New in: Fotoboek met foto’s van Zweden

Fotoboek Zweden Webprint 5

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Webprint.nl

Afgelopen zomer maakte ik voor de derde keer op rij samen met mijn vriend een roadtrip door Zweden (en een uitstapje naar Oslo, Noorwegen). Daar hebben we ontzettend veel foto’s gemaakt. Sommigen daarvan heb ik op mijn blog gepubliceerd, maar velen staan gewoon op mijn computer in een mapje weggestopt. Het leek mij enorm leuk om mijn vriend bij wijze van vroeg kerstcadeau te verrassen met een fotoboek met onze vakantieherinneringen erin, zodat we ze er gemakkelijk nog eens bijpakken. Heb jij nog geen kerstcadeau voor je lief of familielid, dan is zo’n gepersonaliseerd cadeau misschien voor jou ook wel een leuk idee? Ik laat het resultaat van mijn boek aan je zien!

Fotoboek Zweden Webprint 4

Ik koos voor een vierkant fotoboek in de maat XL (30×30 cm) met hoogglans papier en een harde kaft. Dat is best wel groot, maar daardoor komen je foto’s ook mooi uit. Wat ik heel leuk vind is om te spelen met achtergronden en om te variëren met het patroon waarin ik foto’s op een pagina plaats. Hier zie je bijvoorbeeld foto’s uit Oslo, waar ik een foto van de Visit Oslo gids en onze Oslo (OV-)passen achter heb geplaatst. Ik vind dat wel een leuk effect geven, omdat je op die manier net wat meer kunt ‘ vertellen’ op een pagina.

Fotoboek Zweden Webprint 3

Deze foto van een kudde rendieren heb je al eens op mijn blog voorbij zien komen in een blogpost over de hoogtepunten van mijn rondreis door Scandinavië dit jaar. De foto roept bij mij nog steeds fantastische herinneringen op en dus wilde ik graag dat deze een ereplaatsje zou krijgen in het boek. En dat heeft goed uitgepakt! De pagina’s zijn gebonden maar er is geen storende vouw of iets dergelijks zichtbaar, waardoor de foto echt duidelijk een geheel is en doorloopt over de pagina’s. Ik word zo blij van deze foto en vind het echt te gek om deze nu zo groot afgedrukt te hebben!

Fotoboek Zweden Webprint 7Fotoboek Zweden Webprint 6

Spelen met achtergronden en pagina opmaak. Deze achtergrondfoto heb ik best een beetje bewerkt qua kleur, maar ik vind het effect zelf best gaaf geworden (al zeg ik het zelf)!

Fotoboek Zweden Webprint 2

Het leek me leuk om op sommige pagina’s te vermelden waar de betreffende foto’s zijn genomen, zodat je dat later ook nog weet. Toen ik het boek voor het eerst doorbladerde schrok ik een beetje van de grootte van de tekst, want die was wat groter uitgevallen dan ik had verwacht. Beetje dom, want heb zelf niet genoeg geëxperimenteerd met lettergroottes. Toch vind ik het niet storend, omdat het alsnog wel in verhouding is met de grootte van het boek. Mijn vriend vond het juist leuk, zo groot!

Het mag duidelijk zijn dat ik (en we) enorm blij ben met dit mooie fotoboek. De kwaliteit van de foto afdrukken is echt top en het dikke – 350 grams – fotopapier zorgt ervoor dat het ook echt aanvoelt als een kwalitatief hoogwaardig boek. De foto’s zijn zo scherp, we vinden het allebei echt heel tof om onze herinneringen op deze manier afgedrukt te hebben. Elke foto is mij dierbaar en vertelt het verhaal van onze geweldige reis.

Fotoboek Zweden Webprint 1

Het samenstellen van het fotoboek was vrij eenvoudig in de online fotobewerkingstool van Webprint.nl. Ik was het meeste tijd kwijt aan het bepalen welke foto’s ik wilde gebruiken (die? of toch die andere? of toch?) en in welke volgorde ik ze in het boek wilde hebben. Het importeren van je foto’s en het plaatsen op de pagina’s is heel eenvoudig. Je kunt er zelfs voor kiezen dat de tool het boek automatisch vult. Ik bewerk mijn foto’s in Photoshop, maar dat kun je ook in de bewerkingstool zelf doen. Vervolgens kun je aan de gang met achtergronden, teksten, clipart en eventueel het toevoegen van extra pagina’s. Super easy. Bij het bestellen las ik dat fotoboeken binnen 7 werkdagen verstuurd worden dus daar hield ik voor het gemak rekening mee. Ik bestelde het boek echter op zondagavond laat en kreeg het op donderdag al binnen. Wauw, dat is snel geregeld!

Fotoboek bestellen voor Kerst?

Wil je een fotoboek aan je lief cadeau doen met Kerst dan kun je deze bestellen tot en met 17 december, dan is deze zeker op tijd binnen. Andere fotoproducten kun je bestellen voor 20 december. Webprint.nl heeft op dit moment hele mooie kortingen die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken. Met de kortingscode WPNLFB1215 krijg je bijvoorbeeld tot het einde van het jaar 25% korting op fotoboeken en zo zou je dus ook nog een leuk fotoboek met een jaaroverzicht kunnen maken.

Wat doe jij met jouw foto’s? Staan ze meestal op je computer of stel je ook wel eens albums samen?

Delen:

9 Reacties

 1. 13 december 2015 / 13 december 2015

  Ah altijd leuk een tastbaar fotoboek van een fijne vakantie! Vind dat altijd een mooie afsluiting en een leuk iets om terug te denken aan je vakantie.

  • twintigennogwat
   14 december 2015 / 14 december 2015

   Absoluut, ik ook! Je kijkt daardoor sneller nog even door je foto’s heen dan wanneer ze in een map op je computer staan!

 2. 13 december 2015 / 13 december 2015

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s! Ik ben zelf nooit in Zweden geweest, maar lijkt me echt prachtig! Ik vind het van belangrijke trips of iets altijd leuk om fotoboeken te hebben. Zo heb ik er een van onze trouwdag, huwelijksreis en heb er pas eentje laten maken met de shoot samen met al mijn lieve vriendinnen<3 Zo fijn om een tastbare herinnering te hebben!

  • twintigennogwat
   14 december 2015 / 14 december 2015

   Het is inderdaad heel fijn om een tastbare herinnering te hebben! Gaaf dat je dat altijd maakt, ik vergeet het heel vaak dus dit was een mooie kans :)

 3. 13 december 2015 / 13 december 2015

  Door je foto’s wil ik weer terug naar Scandinavië. En wat een gave foto van de rendieren. Ik bewaar mijn foto’s meestal gewoon op de computer en externe harde schijf. Vergeet het altijd om albums samen te stellen.

 4. 13 december 2015 / 13 december 2015

  Supermooi boekje geworden! Mijn zus en haar vriend laten dit soort boekjes ook altijd maken van hun reizen, vind het altijd erg leuk om die terug te zien!

 5. 14 december 2015 / 14 december 2015

  Ziet er goed uit en wat heb je een overzichtelijke website! heel fijn! liefs

 6. 14 december 2015 / 14 december 2015

  Wat een heerlijke foto’s. Nog maar drie dagen, dan mag ik weer terug :D

  • twintigennogwat
   14 december 2015 / 14 december 2015

   Thanks girl! Veel plezier! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder