Terugblik | Het jaar 2015 in vogelvlucht

Terugblik 2015

Afgelopen dinsdag werd ik door Saskia van iliveformydreams.com getagd voor de ‘jaar in vogelvlucht’ tag. Een tag die ik graag invul, om op die manier nog even één keer uitgebreid terug te kijken op 2015 en herinneringen op te halen. Voor de laatste keer dus.. en dan kijken we weer vooruit. Blik je samen met mij mee terug op het afgelopen jaar? Let’s go!

IK KIJK MET EEN TROTS GEVOEL TERUG OP.. 

Mijn persoonlijke én professionele ontwikkeling. 2015 was voor mij een heel goed jaar, waarin ik op zakelijk gebied veel kansen heb gekregen om stappen te zetten en dingen te leren. Ook kreeg ik een vast contract, wat voor mij een fijne bevestiging was dat de weg die ik ben ingeslagen samen met het bedrijf waar ik werk goed is.

Ook op persoonlijk gebied was 2015 een mooi jaar. Ze zeggen wel eens dat je minder onzeker wordt als je ouder wordt en dat lijkt inderdaad waar te zijn. 2015 was voor mij persoonlijk een goed jaar, waarin ik heb geleerd dat ik veel kan bereiken met mijn doorzettingsvermogen en wilskracht.

IK DENK MET EEN LACH TERUG AAN..

De reizen die ik maakte in 2015. Reizen geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en geluk, maar ook van ontspanning. Ik vind het soms lastig om mijn koppie leeg te maken en juist als ik op reis ben en nieuwe indrukken en ervaringen op kan doen in een mooie nieuwe omgeving voel ik me heel happy.

Guus RAH3

EEN AANTAL HOOGTEPUNTEN VAN AFGELOPEN JAAR VOND IK..

Het concert van Guus Meeuwis in de Royal Albert Hall in Londen was absoluut een hoogtepunt afgelopen jaar. De dagen daarvoor in Londen waren al heel fijn, maar het concert als afsluiter van die trip was helemaal bijzonder om mee te maken. Dit jaar gaan M. en ik naar Guus in Parijs, maar de vibe die er hing in Londen zal ik nooit meer vergeten en wordt vermoedelijk niet meer overtroffen.

Een ander hoogtepunt dat ik graag wil benoemen was de reis door Zweden en Noorwegen. We maakten weer een heleboel mooie momenten mee, zoals ons bezoek aan het spookdorp Messaure, de kudde rendieren die we ineens tegenkwamen, het hiken door de natuur en het bezoek aan Oslo. Wat een geweldige vakantie, waar ik met liefde aan terug denk!

Maar boven alles was de geboorte van mijn neefje S. wel een van de belangrijkste gebeurtenissen van 2015. Hij is nu bijna 7 maanden oud en hoewel ik hem in de eerste paar maanden van zijn leven niet zoveel gezien heb, probeer ik hem nu wel vaker eventjes te zien. Het is zo’n vrolijk en knap mannetje en het is erg leuk om zijn ontwikkeling van dichtbij te volgen. En kleertjes voor hem te shoppen, dat ook (TE SCHATTIG ALLEMAAL!).

Photo Diary 12 trui

DE PERSOON DIE IK HET MEEST DANKBAAR BEN IS..

Er zijn meerdere personen die ik dankbaar ben, maar de belangrijkste is toch wel mijn lief M. We hebben het samen heel fijn, kunnen enorm lachen en maken samen een heleboel mooie momenten mee. Maar hij is ook de persoon die me de andere kant van dingen laat zien als ik het even niet meer weet, die me regelmatig een spiegel voorhoudt en die er altijd voor me is. En af en toe verrast hij me enorm met kleine én grote dingen, zoals toen ik een MacBook Air kreeg voor mijn verjaardag. Wauw!

WAT IK HET LIEFST WIL VERGETEN VAN AFGELOPEN JAAR IS..

Het gevoel dat mijn lichaam me het overduidelijke signaal gaf dat ik even toe was aan rust en de enorme stress die ik ervaren heb het afgelopen jaar. Komend jaar hoop ik toch een betere balans te vinden tussen moeten en willen en vaker voor mezelf te kiezen.

ANDERE DINGEN VAN 2015 DIE ME BIJGEBLEVEN ZIJN..

Heftige gebeurtenissen zoals de aanslagen in Parijs zal ik niet snel meer vergeten. Ik denk dat dit op veel mensen heel veel impact heeft gehad. Ook wel of geen #Grexit en de vluchtelingenproblematiek vond ik belangrijke gebeurtenissen uit 2015.

Op persoonlijk gebied zijn er verschillende dingen die me bij zullen blijven. Zo is de ontwikkeling die ik maakte met mijn blog zo fijn! 19 ontzettend krachtige dames en heren hebben deelgenomen aan de serie Twintiger aan het woord op mijn blog en al die verhalen vond ik heel bijzonder. Ik probeerde naast mijn drukke baan met goede regelmaat te bloggen en toen ik eergisteren mijn jaarstatistieken bekeek zag ik dat mijn blog in 2015 drie keer zoveel bezoekers had als in 2014. Wauw, ontzettend bijzonder! Ik word echt heel erg blij van ieder bezoekje en iedere reactie dus grote dank voor het feit dat je komt meelezen hier!

Een laatste punt: 2015 was een intensief jaar. Ik maakte mooie stappen op mijn werk, kluste lekker in huis om het nog meer een thuis voor ons samen te maken en (goede) vrienden werden kennissen of verdwenen uit mijn leven. Heel jammer en soms doet het me ook wel verdriet. Maar tegelijk bleek ik een heleboel lieve mensen om me heen te hebben, die mijn leven verrijken en een stukje mooier maken. Zo fijn om dit te ervaren!

uitwaaien aan zee

VOOR 2016 HOOP IK..

Op wat meer rust in mijn koppie. In 2015 ben ik mezelf enorm tegengekomen en kwam ik erachter dat als je maar blijft doorstomen en telkens opnieuw je eigen grenzen niet in acht neemt, je lichaam op een gegeven moment even op is. Hoewel ik lange tijd dacht dat ik geen grenzen had en dat ik álles aankon (zowel op mijn werk als privé) bleken mijn lijf en hoofd eind 2015 even heel erg toe aan rust. Geen moeten meer, maar willen. Ik heb de laatste weken het ziek zijn wel eens beschreven, maar ben er niet inhoudelijk op ingegaan omdat ik het zelf best even heftig vond. Inmiddels gaat het langzaam weer beter, maar soms vind ik loslaten en grenzen stellen nog lastig. En die skills hoop ik wel verder te ontwikkelen dit jaar. Ik begon 2016 met lekker uitwaaien aan het strand, dus dat is alvast een goed begin.

IK TAG..

Niemand, omdat het al 3 januari is en dat misschien wat aan de late kant is. Maar mocht jij het leuk vinden om ook nog even op deze manier terug te blikken, dan ben ik heel benieuwd naar jouw invulling van de tag!

Welke gebeurtenis uit 2015 zal jou altijd bijblijven?

Delen:

19 Reacties

 1. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Wat mooi ingevuld. Oh en wauw, naar Parijs!? Coool!

 2. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Mooi overzicht Amy! Ik wens je voor 2016 een prachtig jaar toe!

 3. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Wat mooi om te lezen, Amy. Een mooi maar toch ook wel moeilijk jaar lijkt mij, als je jezelf zo tegenkomt. Ik ben ook getagd en druk bezig met mijn eigen terugblik, haha! Ik hoop dat 2016 een mooi jaar voor je mag worden!

 4. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Ah lieverd ik hoop dat je al het moois en alle fijne gevoelens van vorig jaar meeneemt naar dit jaar en de stress lekker achter je kunt laten!

 5. Isolde
  3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Heftig hoor, als de stress zo toeslaat, dat heb ik het afgelopen jaar ook bij meerdere vriendinnen gezien. Pas goed op jezelf, en ik hoop dat je in 2016 weer blij door het leven huppelt :)

  • twintigennogwat
   5 januari 2016 / 5 januari 2016

   Dank voor je lieve bericht Isolde. Het is inderdaad best heftig om mee te maken, maar gelukkig kom je er uiteindelijk weer sterker uit :) Ik doe mijn best voor een blijer 2016 haha, ik wens jou ook een prachtig jaar!

 6. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Minder onzeker worden naarmate je ouder wordt klopt echt en voor jezelf kiezen is daarin ook onwijs belangrijk. Mooie terugblik op het afgelopen jaar en ik wens voor jou ook meer balans in 2016. Wat mij het meeste is bijgebleven staat nu op mijn blog, maar het mooiste was toch het in huis halen van Louie :)

 7. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Mooi ingevuld, het ziet er zeker uit als een heel mooi jaar!

 8. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Wat een mooi lijstje! Ik zou ook ooit nog wel eens naar Scandinavië willen… Lijkt me zo gaaf! Hoop dat al je wensen voor 2016 uitkomen ?

 9. Kelly
  3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Wat een mooi lijstje! Ik hoop dat de wereld in 2016 weer een beetje mooier wordt!

 10. 3 januari 2016 / 3 januari 2016

  Hele fijne manier om zo terug te kijken op 2015! Veel hoogtepunten en veel leuke dingen! Nu je eenmaal weet eat er gebeurd als je uit balans raakt, zul je er wellicht wat meer voor waken dat het niet weer gebeurd. Je herkent nu de signalen sneller. Komt goed! ^^

 11. 4 januari 2016 / 4 januari 2016

  Ik hoop ook voor jou dat je dit jaar meer rust mag ervaren. Hoe dan ook blijft het heel erg moeilijk om hier een balans in te vinden. Fijn om te lezen dat je vriend je hier zo goed in kan steunen, dat is zo waardevol! Jammer dat je vrienden verloren bent, maar uiteindelijk zijn deze toch niets waard. Veel liefs voor jou!

  • twintigennogwat
   4 januari 2016 / 4 januari 2016

   Dankjewel voor je lieve reactie Saskia. Het klopt dat zulke vriendschappen misschien minder waard zijn, maar gek genoeg kost het toch tijd dat een plekje te geven. Ik hoop inderdaad dat 2016 een rustiger jaar mag gaan worden, doe mijn best voor het vinden van die balans! Hoop voor jou ook op een mooi jaar met veel liefde!

 12. Irma
  4 januari 2016 / 4 januari 2016

  Wat is dit een gave en positieve manier van terugkijken hé. En ohwauw, Guus Meeuwis in Londen. Seriously..? Zo jaloers. Haha!

  • twintigennogwat
   5 januari 2016 / 5 januari 2016

   Jaa, dat was super cool! Kijk er met veel plezier op terug :)

 13. Jenzll
  4 januari 2016 / 4 januari 2016

  Wat heb jij een prachtig blog! Sorry dit moest ik even kwijt haha. Ik wens je een mooi en fijn jaar toe, waarin jij natuurlijk doorgaat met bloggen.

  • twintigennogwat
   5 januari 2016 / 5 januari 2016

   Dank voor je mooie compliment, super lief! Ik wens jou ook een heel fijn jaar, jij gaat toch ook door met bloggen? :)

 14. marjolein
  4 januari 2016 / 4 januari 2016

  Superleuk om te lezen, ga gelijk even verder kijken hier!

 15. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Je hebt de vragen prachtig ingevuld zeg. Wat een mooi jaar :-)
  En heerlijk uitwaaien op het strand<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder