Hoe zat het ook alweer met die goede voornemens?

Goede voornemens eind 2015 - 2

Drie keer knipperen en toen was 2015 alweer bijna voorbij. Althans, zo voelt het voor mij toch een beetje. Het jaar is voorbij gevlogen en het heeft me zowel veel mooie als minder mooie momenten gebracht. Maar terugblikkend was 2015 over het algemeen een prima jaar, waarin ik mezelf ontwikkeld heb en mooie ervaringen heb opgedaan.

Net als aan het begin van ieder jaar stelde ik voor mezelf in januari van dit jaar een lijstje met goede voornemens op, als een soort leidraad of wensenlijstje. Het is zo makkelijk om tussen de bedrijven door te vervallen in vaste gewoonten en je mooie plannen simpelweg te vergeten. Toch heb ik geprobeerd om ondanks de drukte, zoveel mogelijk mijn best te doen om mijn doelen te bereiken en vast te houden aan mijn voornemens. En nu is het jaar bijna om, dus leek het me wel leuk om daadwerkelijk eens terug te blikken op afgelopen jaar. Wat kwam er terecht van mijn goede voornemens?

Goede voornemens - Zweedse les

Mijn Zweeds verbeteren

Een van de doelen op mijn lijstje was het verbeteren van mijn kennis van het Zweeds. Dat is vrij aardig gegaan, maar niet helemaal zoals ik het wilde. Zoals jullie konden zien in verschillende Photo Diary’s hebben M. en ik van januari tot en met eind juni zeer regelmatig Zweedse lessen gevolgd bij een hele lieve docente en thuis huiswerk gemaakt. Het was zo leuk om dit te doen en mijn Zweeds verder te verbeteren!

Het enige is dat ik het moeilijk blijf vinden om niet in het Engels over te gaan als ik Zweeds spreek, omdat ik bang ben om fouten te maken. Maar.. ik doe mijn best! Ik was het liefst in oktober weer gestart met lessen, maar door drukte op mijn werk ging dat gewoon niet en heb ik het ook niet goed kunnen bijhouden. Mijn wens is nu om in ieder geval komend voorjaar wel door te gaan. Een half puntje hier dus, vind ik.

Sporten!

Ehm……….. next! (Dit moet echt beter in 2016! Ik ga pilateslessen volgen! Echt!)

Goede voornemens - Cote d'azur

Minimaal vijf Europese landen bezoeken

Ik houd enorm van reizen. Je doet er zoveel mooie ervaringen door op en leert over andere culturen. Dit maakt mij absoluut een completer en blijer mens. Die vijf Europese landen zijn absoluut gelukt (hashtag Check!). De jaarwisseling vierde ik in Berlijn en in het voorjaar ging ik twee keer naar de hoofdstad van onze overzeese buren. Zoals elk jaar bezocht ik ook mijn geliefde Zweden en maakten mijn lief en ik tijdens die reis een uitstapje naar Oslo in Noorwegen. Tot slot ging ik begin oktober naar het Zuid-Franse Nice, om nog wat laatste nazomerzon mee te pakken. Wat een fijne momenten waren dit allemaal! Ik hoop in 2016 net zulke mooie citytrips en reizen te maken. Een reisje naar prachtig Parijs staat al op de planning voor het voorjaar!

Twintig boeken lezen

Een kop thee, een stuk chocolade en een goed boek: heerlijk! Ondanks mijn liefde voor lezen ben ik dit jaar helaas niet tot 20 exemplaren gekomen. Wel tot 15,5 dat telt toch ook bijna? ;-) Die laatste 5 boeken in de laatste 2 weken van het jaar… dat gaat hem namelijk echt niet meer worden ben ik bang. Komende week komt wel de laatste review van dit jaar online! Enkele toppers die ik dit jaar gelezen heb? Rode letters en Zwarte veren (ik kan niet wachten op het laatste deel uit deze serie!), De laatste liefdesbrief en Stuk van jou. Oh.. en ik verklap het vast: het boek dat ik binnenkort recenseer is heel grappig! Stay tuned!

Macbook 1

Bloggen en blogritme

De eerste helft van 2015 ging ik super lekker met bloggen en had ik een best aardig ritme te pakken. Ach, die kleine oogjes en lange avonden doorhalen nam ik op de koop toe, ik vond het heerlijk om met grote regelmaat te bloggen! En toen kreeg ik ook nog die megasnelle MacBook.. wat een liefde! <3 Daarmee werd bloggen helemaal een feestje (bye bye drie kwartier wachten tot het ding eindelijk is opgestart!). Eerlijk is eerlijk: ik geniet ook nu nog dagelijks van dit prachtige apparaat.

Vanaf de zomer ging het er door (once again) mega drukte op mijn werk echter wat minder gestructureerd aan toe allemaal en hoewel ik minimaal 2 blogposts per week wilde schrijven, lukte het soms ook een hele week niet. Flink balen! Inmiddels ben ik weer netjes terug in mijn blogritme en vind ik het stiekem heel fijn om in de sidebar van mijn blog in de kalender om de dag een grijs cijfertje (= linkje naar blogpost) te zien (#confessionofacontrolfreak).

Work it!

Mijn wens voor 2015: me verder ontwikkelen op werkgebied. En dat is helemaal goed gekomen! Ik bewoog me steeds meer van communicatie in de richting van online marketing en verdiepte me meer en meer in de cijfertjes van bijvoorbeeld Google Analytics en Adwords. Een hele fijne move en ik geniet dagelijks enorm van dit werk. Ik heb echter ook geleerd dat een 10 ook genoeg is (en dat een 20 willen halen vaak onrealistisch is) en dat rust en een goede balans heel belangrijk zijn om goed te kunnen presteren. Een goede leerschool en die balans hoop ik komend jaar beter te kunnen bewaken.

Wat waren jouw goede voornemens voor 2015? En wat is daarvan terecht gekomen? :-)

Delen:

16 Reacties

 1. 15 december 2015 / 15 december 2015

  Leuk overzichtje, aardige score toch?

 2. 15 december 2015 / 15 december 2015

  Mooi lijstje. En Zweeds, wat leuk! Zelf leer ik Deens dus ik ben bekend met de Scandinavische talen. Leuk!

 3. Isolde
  15 december 2015 / 15 december 2015

  Overall is het goed gelukt vind ik! Op het sporten na ben je overal op zijn minst mee bezig geweest, en dat het dan soms even iets anders loopt als gepland heb je altijd :)

 4. 15 december 2015 / 15 december 2015

  Zweeds zou ik misschien ook wel willen leren. Tof dat je er weer mee doorgaat! En pilates is echt heerlijk om te doen, heb het helaas al te lang niet meer gedaan. Maar denk dat ik komend jaar voor yoga ga. Succes met het zoeken naar een balans!

 5. Manouk
  15 december 2015 / 15 december 2015

  Ik doe niet aan goede voornemens haha! Je kan elke dag wat veranderen, vind ik. Het begint niet bij 1 januari voor mij.

  • twintigennogwat
   15 december 2015 / 15 december 2015

   Dat klopt, maar het is wel een mooi moment na de drukke en overvloedige feestdagen om er even bij stil te staan :)

 6. Noelle
  15 december 2015 / 15 december 2015

  Super leuke blog! Heerlijk om terug te kijken op het jaar en zien dat je toch aardig iets van die voornemens hebt gehouden. Ik weet niet eens meer wat ik als voornemens had. Beter eten is redelijk gelukt, als gaat de chocola er eens in de maand nog heel goed in. En me ontwikkelen op werk wilde ik ook heel graag en dat gaat ook de goede richting op bij mij :)

  • twintigennogwat
   15 december 2015 / 15 december 2015

   Dankjewel voor je reactie! Je hebt ook mooie stappen gezet toch, dit jaar? :-)

 7. 15 december 2015 / 15 december 2015

  Ik vind Zweeds zo leuk! Eerder dit jaar was ik in Finland en daar staat bijna alles er ook in het Zweeds bij, maar waar waar Fins echt niet te ontcijferen is, is Zweeds gewoon een soort variant op Nederlands. Super handig, haha! ^^

  • twintigennogwat
   15 december 2015 / 15 december 2015

   Haha, dat is niet helemaal waar (want andere roots en grammatica) maar het lijkt inderdaad wel meer dan het Fins. Je kunt het wel makkelijker lezen! :)

 8. Elise_marjolein
  16 december 2015 / 16 december 2015

  Ik hou van goede voornemens voor het nieuwe jaar!
  Gewoon een momentje om na te denken wat je allemaal wilt! Ik schrijf het altijd (snachts) na de jaarwisseling op in een boekje en dan bekijk ik het lijstje van het jaar daarvoor….heerlijk!

  Ik vind die van je stedentrips vooral super leuk!

  • twintigennogwat
   16 december 2015 / 16 december 2015

   Wat een leuk idee, om je gedachten en wensen in een boekje op te schrijven! En.. ben je geslaagd in het laten uitkomen van wat je wilde?

 9. 18 december 2015 / 18 december 2015

  Een prachtig overzicht en je mag echt supertrots op jezelf zijn dat je doelen hebt gehaald die je hebt behaald. Ik moet ook maar eens zo’n overzicht maken haha, ook al heb ik niet zoveel schrikbarende doelen vorig jaar opgeschreven. Dit jaar gaan we dat toch iets anders aanpakken. We gaan knallen zeg ik ;-)

 10. 19 december 2015 / 19 december 2015

  Leuk om te lezen, ik vind dat je het top hebt gedaan met je voornemens! Haha, sporten blijft toch altijd een lastige voor de meeste mensen…

 11. 26 december 2015 / 26 december 2015

  Wat een leuke terugblik is dit! Wat een toffe doelen had je en je mag zeker trots op de behaalde zijn!
  Ik had zelf geen voornemens, maar wil deze vakantie even goed mijn rust pakken. Hoewel 2016 een heel mooi jaar was heeft het zeker ook heel wat stress opgeleverd.

 12. 4 januari 2016 / 4 januari 2016

  Goede voornemens, doelen, verwachtingen, je kan het noemen zoals je wilt.
  De dingen die je leuk vindt zijn gelukt, de andere wat minder. Maar dat je er blij van werd is toch het belangrijkste. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder