Personal | Ask Amy: 5 vragen, 5 antwoorden

Ask Amy

Op mijn blog deel ik al zo’n 2,5 jaar veel met jullie van wat mij bezighoudt en wat mijn interesses zijn. Ik denk dat de meesten van de terugkerende lezers dus best een aardige indruk hebben van mij als persoon. Toch is wat ik laat zien altijd een selectie en vertel ik ook heel veel niet. Regelmatig zie ik op andere blogs hele leuke Q&A’s verschijnen met vaak hele originele vragen en bijzondere antwoorden. Dat leek mij ook wel leuk om te doen.. bij wijze van experiment! Ik besloot daarom mijn zorgvuldige selectie eens (een beetje) te laten voor wat het is en een ‘Ask Amy‘ de wereld in te slingeren. Via Twitter stelde ik de vraag of er dingen zijn die jullie van mij zouden willen weten en vandaag beantwoord ik vijf van de vragen die mij gesteld werden. Ben je benieuwd? Lees dan snel mee!

♥ Wat is je belangrijkste levensles tot nu toe? – Audrey van Een of andere blog

Dat zijn er eigenlijk twee, die ik voor een groot deel vorig jaar heb geleerd. Voor mij zijn ‘Wees nooit bang om een fout te maken, niemand is perfect’ en ‘Alleen als je voor jezelf durft te kiezen, word je echt gelukkig’ echt belangrijke levenslessen die ik nog moest leren. Het leren mijn hart te volgen stond afgelopen jaar echt centraal (en nog steeds) en dat is wel de mooiste les die ik had kunnen leren, omdat het zo belangrijk is voor iedere keuze die je maakt.

♥ Wat is je grootste droom / wat wil je bereiken in het leven? En wat is een doel dat je binnen 5 jaar behaald wilt hebben? – Marlot van The Coffee Type

Ik heb verschillende dromen; op professioneel gebied wil ik nog veel meer dan nu ontwikkelen tot een strategische (content) marketeer die stevig in haar schoenen staat. Op persoonlijk vlak hebben bijna al mijn dromen te maken met reizen, de wereld zien en nieuwe culturen leren kennen. Ook is mijn droom om ooit opnieuw in Zweden te gaan wonen, maar dat zal vast geen verrassing meer zijn voor jullie, haha!

♥ Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen? – Deisy van Visionary life

Ik zou vooral heel graag willen zeggen: don’t worry, be happy. Ik ben altijd een persoon geweest die heel veel nadenkt over dingen en probeert voor veel dingen een verklaring te vinden. Dat kan ik inmiddels een stuk beter in balans houden, maar zeker als jong meisje heeft me dat nog wel eens in de weg gestaan. Ooit schreef mijn oma mij ‘geniet wat meer van het leven’ en dat probeer ik iedere dag na te streven. Het leven brengt zoveel moois!

♥ Hoe blijf je positief in een wereld vol negatieve prikkels? – Sytse van Het Groene Broertje

Ik denk dat ik best wel eens flink negatief kan zijn hoor, dat heeft iedereen wel. Soms loop ik flink te mopperen en zie ik de boel even niet zo zonnig in. Maar over het algemeen denk ik dat ik inderdaad wel een vrolijke en positieve instelling heb. De belangrijkste reden? Hoe negatief iets ook kan zijn of aanvoelen op een bepaald moment; uiteindelijk kun je er bijna altijd wel iets positiefs uit halen. Niets is 100% goed of 100% slecht. Ook denk ik dat je altijd zelf kunt bepalen hoe je ergens in staat: kies je voor een positieve of negatieve mindset? Positiviteit brengt je op de lange termijn altijd veel meer.

♥ Welk land wil het allerliefst nog eens bezoeken? – Ricardo van Readalong

Er zijn enorm veel landen die ik nog heel graag eens zou bezoeken! Ik heb buiten alle Europese bestemmingen die ik aandeed nog maar zo weinig van de wereld gezien! Nummer 1 op mijn lijstje is Amerika en in het bijzonder New York. Ook zou ik heel graag nog eens door Canada reizen en Australië zien. Maar Amerika staat nu wel met stip op één.

Dat waren alweer de vijf vragen die ik graag wilde beantwoorden! Dank iedereen voor de mooie vragen, ik vond het heel bijzonder om ze te mogen ontvangen én te beantwoorden. Zou je het leuk vinden om vaker een Ask Amy te lezen? Laat dan zeker een vraag achter in de reacties, want wellicht kan ik dan binnenkort een tweede deel maken.

Wat is jouw belangrijkste levensles tot nu toe?

Delen:

6 Reacties

 1. 9 oktober 2016 / 9 oktober 2016

  Leuk om zo wat meer over je te weten te komen! Bij mij staat Amerika ook hoog op de lijst, met name Disneyworld. Maar het liefst wil ik ooit nog eens naar Tokyo. Wat Europa betreft staan IJsland en Zweden hoog op de lijst.
  Maar ja, even geen geld voor.

 2. 9 oktober 2016 / 9 oktober 2016

  Mooie vragen zijn je gesteld. Ik wil ook echt ooit nog eens naar New York! Positiviteit brengt je inderdaad verder daarom probeer ik alles ook altijd om te draaien en niet te lang in het negatieve te blijven hangen.

 3. 9 oktober 2016 / 9 oktober 2016

  Mooie antwoorden! Leuk om je zo nog beter te leren kennen :)

 4. 10 oktober 2016 / 10 oktober 2016

  Leuke vragen beantwoord je. Bij mij staat met stip op nr 1 Australië, dat land wil ik zo graag eens zien.

 5. 17 oktober 2016 / 17 oktober 2016

  Wat een mooie vragen! Ik ben het helemaal eens met je twee levenslessen en met het feit dat er uit al het negatieve altijd wel iets positiefs kan komen.

 6. 22 oktober 2016 / 22 oktober 2016

  Wat een leuke vragen heb je gekregen en leuk ingevuld :-) Ik zou dat ook zeker tegen mijn jongere zelf willen zeggen. Don’t worry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder