5 x Waarom ik het strand zo fijn vind

waarom ik het strand zo fijn vind - 3

Afgelopen zondag stapten mijn vriend en ik in de auto naar Dishoek, een badplaatsje vlakbij Vlissingen. Het was ontzettend mooi weer en ik had enorm de behoefte om er lekker even tussenuit te gaan en uit te waaien aan het strand. Het werd een heerlijke dag en dat bracht me op het idee om jullie eens mee te nemen in waarom ik het strand zo fijn vind (vooral in het najaar en de winter). Ik ben namelijk nooit iemand geweest die graag zwemt of lang in de zon ligt maar toch hebben de zee en het strand altijd een sterke aantrekkingskracht op mij gehad, ook al moet ik er langer dan een uur voor rijden.

Piekergedachten waaien letterlijk weg

Een van de redenen waarom het strand zo fijn is, is omdat het wat mij betreft de nummer 1 plek is om tot rust te komen als je gestrest bent of rust zoekt. De wind die vrij spel heeft en om je oren blaast en het geluid van de golven die woest of juist rustig aan land komen: dit alles geeft mij zo’n ontspannen gevoel. Simpelweg kijken naar de zee en het zand onder je voeten zien is zo heerlijk en rustgevend! Binnen een minuut is mijn lichaam compleet stressvrij.

In de natuur zijn/ buiten zijn

Als online marketeer zit je voornamelijk heel veel binnen achter een bureau en ik zeg het maar eerlijk: eigenlijk kom ik veel te weinig buiten. Ik ben niet iemand die in mijn buurt (die voornamelijk uit stenen bestaat) lekker een rondje buiten gaat wandelen in haar eentje. Wat ik dus juist zo fijn vind aan naar het strand gaan is gewoon lekker buiten zijn. Er is veel variatie in natuur aanwezig (water, strand, duinen, soms nog bossen) en daar geniet ik enorm van. Dat ik er langer dan een uur voor moet reizen dat neem ik maar voor lief.

waarom ik het strand zo fijn vind - 1

In beweging zijn

Naast dat je lekker buiten bent, ben je op het strand vaak ook in beweging (als je tenminste in de zomer niet alleen maar in de zon gaat liggen bakken). Lange wandelingen maken, schelpen zoeken en kijken of je nog een mooi exemplaar vindt, gezellig met je hond lopen en spelen, strandzeilen, zandkastelen bouwen met kinderen, spelletjes doen: het kan allemaal. Het is volledig gratis en (bijna) iedereen wordt daar vrolijk van… beter kan eigenlijk niet toch?

Welk weer het ook is, naar het strand gaan kan altijd

Ook vind ik het strand zo fijn omdat het in principe het hele jaar door kan. Of het nu ijskoud is buiten of super warm, of het nu windstil is of een beetje stormachtig is.. dat maakt niet uit! Je kunt altijd een flinke of juist rustige romantische strandwandeling maken in het najaar of in de zomer juist lekker van de zon genieten als je daar zin in hebt. Ik vind het heel fijn om in de winter af te reizen naar zee om daar lekker een dag door te brengen, herken je dat?

Loungen in een strandtent

Het ligt er wel een klein beetje aan waar je precies naar het strand gaat, maar bij de meeste openbare stranden heb je wel ergens een leuke strandtent liggen. Vaak zijn die uitgerust met loungebanken en verwarmingselementen of vuurkorven, waardoor je in elk jaargetijde lekker kunt neerploffen na een flink stuk wandelen. In de zomer kies je voor een verfrissend drankje en in de winter voor een mok thee of warme chocolademelk.. heerlijk! Afgelopen week koos ik trouwens voor poffertjes en wauw, dat was lang geleden! Lekker! :-)

Vind jij het strand ook zo’n fijne plek om naartoe te gaan en kom je er vaak?

Delen:

17 Reacties

 1. 4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Heerlijk! Ik kom graag op het strand, maar het is zo ver dus we doen het niet zo vaak eigenljik

 2. 4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Ik vind het ook heerlijk om lekker over het strand te lopen en foto’s te maken. Helaas is het strand niet om de hoek. Daarom heb ik afgelopen zomer tijdens mijn vakantie in Zeeland extra genoten van het strand!

  • twintigennogwat
   4 maart 2016 / 4 maart 2016

   Ohh dat geloof ik ja! Heerlijk he?

 3. 4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Zelf vind ik het strand echt heerlijk! Echter moet ik +- 2 uur reizen voordat ik enig strand zie, ik woon namelijk in Limburg. Maar de momenten dat ik op het strand ben, zijn heerlijk! Wat voor weer dan ook!

 4. 4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Ik kom er te weinig, vanaf Nijmegen is het best een eind rijden en daar nemen we eigenlijk nooit de tijd voor.

  • twintigennogwat
   4 maart 2016 / 4 maart 2016

   Dat is inderdaad ook een eindje! Vanuit Eindhoven ook, maar ik doe het graag :-)

 5. Cindy
  4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Ik ben dol op het strand, Zoutelande en Domburg zijn mijn favorieten!

 6. 4 maart 2016 / 4 maart 2016

  Wat heerlijk dat je zo dichtbij de zee woont. Ik ben namelijk ook dol op de strand.

  • twintigennogwat
   4 maart 2016 / 4 maart 2016

   Helaas woon ik er niet zo dichtbij als ik zou willen, want ik moet er een uur voor reizen. Vlakbij het strand wonen lijkt me heerlijk!

 7. 5 maart 2016 / 5 maart 2016

  Oh wat een heerlijk stukje, <3 voor het strand! Ik krijg ook altijd meteen een vakantiegevoel. Hoop eigenlijk ooit nog eens in de buurt van de zee te wonen, dat lijkt me zo fijn!

 8. Ariane Kuijt
  5 maart 2016 / 5 maart 2016

  Ik vind het strand heerlijk. Ik woon er 5 minuten vandaan, maar het verveelt nooit. Wel zijn mijn vriend en ik het ‘op een handdoek liggen in het zand’ een beetje zat geworden, dus in de zomer vind je ons de hele dag loungen bij een strandtent. In het najaar en in de winter vind ik het heerlijk om met mijn paard over het strand te rijden. Zo ben ik er het hele jaar door!

 9. 5 maart 2016 / 5 maart 2016

  Ik ga eigenlijk helemaal niet vaak naar het strand, maar als ik er ben vind ik het wel superfijn!

 10. 5 maart 2016 / 5 maart 2016

  Aaaah zo heerlijk! Een strandwandeling (het liefst op blote voeten) geeft mij altijd zo’n onbezorgd gevoel.

  • twintigennogwat
   5 maart 2016 / 5 maart 2016

   Oh ja inderdaad, dat is helemaal fijn! :-D

 11. 5 maart 2016 / 5 maart 2016

  Ik ben er ook dol op! Voor mij hoort een bakje kibbeling er er ook bij. Ik vind het geluid van de golven ook heel rustgevend.

  Wat trouwens een beetje jammer is: Sproet bleek vorig jaar bang te zijn voor de golven ;) Ze houdt sowieso niet van water, maar ik dacht: misschien de aflopende zee wel. Dus niet! Nephaar ;) Maar wandelen vindt ze gelukkig overal leuk.

 12. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Ik krijg acuut zin in een dagje Ameland! Ik vind strand altijd erg fijn, maar helaas is er hier weinig strand te bekennen. Het mooiste strand vind je dan op de waddeneilanden maar daar ga je niet zo even spontaan naar toe helaas…

 13. 22 maart 2016 / 22 maart 2016

  Oh zo fijn. Ik kom er eigenlijk te weinig maar het is zeker heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder