Instagram

Travel

5 steden die ik graag wil bezoeken

steden die ik graag wil bezoeken

Zoals jullie wellicht weten houd ik enorm van reizen maken en de wereld ontdekken. Dat kunnen lange reizen zijn, zoals de roadtrips door Scandinavië die ik de afgelopen drie zomers maakte, maar ook (korte) citytrips. Een beetje rondbanjeren in een stad, musea en bezienswaardigheden bezoeken, sfeer opsnuiven en je even in een andere wereld wanen. Heerlijk! Bij Dionne zag ik een travel wishlist van 10 Europese steden en dat vond ik erg tof. Het leek mij daarom leuk om ook eens een lijstje te maken van steden die ik graag wil bezoeken (maar dan niet alleen Europa). Niet allemaal op korte termijn natuurlijk, maar wellicht kan ik ze binnen nu en een paar jaar toch allemaal van mijn lijstje afstrepen. Kijk je mee?

New York

New York staat absoluut helemaal bovenaan op mijn lijstje. Jaren geleden keek ik Sex and the City en deze serie liet mij kennis maken met deze bruisende stad. Daarna ging mijn zusje aan de New York Film Academy studeren én zag ik meer van New York in Gossip Girl. Al deze dingen hebben mij super enthousiast gemaakt. Het lijkt me heerlijk om te wandelen door Central Park, een kijkje te nemen bij The High Line en tussen de enorme hoeveelheid boeken te snuffelen in de Public Library in Midtown. Ik ben al druk aan het sparen!

Vancouver

Een andere grote wens: een rondreis door Canada. En dan in het bijzonder de Sea to Sky Highway roadtrip. Van alle mooie en grote steden die Canada rijk is ben ik vooral heel benieuwd naar Vancouver. Vancouver is een hele duurzame stad met Nederlandse roots (althans, de naam dan). Vooral de mix tussen natuur (schone lucht, bergen en zee) en cultuur lijkt me erg tof hier. Ronddwalen door Gastown en Stanley Park en genieten van het prachtige uitzicht vanaf Grouse Mountain… wanneer kan ik vertrekken?

Helsinki

Ik bezocht al zo’n beetje half Scandinavië, maar in Finland ben ik helaas nog niet geweest. Afgelopen zomer zaten we in Zweeds Lapland heel dicht bij de grens van Finland, maar toen besloten we toch iets anders te gaan doen. Maar omdat ik Finland nog helemaal niet ken zou ik graag een kijkje nemen in Helsinki. De stad schijnt sprookjesachtig mooi te zijn en moderne architectuur af te wisselen met prachtige natuur. Ik ben benieuwd in hoeverre het te vergelijken is met de andere Scandinavische steden!

Dublin

Toen ik een paar jaar geleden in Stockholm woonde, leerde ik daar een medestudente kennen die uit Dublin kwam. Zij maakte mij enthousiast met haar verhalen over de stad en sindsdien zou ik er graag eens naartoe gaan. Dublin is een vikingstad met veel kroegjes, antiekmarkten en musea. Ook een bezoekje aan de prachtige Trinity College bibliotheek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Dublin!

Praag

De laatste stad van mijn lijstje is Praag! Praag wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Europa en het hele centrum staat op de lijst met Werelderfgoed van Unesco. Ik wil de stad graag eens bezoeken vanwege de verschillende kunststromen en alle historische gebouwen en plekken die de stad rijk is.

Welke steden zou jij graag eens bezoeken?

 • Reply
  Charelle
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Oh wat leuk! Al deze steden heb ik ook nog niet bezocht, maar zou ik ook echt héél graag eens heen willen! Hoop dat je er eentje kunt afstrepen dit jaar! ^^
  Charelle plaatste onlangs.. Introvert Issues – Waarom de introvert moet beginnen met ‘ghosting’ (en de extravert ook)My Profile

 • Reply
  Sas
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Dublin staat op mijn lijstje ook erg hoog! Net als nogmaals eens naar Londen. En verder de Canarische Eilanden lijken me wel wat, Portugal en Denemarken.
  Sas plaatste onlangs.. 7x Tips: Omgaan met teleurstellingenMy Profile

 • Reply
  Quinty
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Ik zou graag Londen eens willen bezoeken. Gelukkig gaat dat in mei gebeuren! Verder zou ik nog eens naar Lissabon willen.

  • Reply
   twintigennogwat
   27 januari 2016 at 27 januari 2016

   Gaaf, wat een leuk vooruitzicht! Veel plezier gewenst alvast!

 • Reply
  Sax and the Pretty
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Niet de minsten! Ik ben wel eens in New York geweest, prachtig! Die zou ik als ik jou was als eerste afstrepen ;) X
  Sax and the Pretty plaatste onlangs.. Franjes – overbodige versieringen?My Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   27 januari 2016 at 27 januari 2016

   Haha, daar hoop ik ook enorm op! :-D

 • Reply
  Amy
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  New york staat ook boven aan die van mij! Praag lijkt me ook heel erg mooi en wordt me dan ook super vaak aangeraden :)
  Amy plaatste onlangs.. Wat heb ik uiteindelijk gemist?My Profile

 • Reply
  sammie
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  New York en Dublin zou ook ook graag wel eens willen bezoeken maar ook Parijs want daar ben ik nog nooit geweest. Berlijn staat ook hoog op mijn verlanglijstje :)

  • Reply
   twintigennogwat
   27 januari 2016 at 27 januari 2016

   Parijs ben ik ook pas 1 keer geweest, 12 jaar geleden.. Maar die staat al op de planning voor over 2 maandjes :D

 • Reply
  Anita
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Leuke steden, new york staat bij mij ook erg hoog op mijn lijstje!
  Anita plaatste onlangs.. Hoe te leven in een onzekere wereldMy Profile

 • Reply
  robin
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Helsinki en Dublin lijken mij ook geweldig! ik ben een van de weinige die helemaal nieeeets met NY heeft, haha

 • Reply
  susanneslifestyle
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Jaa Canada lijkt me ook zo geweldig om daar een road trip te maken!! Dublin kun je redelijk goedkoop naar toe vliegen via Ryanair, vooral als je buiten het hoogseizoen gaat.

 • Reply
  Iep
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Wat een geweldige steden, ik ben nog in geen enkele van je lijstje geweest, maar wil net zoals jij, heel erg graag eens een van die steden bezoeken. Liefs Iep xo
  Iep plaatste onlangs.. Plaatjes kijken en dat soort dingen •2My Profile

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  27 januari 2016 at 27 januari 2016

  Dublin en Praag zijn allebei fantastisch! Heel verschillend maar allebei met z’n eigen charmes.
  New York staat ook hoog op mijn lijst!
  Anne – Ditisanne.nl plaatste onlangs.. Het drama dat ‘Marktplaats’ heet!My Profile

 • Reply
  Amanda
  28 januari 2016 at 28 januari 2016

  New York is een leuke stad.

 • Reply
  alexa
  28 januari 2016 at 28 januari 2016

  wat een leuke steden om heen te gaan! ik wil daar ook nog wel heen, lijken mij mooie steden!
  alexa plaatste onlangs.. Waarom ik winkelen op zaterdag vermijdMy Profile

 • Reply
  Sytse
  28 januari 2016 at 28 januari 2016

  Oh, <3 New York!
  Sytse plaatste onlangs.. Als VIP bij Ellie GouldingMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   28 januari 2016 at 28 januari 2016

   jaaaaa ik weet dat je mega fan bent! <3 Ik ben zo benieuwd... sparen sparen sparen it is! :-D

 • Reply
  Vivian
  4 februari 2016 at 4 februari 2016

  New York en Praag ben ik geweest, allebei prachten van steden! Dublin wil ik ook graag nog eens zien, lijkt me heel indrukwekkend!
  Vivian plaatste onlangs.. 10 dingen om te doen als je geen internet hebtMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »