Terugblik | Mijn reizen in 2015

reizen in 2015 - Oslo

Rondreizen en het ontdekken van nieuwe culturen en omgevingen maakt je een rijker mens. Dat geldt in ieder geval voor mij; ik geniet er enorm van als ik kennis mag maken met mooie plekken die ik tot dan toe nog niet kende. Op de blogs van Dagmar en Deisy zag ik hele mooie terugblikken op de reizen die zij maakten dit jaar en dat inspireerde mij om ook eens terug te blikken op mijn citytrips en reizen in 2015. Op de foto hierboven zie je mij trouwens op het dak van Operahuset in Oslo en ja.. dat dak is schuin ;-) Reis je even mee? 

reizen in 2015 - Berlijn

♥ Berlijn

Ik luidde 2015 in terwijl ik met mijn lief een paar dagen in Berlijn was. Het was de tweede keer dat ik deze stad bezocht en ik zei het al in mijn blogpost van bijna een jaar geleden: I just don’t feel it. Ik vind het hippe en ‘hier kan alles’ imago van Berlijn een beetje overrated (ieder zijn ding toch?), maar ondanks dat kun je er wel een fijne tijd beleven. Er is namelijk ontzettend veel te zien en te doen en er zijn talloze fijne restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Bekijk het prachtige uitzicht vanaf de Reichstag, laat je imponeren door de statige gebouwen aan de Karl-Marx-Allee of bezoek een mooi museum. Heb je plannen om binnenkort op citytrip naar Berlijn te gaan, dan heb je misschien iets aan de tips die ik voor je op een rijtje zette.

reizen in 2015 - Londen

♥ Londen

Als we het dan hebben over steden waar ik ‘het wel voel’ dan staat Londen zonder twijfel in mijn top 5. Wat een geweldige stad is dat toch! Ik bezocht Londen dit jaar twee keer kort na elkaar. Een keer in maart met familie en een keer in mei met M. Ik werd echt verliefd op deze mooi stad, er hangt zo’n fijne sfeer en er zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken. Mijn bezoeken aan Londen staan echt in mijn geheugen gegrift, want wat was het er heerlijk! Ondanks dat het er echt niet goedkoop is hoop ik komend jaar (of anders het jaar erna) nog eens terug te gaan, want Londen heeft echt een plekje in mijn hart veroverd.

♥ Antwerpen

Hoewel Antwerpen voor mij met de auto makkelijker te bereiken is dan bijvoorbeeld Amsterdam, kom ik er bijna nooit. En dat is eigenlijk best wel jammer. Ik vind het namelijk een hele mooie stad met leuke mensen waar je goed kunt winkelen, lekker kunt eten en gewoon een hele fijne tijd hebben. Er hangt op een of andere manier zo’n goede vibe! In april ging ik er een dag heen om vriendinnetje Meike te bezoeken die er een jaar studeerde en het werd een topdag! Zo gezellig!

Rendieren 2

♥ Zweden

Tjah.. de grootste klapper uit dit overzichtje van reizen is natuurlijk Zweden, dat zal jullie niet verbazen. Net als de twee jaar ervoor maakten M. en ik ook dit jaar weer een reis door mijn favoriete land en ik krijg weer helemaal kriebels in mijn buik als ik eraan terug denk. De rendieren die we in groten getale zagen lopen (en die ook nog leuk poseerden), worstjes grillen aan de voet van een waterval en hiken door de prachtige natuur.. het zijn stuk voor stuk prachtige herinneringen. Leuk detail: hoewel veel mensen het niet verwachten, is het in de zomer vaak prachtig weer in Zweden omdat het klimaat zo anders is dan bij ons. Onze plannen voor 2016 zijn nog niet bekend, maar dat ik komend jaar nog even een bezoekje breng aan Zweden, dat staat vast!

citytrip Oslo - paleis

♥ Oslo

Tijdens onze roadtrip door Zweden gingen we bij Göteborg de grens over om een paar dagen de hoofdstad van Noorwegen te verkennen. Wat ik van Oslo kon verwachten wist ik niet zo goed, maar deze citytrip werd een daverend succes. Head over heels verliefd, dat werd ik. In een omgeving van groene bergen en een hemelsblauwe zee staat een stad die bulkt van de prachtige architectuur, kunst en heerlijke restaurants. Tips voor een citytrip naar Oslo? Ik deel die van mij met je!

Citytrip naar Nice - oude stad

♥ Nice

Terwijl het weer in Nederland een beetje om te huilen was, zaten M. en ik in het vliegtuig om mijn broer te bezoeken en tegelijk wat zon mee te pakken. Hij woont namelijk samen met zijn vrouw in Zuid-Frankrijk en dat is een prima bestemming voor een korte break! We bezochten niet alleen de prachtige stad Nice, maar wandelden ook een flinke route langs de kust bij Villefranche. Het is daar werkelijk zo mooi, je kijkt je ogen uit! De combinatie tussen lekker struinen door de de gezellige stad en genieten van het blauwe water en flink doorstappen over de rotsen daar was perfect. Ik heb echt genoten en niet in de laatste plaats van het gezelschap. Zo fijn!

Zoals je wellicht begrijpt heb ik enorm genoten van het feit dat ik deze reizen in 2015 heb mogen maken. Dat is niet voor iedereen weggelegd, dat realiseer ik me heel goed. Ook zijn er mensen die andere keuzes maken en reizen niet zo belangrijk vinden. Voor mij is het dat wel en ik geniet er met volle teugen van zolang als ik de mogelijkheid krijg om dit te doen. Ook komend jaar hoop ik wat mooie tripjes te kunnen maken en ook die – groot of klein – zal ik met je delen.

Wat was de bestemming van jouw mooiste reis of citytrip het afgelopen jaar?

Delen:

8 Reacties

 1. 29 december 2015 / 29 december 2015

  Zo je hebt een aantal prachtige reizen gemaakt zeg! Echt geweldig. Zweden trekt mij toch ook heel erg het lijkt me prachtig. Die foto die je maakte is het in ieder geval! Londen is en blijft mijn favoriet :-) Grappig dat je het niet echt voelt in Berlijn. Gewoon jouw stad niet denk ik. Ik ben er een keer geweest en vond het wel echt gaaf dus ga dat zeker nog een keer bezoeken.

 2. 29 december 2015 / 29 december 2015

  Wauw, jij hebt (naast Dagmar en Deisy) ook al de nodige reizen gemaakt! Wat gaaf zeg! :D Berlijn ben ik nog nooit geweest, dus ik heb geen idee. Wil er wel graag een keertje naartoe. London ben ik dit jaar voor het eerst geweest en ja Zweden, dat ik daar van houd behoeft verder geen uitleg toch? ;-)

  • twintigennogwat
   30 december 2015 / 30 december 2015

   Thanks, ja ik houd enorm van lekker erop uit gaan! Zweden behoeft geen uitleg… we weten allebei waarom het daar zo gaaf is :-D

 3. 29 december 2015 / 29 december 2015

  Wow, je bent veel op pad geweest dit jaar! Super leuk! Ook om eens zo op terug te kijken. Ik ben zelf ook gek op Londen, ik houd echt van die stad. De andere steden die je noemt daar ben ik nog nooit geweest (behalve Antwerpen), maar daar wil ik zeker ook nog eens heen!

 4. 29 december 2015 / 29 december 2015

  In mei ben ik aan de beurt om naar Zweden te gaan. Ik heb er zo veel zin in. Ben heel benieuwd.

 5. 29 december 2015 / 29 december 2015

  Wat heb jij ook al van die mooie reizen gemaakt. Ik vond onze rondreis door Noorwegen ook echt prachtig en naar Zweden wil ik ook snel weer eens terug gaan :).

 6. 31 december 2015 / 31 december 2015

  Dat is met recht een mooi overzicht zeg! Leuk dat je zo gek bent op Zweden en daar ook over heb geblogd, dat ga ik binnenkort even opzoeken. Wij willen namelijk in juni richting Zweden dus inspiratie en tips kunnen we wel gebruiken! Berlijn vind ik zelf een erg mooie stad maar dan vooral vanwege alles wat er te zien en te doen is en natuurlijk ook vanwege de geschiedenis. Londen vaak genoeg geweest maar iedere keer voor slechts een paar uurtjes, dus daar wil ik zeker nog een keer voor langere tijd naar toe.

 7. 1 januari 2016 / 1 januari 2016

  Wat een prachtige reizen heb je gemaakt… Londen, zucht. Ik wil nog eens terug.
  Mooie foto’s heb je ook uitgekozen voor dit artikel. Wij zijn niet naar het buitenland geweest en gaan voorlopig niet op vakantie, jammer genoeg. Andere prioriteiten :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder