Project Echte Post Is Cool

Echte post is cool - 1

Een tijdje terug las ik op de blog van Inge (MonsieurMango.nl) over een project dat zij samen met collega blogger Northflix (Northflix.nl) had opgezet: Echte Post Is Cool. Het idee: koop een leuk cadeautje voor een onbekende en verpak dit op een leuke manier, zodat je weer eens echt leuke post in je brievenbus krijgt. Gisteren, 5 maart, was de dag waarop iedereen zijn pakketje mocht uitpakken en het leek me daarom leuk om je te laten zien hoe ik te werk ben gegaan en wat ik zelf kreeg. Kijk je mee?

Echte post is cool - 2

Over Echte Post is Cool

De gedachte achter het Echte Post Is Cool project is dat er nog maar weinig echt leuke post verstuurd wordt omdat het meeste dat je in de brievenbus krijgt blauwe brieven en rekeningen zijn. De bedoeling was daarom dat je een cadeautje kocht ter waarde van ongeveer 5 euro, dat je vervolgens per brievenbuspost naar elkaar opstuurde. Als ware matchmakers matchten Inge en Northflix begin februari alle deelnemers aan elkaar, zodat iedereen aan de slag kon. Op 5 maart (gisteren dus) mochten dan alle pakketjes open gemaakt worden.

Echte post is cool - 4Echte post is cool - 3

Dit kocht/maakte ik..

Van tevoren was ik best een beetje zenuwachtig, want ik ben eigenlijk helemaal niet zo creatief (als in: dingen zelf maken enzo). Vaak ben ik ook van de praktische cadeaus, iets waar iemand waarschijnlijk echt iets aan heeft. Zou de ontvanger dat wel leuk vinden? De naam die op mijn lootje verscheen was die van Wanda. Wanda had bij haar aanmelding geschreven dat ze een theeleut is, altijd haar boekenleggers en notitieboekjes kwijt was, gek is op alles dat met Formule 1 te maken heeft, gek is op natuur én dat ze dit jaar voor het eerst naar Zweden op vakantie gaat.

Vooral dat laatste triggerde mij, want zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op alles dat met Zweden te maken heeft sinds ik er woonde (daarvoor ook al trouwens). Daar wilde ik dus iets mee doen, maar dat wat ik in mijn hoofd had ging eigenlijk al over de 5 euro heen.Toch gedaan, want als ik iets in mijn hoofd heb… Toen ik vervolgens een paar dagen later in de plaatselijke boekwinkel stond kwam ik boek-elastieken tegen. Zo raak je je boekenlegger niet meer kwijt, omdat het ding niet uit je boek kan vallen. Handig! Tot slot een paar lekkere theetjes en ook een handgeschreven kaartje kan natuurlijk niet ontbreken bij Echte Post Is Cool en zo was mijn pakketje af. Ik hoop heel erg dat Wanda blij is met haar pakketje, want ik heb echt mijn best gedaan er iets leuks van te maken.

Echte post is cool - 5Echte post is cool - 6

Dit kreeg ik!

En toen was het wachten op mijn eigen pakketje.. spannend! Uiteindelijk viel dat begin deze week in de bus. Het was een witte envelop waar met rode letters heel groot op stond: ‘uitpakken op 5 maart’. Ik vond dat wachten stiekem wel een beetje lastig want als je zo’n pakketje krijgt, wil je immers weten wat erin zit toch? Dit weekend ben ik een paar dagen bij mijn broer in Nice en omdat ik afgelopen vrijdagochtend vroeg vertrok, heb ik stiekem toch een klein beetje vals gespeeld en het pakketje al ietsjes eerder dan 5 maart open gemaakt. Donderdagavond laat heb ik deze blogpost dus nog zitten typen, zodat ik het al aan jullie kan laten zien :-D

Het waren Lydie en Denise van DeserveToday.nl die mijn naam in hun mailbox zagen verschijnen. In het pakketje zat een heel leuk en enthousiast briefje van de meiden (zie foto), waarin ze vertelden dat ze een me-time pakketje hadden samengesteld. Het cadeau was een leuk pakketje bestaande uit een thee infuser voor losse thee (yay! die kan je nooit genoeg hebben.. super leuk!), een zakje losse thee, een kandijstokje en een warmte gevoelige sticker waarmee je kunt zien hoe warm je thee is. Super leuk, ik vind het een heel tof pakketje. Thee is altijd goed en die sticker vind ik heel origineel. Ik ga hem binnenkort eens testen, ben heel benieuwd naar de werking. Dank jullie wel meiden, voor deze leuke post!

Echte post is cool - 7

Maar dat was nog niet alles, want tot mijn grote verrassing viel er deze week nog een tweede pakketje in de bus! Ik had al gelezen dat er een paar verrassingspakketjes in omloop waren en een van die pakketjes had ik gewonnen! Het cadeautje bleek afkomstig uit de webshop Koetjes en Kaartjes, waar je allerlei papierwaren en woonaccessoires kunt vinden. Ik won een pakketje met toffe kaarten en leuke gift tags. Ik vind ze echt enorm schattig en wil ze echt gaan gebruiken om aan cadeautjes te hangen en te versturen. Dankjewel voor deze leuke verrassing Amber!

Wat vond ik van Echte Post Is Cool?

Wat was het leuk! Ik twijfelde aanvankelijk of ik wel wilde meedoen omdat ik dit weekend niet thuis ben, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb. Zowel de pret van het zelf een cadeautje uitzoeken en een gezellig pakketje samenstellen als het uitpakken van het postpakket dat bij mij thuis bezorgd werd vond ik erg leuk. Het bedrag van vijf euro zou wat mij betreft wel omhoog mogen (want ik zat er nu ook overheen), maar ik kan me ook voorstellen dat dat een drempel zou vormen om mee te doen. De organisatie was top en ik weet dat de meiden er best wat tijd in hebben zitten dus ik kan alleen maar zeggen: Northflix en Monsieur Mango, dank voor jullie originele idee, de organisatie en het regelen van de extra cadeautjes! Ik vond het heel tof!

Heb jij wel eens meegedaan aan een Swap of iets vergelijkbaars?

Delen:

18 Reacties

 1. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Super leuk zeg! Ik doe wel eens mee aan swaps en heb zelf ook een ‘echte post is cool’ projectje gehad met valentijnskaartjes vorig jaar.. Volgende keer ga ik hier ook aan mee doen!

 2. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Wat leuk om te zien :-). Ik vond het ook super leuk om mee te doen. Ik ga een verslag voor woensdag maken :-).

 3. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Fijn dat je het zo’n leuk pakketje vindt! Geniet ervan, ik hoop dat de thee lekker smaakt! Je hebt zelf ook echt een ontzettend leuk pakket samengesteld.

 4. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Wat leuk om te lezen Amy! Wij horen van meerdere kanten dat er veel animo is voor een tweede editie en dat het bedrag dan best wat omhoog mag. Staat genoteerd! :D

 5. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Wat een onwijs leuk pakket het je verstuurd en ook ontvangen. Ik heb van mijn maatje alleen gelezen dat ze het ontvangen heeft en meer niet helaas. Mijn ontvangen pakket, tja wat ik erover zeggen. Ik ga er dus helaas geen artikel aan wijden en weet niet of ik en tweede keer mee zal doen.

  • twintigennogwat
   6 maart 2016 / 6 maart 2016

   Oh no, wat ontzettend jammer! Vervelend als je er zelf zoveel moeite hebt ingestopt en dat krijg je niet echt terug :(

 6. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Nou Amy, je hoeft je echt geen zorgen te maken hoor! Ik vond je pakketje ontzettend leuk, niet alleen was het super leuk verpakt maar ook de inhoud sprak me direct aan! Het woordenboek komt ons zeker goed van pas, want ik wil altijd wel wat kunnen zeggen in de taal van het land waar we zijn en ja, die elastieken boekenleggers, ik had ze nog niet eerder gezien maar ben er nu al fan van!

 7. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Jij hebt echt goed gekeken naar wat Wanda leuk vond en het ook nog eens super mooi verpakt.
  En de dames van Deservetoday hebben ook hun best gedaan!
  En als bonus dus ook nog een verrassingspakketje. Tof! Het is je gegund!
  Hopelijk tot een volgende editie!

 8. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Super leuk! Ik heb ook meegedaan en vond het erg moeilijk in het begin. Toch is mijn ontvanger heel blij ermee heb ik begrepen :) Je hebt goed je best gedaan zo te zien, jeej. Ik ben ook in voor #epic 2.0

 9. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Dit project ziet er echt zo leuk! Je hebt er goed over nagedacht en zelf ook veel leuks gekregen :D

 10. Lieneke
  6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Aaaw leuk inderdaad! Afgelopen herfst deed ik voor het eerst mee aan een swap. Post is ook gewoon heel leuk! haha

 11. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Wat een leuk initiatief en wat heb je het leuk gedaan!

 12. 7 maart 2016 / 7 maart 2016

  Zo leuk dat je dit allemaal laat zien! Zo te lezen bij de reacties is diegene er erg blij mee hihi. Echt tof ook dat wat jij hebt gekregen. Dat pakketje van Koetjes en Kaartjes is ook zieke leuk zeg! Dubbel verwend ben je, yay! :)

 13. 7 maart 2016 / 7 maart 2016

  Leuke cadeautjes had je gescoord en ook leuke dingen gekregen! Trouwens ook leuk ingepakt, ik vond het nog best lastig om iets leuks te kopen voor mijn lootje maar het is uiteindelijk gelukkig gelukt :)

 14. Thaïsa
  13 maart 2016 / 13 maart 2016

  Heel leuk initiatief! Ik wordt er zelfs happy van om gewoon je blogpost te lezen, want échte post is écht leuk :D

  • twintigennogwat
   14 maart 2016 / 14 maart 2016

   Jaa dat is het absoluut! :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder