Travel | Een weekend aan de Côte d’Azur

Een weekend aan de Côte d'Azur 1

Afgelopen vrijdag stapte ik samen met mijn moeder in het vliegtuig met als bestemming Zuid-Frankrijk. Zoals ik eerder wel eens heb verteld wonen mijn broer en zijn vrouw daar en ter ere van zijn 32e verjaardag afgelopen zondag bracht ik een weekend aan de Côte d’Azur door. Heel warm was het nog niet, maar de lente is wel al echt begonnen dus het contrast met het ijsvrij maken van mijn autoruiten dinsdagochtend was absoluut aanwezig. Lekker in de zon en vooral uit de wind was het genieten. Natuurlijk vierden wij niet alleen de verjaardag van mijn broer, maar bezochten we ook wat mooie plekjes dus ik deel met veel plezier een kleine impressie met je.

Een weekend aan de Côte d'Azur 2

Mijn tripje duurde van vrijdagochtend tot maandagavond laat. Op de heenweg hadden wij dus gewoon daglicht, wat ons de kans bood uitgebreid rond te kijken toen we over de besneeuwde Alpen heen vlogen. Wat een prachtig uitzicht, echt een cadeautje!

Een weekend aan de Côte d'Azur 9

Sushi for lunch! PanAsia in Saint-Laurent-du-Var heeft heerlijke versbereide sushi (geen all you can eat) én uitzicht op zee. In oktober at ik er ook toen ik een weekend aan de Côte d’Azur bij mijn broer doorbracht en ik kwam er nu graag terug. Vooral de zalm/avocado sushi is hier subliem!

Een weekend aan de Côte d'Azur 8

Nadat mijn zusje op zaterdag ook bij ons aansloot, brachten we de middag door in het nieuwe winkelgebied Polygone Riviera (veeeel mooie winkels!). Via Snapchat (gebruikersnaam: twintigennogwat) kon je alles volgen, want daar deed ik live verslag. ;-) Natuurlijk kon een bezoekje aan Sephora niet ontbreken, maar uiteindelijk liep niet ik maar mijn moeder naar buiten met aankopen. Ik vind Sephora toch altijd een beetje overweldigend, wie herkent dat?

Een weekend aan de Côte d'Azur 10

Op zondag was mijn broer jarig. Wij aten overheerlijke hapjes (gemaakt door de lieve moeder van mijn schoonzus)….

Een weekend aan de Côte d'Azur 11

…. en taart! De ouders van mijn schoonzus zijn altijd zo gastvrij, wij zijn ongelooflijk verwend (onder andere met veel lekker eten). Mijn broer nam cadeaus in ontvangst en we proostten met een glas bubbels en deze schuim/fruittaart. Een leuke dag!

Een weekend aan de Côte d'Azur 4

Niet in de laatste plaats omdat we in de middag besloten om ook wat dorpjes in de omgeving te bezoeken. De eerste stop was het schattige plaatsje Callian (ongeveer 40 km van Cannes), waar ik deze foto van mijn zusje maakte. Ik vind de foto persoonlijk best gaaf, dus superleuk dat mijn zusje het oke vond om deze met jullie te delen.

Een weekend aan de Côte d'Azur 6

Kijk nou dit schattige cafe, Au Rendez Vous. Zie je het al voor je, een terras voor de deur hier met allemaal tafeltjes met rood-wit geblokte kleedjes erop (zoals op het balkon)? Voor de oplettende kijkers: het gebouw was inderdaad een beetje scheef. Ik deelde deze foto trouwens op Twitter en gisteren kreeg ik een tweet van Rob (@RHaster) dat hij een gedicht bij deze foto had geschreven. Ik vind dat zo bijzonder! Klik hier om het gedicht te lezen.

Een weekend aan de Côte d'Azur 3

Op de laatste dag (maandag) was het een stuk zonniger dan de dagen daarvoor, dus nog even flink genieten van het mooie weer en de blauwe zee in Villefranche.

Een weekend aan de Côte d'Azur 7

In de zon en uit de wind dus… fantastisch! Even de tijd nemen om wat vitamine D tot me te nemen op een mooi pleintje van La Citadelle (must visit, alleen al vanwege het mooie uitzicht).

Een weekend aan de Côte d'Azur 5

Vissersnetten op een binnenplaatsje waar het behoorlijk stonk! Toch gaaf om die vissers in actie te zien. Na een lunch aan het water was het helaas alweer tijd om naar het vliegveld te gaan.

Een weekend aan de Côte d'Azur 12

En daar neusde ik nog een beetje rond in de winkeltjes (macarons!) en kocht ik wat items, waaronder een cadeautje voor mijn schoonmoeder. Het was weer een fijn weekend met mijn familie waar ik enorm van genoten heb. Heerlijk om er zo even tussenuit te zijn en de batterij weer op te laden!

Heb jij wel eens een (voorjaars-) weekend aan de Côte d’Azur doorgebracht? En vind je een fotodagboekje zoals deze leuk om te bekijken op mijn blog? Fijne dag!

Delen:

12 Reacties

 1. 10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Jaaaaaa halloooooo maak me even gek met deze fijne foto’s in de ochtend. JEEEETJE wat mooi allemaal. Heel leuk dat je die kant op bent gegaan om de verjaardag van jouw broer te vieren! :D

 2. 10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Wat heerlijk Amy! Mooie foto ook van jou. Nog nooit in Frankrijk geweest, behalve Disney maar heerlijk om er zo even een weekend tussenuit te zijn :)

 3. Cindy
  10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Oh wauw, wat heerlijk om zulke weekenden te mogen beleven. Het ziet er geweldig uit. Argeles-sur-Mer ligt niet aan de Cote d’Azur toch? In ieder geval: Frankrijk ken ik wel. Ik ben nu wel een beetje jaloers. En nog gefeliciteerd met de verjaardag van je broer!

 4. 10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Oh wauw, ik zou zo graag nog eens naar de Côte d’Azur willen gaan! Vorig jaar was het bijna zo ver, maar heb ik toch iets anders geboekt. Het ziet er daar zo goed uit hè, haha. Leuke foto’s heb je ook gemaakt <3

 5. 10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Wat een fijne tijd moet het zijn geweest. Aaaaah de zon ik wil oook haha!

 6. 10 maart 2016 / 10 maart 2016

  Heerlijk joh, zo’n weekendje in zuid Frankrijk! Wij zijn er 2x geweest maar zaten toen meer richting Saint Tropez. Zou er best weer eens naar toe willen, mooie omgeving en heerlijk weer natuurlijk. Zo’n fotoblog vind ik een aanrader!

  • twintigennogwat
   14 maart 2016 / 14 maart 2016

   Dat is ook een prachtige omgeving om te zijn! :-)

 7. 11 maart 2016 / 11 maart 2016

  Ziet er ontzettend fijn uit, liefde voor die macarons en het andere heerlijke eten!

 8. Lieke
  11 maart 2016 / 11 maart 2016

  Volgend jaar gaan we gewoon met een hele groep bloggers die kant op om je broers verjaardag te vieren.
  Dan kunnen we allemaal van de Cote d’azur genieten en die hapjes die er zo heerlijk uitzien! ;)

  • twintigennogwat
   14 maart 2016 / 14 maart 2016

   Hahaha gezellig! Vindt-ie vast gezellig ;-)

 9. 13 maart 2016 / 13 maart 2016

  Ohh wat ‘fijn’ dat je daar een adresje hebt. Klinkt als een heerlijk weekend! Zo schattig dat cafe en dan die blauwe zee… wauw! Ik ken de Côte d’Azur alleen van ‘vroeger’ van de zomervakanties met ons gezin. Zou graag nog eens terug gaan.

  • twintigennogwat
   14 maart 2016 / 14 maart 2016

   Ja, pretty he! Ik zou het je zeker aanraden om eens die kant op te gaan :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder