

  Mooie doelen Amy, die ook echt wel haalbaar zijn denk ik. Het gaat je vast en zeker lukken! X

 2. 4 januari 2017 / 4 januari 2017

  Mooie haalbare doelen! Hier heb ik mijn reading challenge wel bijgesteld maar ja met een baby in huis weet ik niet of ik wel aan lezen toe ga komen ;)

 3. 4 januari 2017 / 4 januari 2017

  Mooie doelen! Heel erg veel succes ermee. Ik wil zeker wat meer boeken gaan lezen en doe met met de Hebban reading challenge. Op naar een mooi 2017!

 4. 5 januari 2017 / 5 januari 2017

  Leuke doelen en ook realistische doelen! Ik stel ook altijd aan het begin van het nieuwe jaar een lijstje met doelen op en hoewel ik in mijn terugblik dan vaak wel moet concluderen dat ik ze niet allemaal heb gehaald, ga ik er braaf mee verder. Een nieuw jaar betekent tenslotte weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden!

 5. Eva
  5 januari 2017 / 5 januari 2017

  Fijne en leuke doelen heb je gesteld! :) Ik heb niet zozeer goede voornemens of doelen gemaakt voor 2017 maar wel een bucket list waar ik dit jaar aan ga beginnen, allerlei dingen die ik in Berlijn nog zou willen doen. Eind van het jaar maar eens terugblikken op hoe ver ik ben gekomen ;)

 6. 8 januari 2017 / 8 januari 2017

  Mooie en haalbare doelen. Hopelijk lukt het ze na te streven en af te vinken :)
  Mijn doelen zijn vooral lekker buiten zijn, veel lezen en fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder