Instagram

Persoonlijk

Personal | Weer terug op de golfbaan!

Terug op de golfbaan

“Kijk, dat zijn de échte”, zegt de vrouw die me tegemoet loopt vrolijk. Ik glimlach naar haar, maar zeg niets terug. Ze moest eens weten. Een halfjaar geleden was ik hier voor het laatst, daarna lukte het niet meer. Maar nu loop ik hier in het donker, mijn kar vooruitduwend en ben ik heel benieuwd wat er straks gaat gebeuren. Hoewel het voor velen misschien een beetje gek klinkt, is het voor mij stiekem toch best een overwinning. Een die ik graag met jullie wil delen. Ik ben er weer.. terug op de golfbaan!

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de golfclub, waarin werd verteld dat er in januari een serie van 3 lessen gegeven zou worden. Om de skills op te frissen en weer lekker het nieuwe jaar te beginnen. Mijn eerste reactie was om die mail weg te gooien. Ik wilde er niet eens over nadenken me in te schrijven, want mijn hoofd stond de laatste maanden absoluut niet naar de golfsport. Maar M. haalde me over en samen gingen we afgelopen donderdagavond naar de eerste les toe. Een uurtje werken aan onze swing onder begeleiding van een docent. Hartstikke leuk, maar stiekem zag ik er wel een beetje tegenop. Kon ik het nog wel? En zou ik niet compleet afgaan in die groep cursisten? En zou ik het wel volhouden?

Terug op de golfbaan 2

Begin augustus 2015 liep ik voor het laatst een ronde over de golfbaan van de plaatselijke golfclub en wat ik me daar nog van herinner is vooral de grote frustratie. Alle spanning die zich de voorgaande maanden in mijn lijf had verzameld, zorgde ervoor dat ik deze ronde met weinig plezier liep. In de maanden die volgden ging ik niet meer: veel te druk. En vooral: te veel onrust. De regelmatige lezer van mijn blog weet dat het even niet zo lekker ging. En golfen is vooral mentaal vaak een uitdaging. Na elke bal die niet goed gaat, moet je loslaten en opnieuw proberen. En niet totaal in de stress raken, zoals bij mij steeds vaker gebeurde. Mijn golfclubs stonden dus een halfjaar lang stof te happen.

De afgelopen drie maanden heb ik heel bewust de tijd genomen om weer op adem te komen en inmiddels merk ik dat het weer een stuk beter gaat. Maar ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn en dus vond ik het best spannend om het golfen weer te gaan proberen. Maar wat bleek? Mede door het totale gebrek aan verwachtingen, was het heerlijk! Nee niet elke bal ging goed, maar ik merkte dat ik kon loslaten. En opnieuw proberen. Ik kreeg een paar keer complimenten van de docent over mijn techniek en naarmate de les vorderde merkte ik dat mijn swing beter werd, de ballen meer afstand aflegden en het allemaal makkelijker ging. En ik merkte dat ik het golfen toch best een beetje gemist had, dat het toch een grote hobby is van me. Het vroor buiten als een malle dus het was mega koud, maar ik had een hele fijne avond. Vrijdag had ik natuurlijk mega spierpijn in mijn armen, maar vooral merkte ik veel voldoening. Ik ben terug op de golfbaan.. volgende week weer! Nu op naar de volgende uitdaging: meedoen aan een wedstrijd. Let’s go for it!

 • Reply
  Anita
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat super fijn om te lezen meis en je straalt ook op je foto! Heel goed dat je het los kon laten en weer genoot van het golfen! Fijne zondag!
  Anita plaatste onlangs.. Stop met het (onbewust) toepassen van zelfsabotageMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   24 januari 2016 at 24 januari 2016

   Thanks girl, superlief van je! Fijne zondag!

 • Reply
  Isolde
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat fijn voor je! Heerlijk dat de rust weer wat terugkeert :-)
  Isolde plaatste onlangs.. Zeg eens dankjewel, in plaats van sorryMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   24 januari 2016 at 24 januari 2016

   Ja, ik ben er ook super blij mee! :)

 • Reply
  Inge
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat vervelend dat je het plezier was kwijtgeraakt. Lijkt mij lastig, maar des te fijner is het om te lezen dat het nu beter ging! Loslaten is altijd moeilijk maar heel goed dat je het nu wel kon! :)
  Inge plaatste onlangs.. De tandenfeeMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   24 januari 2016 at 24 januari 2016

   Jep… dat was heel fijn om te merken :) Hopelijk gaat het de volgende keer weer zo!

 • Reply
  heidi
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat leuk.

 • Reply
  Cindy
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat fijn voor je dat je het weer hebt geprobeerd en dat je ook kon loslaten als de ballen niet goed gingen. Veel plezier nog met golfen en de rest van de clinic!
  Cindy plaatste onlangs.. Simpele anti-winterdip tipsMy Profile

 • Reply
  Celine
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat naar dat je het kwijt was, maar wat fijn dat je het terug hebt gevonden. Dat moet een super gevoel zijn voor je
  Celine plaatste onlangs.. Let it snow, let it snow, let it snow!My Profile

 • Reply
  Amy
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat leuk dat je golft en wat fijn dat je het weer oppakt! Lijkt mij eigenlijk ook wel een heel fijne sport.
  Frustrerend als het niet lukt maar ik denk dat dit wel weer een juiste 1e eerste stap is :)
  Geniet ervan!!
  Amy plaatste onlangs.. Mijn week in foto’s #12My Profile

 • Reply
  Mariska
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Lijkt me best gaaf om eens te gaan golfen. Oefening baart kunst, volgens mij doe je het wel goed!
  Mariska plaatste onlangs.. Het geheim achter de sponsapplicatorMy Profile

 • Reply
  sophie
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  ah wat goed zeg, een echte overwinning! Ik heb ook een keer gegolfd en ik dacht er geweldig goed in te kunnen zijn aangezien ik op hockey zit. Dat viel echter toch wat anders aangezien je met golf niet zo laag over de grond moet slaan om het balletje te raken haha! Ik raakte het balletje dus elke keer maar half :(
  sophie plaatste onlangs.. Vandaag ben ik mezelfMy Profile

 • Reply
  Sax and the Pretty
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Dit lijkt me eigenlijk een hele leuke sport. Keertje samen golfen? ;) x
  Sax and the Pretty plaatste onlangs.. Wat een week – koalabeertjes en ontploffende potvissenMy Profile

 • Reply
  Kim
  24 januari 2016 at 24 januari 2016

  Wat ongelofelijk fijn om te lezen dat je het weer hebt gedaan.
  Ik vind het heel knap dat je de uitdaging bent aangegaan en een overwinning op jezelf hebt geboekt! Soms is even afstand doen van iets wat je nodig hebt om er daarna weer van te kunnen genieten. Ik ben trots op je!
  Kim plaatste onlangs.. Ik stapte op de fietsMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   27 januari 2016 at 27 januari 2016

   Dankjewel Kim, superlief van je :-) Ik vond het best wel spannend, maar het was erg fijn!

 • Reply
  Jildou
  25 januari 2016 at 25 januari 2016

  Wat fijn om te weten dat het weer beter gaat! Helemaal als het golfen weer beter gaat :)

 • Reply
  Madelon
  25 januari 2016 at 25 januari 2016

  Wat fijn dat je er weer plezier in hebt, dat is altijd belangrijk! Het lijkt mij ook wel tof om een keer golflessen te nemen, al vraag ik mij of ik er goed in zou zijn met mijn klunzigheid haha
  Madelon plaatste onlangs.. Mijn tragische fotografie verhaal.My Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   27 januari 2016 at 27 januari 2016

   Gewoon een keertje doen! Alle begin is lastig, maar je vindt het vast leuk!

 • Reply
  Sas
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Fijn dat je deze stap hebt genomen! Zeker een overwinning waar je trots op mag zijn.
  Sas plaatste onlangs.. 7x Tips: Omgaan met teleurstellingenMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »