Mijn Netflix favorieten van dit moment

Netflix favorieten

Hej allemaal! Ruim een jaar geleden schreef ik een blogpost over mijn Netflix favorieten van dat moment. Zo zat ik in januari vorig jaar midden in het derde seizoen van The Bridge (nog altijd een van mijn meest favoriete series) en was ik ook helemaal into Mr. Selfridge (in no time compleet gebingewatcht!). Sinds we Netflix in huis hebben kijk ik nauwelijks meer gewone televisie trouwens: op momenten dat ik zin heb om iets te kijken slinger ik liever even Netflix aan. Op dit moment lopen er een heleboel gave series waarvan ik er eentje net heb afgekeken en enkelen nog aan het kijken ben. Jep, allemaal door elkaar..

The Crown

De Netflix original serie The Crown gaat over de jonge koningin Elizabeth II die in de jaren 50 haar overleden vader George VI opvolgt. Het eerste seizoen volgt Elizabeth tussen 1947 en 1955 in haar eerste jaren als koningin. Ze moet zich staande houden in de mannenwereld die de regering op dat moment is en moet wennen aan haar rol als jonge koningin.

Wat ik voornamelijk echt geweldig vind aan The Crown is de waanzinnige cast. De karakters worden zó goed gedragen door de acteurs, zo authentiek en waardig. Natuurlijk is een serie altijd gedramatiseerd, maar je merkt dat de basis van het verhaal echt heel goed is en dat het toch wel aardig realistisch is. Daarnaast is het gewoon heel mooi gemaakt: er zit veel budget in de film en dat is goed te zien. De kostuums, de decors: wauw! Ik heb dit eerste seizoen met heel veel plezier gekeken. Eind 2017 zal trouwens seizoen 2 verschijnen, daar wordt op dit moment druk aan gewerkt. Mocht dat een succes worden dan kunnen we nog meer verwachten: de schrijver van de serie (Peter Morgan) heeft het verhaal opgedeeld in zes delen. We hebben dus nog wat tegoed!

Designated Survivor

Nog een Netflix Original én favoriet: Designated Survivor. De serie draait om Tom Kirkman, de Amerikaanse minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Hij is aangewezen als designated survivor (aangewezen overlevende) voor de State of the Union. Deze designated survivor – vaak een wat onbekendere minister – is aangewezen om bij gebeurtenissen waarbij president, vice-president en kabinet samen aanwezig zijn, fysiek ergens anders te laten zijn zodat het land altijd regeerbaar blijft mocht er iets gebeuren. Het onwaarschijnlijke scenario wordt waarheid: een explosie op de avond van de State of the Union zorgt ervoor dat de president en alle zittende leden van het kabinet omkomen. Tom wordt onmiddellijk aangesteld als president, maar dan blijkt de aanval op de State of the Union slechts het begin van een serie gebeurtenissen.

Ok, eerlijk is eerlijk: ik ben niet súper onder de indruk van de kwaliteit van deze serie. Her en der vind ik het niet bijzonder goed in elkaar zitten en vooral het acteerwerk van de FBI is wat discutabel. De reden dat je tóch blijft kijken is dat de serie stiekem best wel spannend is. Er gebeurt namelijk een heleboel rondom Tom Kirkman en iedere aflevering kom je een klein beetje meer te weten over de waarheid achter verschillende complottheorieën. De serie is een combinatie van drama, actie en politieke achtergronden en dat vind ik een hele fijne combi. Mijn favoriete karakters? Seth Wright (Kal Penn) en Emily Rhodes (Italia Ricci) door de leuke humor en gevatheid. Alleen al daarom: must watch!

Girlboss

Girlboss. Ik hoorde er voor het eerst over door mensen op Twitter die er vooral niet heel enthousiast over waren. Toch besloot ik de serie een kans te geven en het zelf te proberen. De serie Girlboss is losjes gebaseerd op het verhaal en het boek van Sophia Amaruso, oprichtster van mode-imperium Nasty Gal (waar ik overigens tot deze serie nog nooit van gehoord had). In de serie is Sophia een twintiger die niet zo goed weet wat ze met haar leven aanmoet en vooral weinig zin heeft in de lasten die het leven met zich meebrengt. Als ze (voor de zoveelste keer) wordt ontslagen van haar bijbaantje duikt ze een vintage winkel in en daar vindt ze een bijzonder jack dat ze later op eBay voor flink wat geld verkoopt. Het is het begin van haar eigen bedrijf in vintage kleding en we volgen Sophia met alle struggles die daarbij komen kijken.

De eerste aflevering: not my cup of tea. Ik stoorde me vreselijk aan het karakter Sophia en vond haar vooral een beetje puberaal. Dat werd in aflevering 2 al een stuk beter gelukkig. Ook vind ik Girlboss ergens best een inspirerende serie; de basis ervan is immers gebaseerd op een dame die op jonge leeftijd al een miljoenenbedrijf uit de grond gestampt had. Daarnaast speelt het verhaal zich af in San Francisco, dus mooie plaatjes gegarandeerd! De serie bestaat uit 13 korte afleveringen en kijkt prima weg. Niet hoogstaand, wel lekker kijkmateriaal voor een luie zondag.

Better Call Saul

Yes.. het nieuwe seizoen is weer begonnen! Deze week zijn we begonnen aan seizoen drie van Better Call Saul en ik ben nu al helemaal enthousiast. Deze spin-off van Breaking Bad staat heel hoog op mijn favorietenlijstje. De serie gaat over de louche (en rijke) advocaat James “Jimmy” McGill (alias Saul Goodman) en beschrijft de jaren voordat hij Breaking Bad’s Walter White leert kennen. In de serie komen verschillende karakters terug die ook in Breaking Bad te zien zijn, maar gelukkig is het een totaal op zichzelf staand verhaal en ontleent de serie zijn waarde niet aan die karakters.

Het mooie van Better Call Saul vind ik dat het een hele trage serie is, met veel oog voor details. Karakters worden heel goed uitgewerkt en neergezet en je leert ze dan ook echt goed kennen. We volgen de hele weg die Jimmy aflegt om uiteindelijk Saul Goodman te worden, inclusief her en der wat flashbacks. In dit derde seizoen voel je dat Breaking Bad niet ver weg meer is en wordt het pad dat hij gekozen heeft en de reden daarachter langzaam wat duidelijker. Daarnaast zit Better Call Saul filmtechnisch zo mooi in elkaar dat je geboeid blijft terwijl er soms niet eens iets echt gebeurt. We zijn nu bij aflevering 5 van een krachtig seizoen waarbij je de spanning langzaam voelt toenemen. Ik ben benieuwd naar het verloop van met recht een van mijn grootste Netflix favorieten van dit moment.

Welke series behoren tot jouw Netflix favorieten op dit moment?

Delen:

22 Reacties

 1. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  Ik ben geen fan van trage series. De eerste twee maken me het meest nieuwsgierig.

  • twintigennogwat
   10 mei 2017 / 10 mei 2017

   Dan zéker de eerste kijken als je tijd hebt! :)

 2. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  Ik vond de eerste aflevering van Girlboss zo slecht, dat ik waarschijnlijk niet verder zal kijken.
  The Crown was prachtig en Designated Survivor vind ik ook tof, agent Hannah Wells is mijn favoriet.
  Op het moment kijk ik zelf The Good Wife seizoen 6 en Scorpion seizoen 2!

  • twintigennogwat
   10 mei 2017 / 10 mei 2017

   Die series ken ik allebei niet, aanraders?

 3. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  Ik had precies hetzelfde met Girlboss, maar nu ik een paar afleveringen verder ben is het wel ok! Niets hoogdravend, maar gewoon een makkelijke ontspanserie. Grace & Frankie vind ik ook superleuk en volgende maand weer Orange is the New Black! En een niet-Netflixserie die ik nu kijk is Supernatural. Ben daar jaren geleden aan begonnen, maar nu weer helemaal opnieuw!

  • twintigennogwat
   10 mei 2017 / 10 mei 2017

   Jaa precies, zo ervaar ik het ook. Gewoon lekker kijken, niets bijzonders. Dat maakt het leuk! En ik ben heeeel benieuwd naar het nieuwe seizoen van OITNB!

 4. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  Ik bond The Crown ook top. Momenteel kijk ik naar Grace and Frankie, luchtige korte aflevering dus ideaal tussendoortje. Nu wachten op OITNB.

 5. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  The crown vond ik prachtig! De rest heb ik nooit gezien. Ik zit nu in Riverdale en 13 reasons oh en ik volg nog steeds the Originals :)

 6. 10 mei 2017 / 10 mei 2017

  Ik zag dat The Bridge S3 op Netflix sta dus die wil ik van het weekend bekijken… Verder zijn mijn favorieten zeker THE FALL<3 (echt mega tof) en The Killing.. Fringe… Allemaal series die ik al af heb gekeken (helaas)

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   Jaaa The Bridge! Love die serie, ik vond S3 ook weer heel goed! Ik kijk nu al uit naar S4 :-D

 7. 11 mei 2017 / 11 mei 2017

  Alle series heb ik nog nooit gezien. Hoor wel veel goede dingen over The Crown en Designated Survivor. Die twee wil ik wel een keer gaan kijken! Momenteel ben ik met 13 Reasons Why bezig. Mijn all t ik ke favorite blijft toch wel Marco Polo. Die is zooooo tof!!

 8. 11 mei 2017 / 11 mei 2017

  The Crown is inderdaad een aanrader! Girlboss heb ik zowat hetzelfde gevoel, kijkt lekker weg maar erger me soms ook aan het kinderachtige personage. Deze heb ik bijna uit.
  Nu ook bezig aan The 100, de eerste aflevering vond ik niks maar eens je in de flow zit ben je toch weer benieuwd naar het vervolg. Dus ja, da’s bingewatchen :-)

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   Oeh, ik zal eens gaan kijken naar The 100 want daar had ik nog niet van gehoord..

 9. 11 mei 2017 / 11 mei 2017

  Girlboss vond ik leuk, lekker luchtig. The good wife heb ik af, Suits ook net en nu is het weer iets nieuws ontdekken. Frankie en Grace vind ik leuk en Jane the Virgin. Via de stream nu het laatste seizoen van Grey’s Anatomy en Scandal aan het kijken.

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   The Good Wife ken ik niet, is dat een aanrader?

 10. 11 mei 2017 / 11 mei 2017

  Momenteel kijk ik Girlboss en Orange is the new black! Ik ben er dol op haha!

 11. 12 mei 2017 / 12 mei 2017

  Oh deze series wil ik allemaal nog graag zien! Mijn favorieten zijn Pretty Little Liars, Once Upon a Time, Orange is the New Black en Orphan Black

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   Drie van de series die je noemt heb ik nog nooit gezien! Welke moet ik zéker kijken volgens jou?

 12. 15 mei 2017 / 15 mei 2017

  The Crown en Girlboss staan hoog op mijn lijstje en wil ik binnenkort zeker proberen, lijken me zulke goeie series!

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   Zijn ze ook, dus zeker een aanrader!

 13. 15 mei 2017 / 15 mei 2017

  Better Call Saul staat op mijn lijstje nadat ik Breaking Bad heb afgekeken! Ben in het laatste seizoen, spannend.. :-)

  • twintigennogwat
   16 mei 2017 / 16 mei 2017

   Ohh spannend! Breaking Bad blijft een fantastische serie! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder