5 steden die ik graag wil bezoeken

steden die ik graag wil bezoeken

Zoals jullie wellicht weten houd ik enorm van reizen maken en de wereld ontdekken. Dat kunnen lange reizen zijn, zoals de roadtrips door Scandinavië die ik de afgelopen drie zomers maakte, maar ook (korte) citytrips. Een beetje rondbanjeren in een stad, musea en bezienswaardigheden bezoeken, sfeer opsnuiven en je even in een andere wereld wanen. Heerlijk! Bij Dionne zag ik een travel wishlist van 10 Europese steden en dat vond ik erg tof. Het leek mij daarom leuk om ook eens een lijstje te maken van steden die ik graag wil bezoeken (maar dan niet alleen Europa). Niet allemaal op korte termijn natuurlijk, maar wellicht kan ik ze binnen nu en een paar jaar toch allemaal van mijn lijstje afstrepen. Kijk je mee?

New York

New York staat absoluut helemaal bovenaan op mijn lijstje. Jaren geleden keek ik Sex and the City en deze serie liet mij kennis maken met deze bruisende stad. Daarna ging mijn zusje aan de New York Film Academy studeren én zag ik meer van New York in Gossip Girl. Al deze dingen hebben mij super enthousiast gemaakt. Het lijkt me heerlijk om te wandelen door Central Park, een kijkje te nemen bij The High Line en tussen de enorme hoeveelheid boeken te snuffelen in de Public Library in Midtown. Ik ben al druk aan het sparen!

Vancouver

Een andere grote wens: een rondreis door Canada. En dan in het bijzonder de Sea to Sky Highway roadtrip. Van alle mooie en grote steden die Canada rijk is ben ik vooral heel benieuwd naar Vancouver. Vancouver is een hele duurzame stad met Nederlandse roots (althans, de naam dan). Vooral de mix tussen natuur (schone lucht, bergen en zee) en cultuur lijkt me erg tof hier. Ronddwalen door Gastown en Stanley Park en genieten van het prachtige uitzicht vanaf Grouse Mountain… wanneer kan ik vertrekken?

Helsinki

Ik bezocht al zo’n beetje half Scandinavië, maar in Finland ben ik helaas nog niet geweest. Afgelopen zomer zaten we in Zweeds Lapland heel dicht bij de grens van Finland, maar toen besloten we toch iets anders te gaan doen. Maar omdat ik Finland nog helemaal niet ken zou ik graag een kijkje nemen in Helsinki. De stad schijnt sprookjesachtig mooi te zijn en moderne architectuur af te wisselen met prachtige natuur. Ik ben benieuwd in hoeverre het te vergelijken is met de andere Scandinavische steden!

Dublin

Toen ik een paar jaar geleden in Stockholm woonde, leerde ik daar een medestudente kennen die uit Dublin kwam. Zij maakte mij enthousiast met haar verhalen over de stad en sindsdien zou ik er graag eens naartoe gaan. Dublin is een vikingstad met veel kroegjes, antiekmarkten en musea. Ook een bezoekje aan de prachtige Trinity College bibliotheek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Dublin!

Praag

De laatste stad van mijn lijstje is Praag! Praag wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Europa en het hele centrum staat op de lijst met Werelderfgoed van Unesco. Ik wil de stad graag eens bezoeken vanwege de verschillende kunststromen en alle historische gebouwen en plekken die de stad rijk is.

Welke steden zou jij graag eens bezoeken?

Delen:

19 Reacties

 1. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Oh wat leuk! Al deze steden heb ik ook nog niet bezocht, maar zou ik ook echt héél graag eens heen willen! Hoop dat je er eentje kunt afstrepen dit jaar! ^^

 2. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Dublin staat op mijn lijstje ook erg hoog! Net als nogmaals eens naar Londen. En verder de Canarische Eilanden lijken me wel wat, Portugal en Denemarken.

 3. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Ik zou graag Londen eens willen bezoeken. Gelukkig gaat dat in mei gebeuren! Verder zou ik nog eens naar Lissabon willen.

  • twintigennogwat
   27 januari 2016 / 27 januari 2016

   Gaaf, wat een leuk vooruitzicht! Veel plezier gewenst alvast!

 4. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Niet de minsten! Ik ben wel eens in New York geweest, prachtig! Die zou ik als ik jou was als eerste afstrepen ;) X

  • twintigennogwat
   27 januari 2016 / 27 januari 2016

   Haha, daar hoop ik ook enorm op! :-D

 5. Amy
  27 januari 2016 / 27 januari 2016

  New york staat ook boven aan die van mij! Praag lijkt me ook heel erg mooi en wordt me dan ook super vaak aangeraden :)

 6. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  New York en Dublin zou ook ook graag wel eens willen bezoeken maar ook Parijs want daar ben ik nog nooit geweest. Berlijn staat ook hoog op mijn verlanglijstje :)

  • twintigennogwat
   27 januari 2016 / 27 januari 2016

   Parijs ben ik ook pas 1 keer geweest, 12 jaar geleden.. Maar die staat al op de planning voor over 2 maandjes :D

 7. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Leuke steden, new york staat bij mij ook erg hoog op mijn lijstje!

 8. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Helsinki en Dublin lijken mij ook geweldig! ik ben een van de weinige die helemaal nieeeets met NY heeft, haha

 9. susanneslifestyle
  27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Jaa Canada lijkt me ook zo geweldig om daar een road trip te maken!! Dublin kun je redelijk goedkoop naar toe vliegen via Ryanair, vooral als je buiten het hoogseizoen gaat.

 10. Iep
  27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Wat een geweldige steden, ik ben nog in geen enkele van je lijstje geweest, maar wil net zoals jij, heel erg graag eens een van die steden bezoeken. Liefs Iep xo

 11. 27 januari 2016 / 27 januari 2016

  Dublin en Praag zijn allebei fantastisch! Heel verschillend maar allebei met z’n eigen charmes.
  New York staat ook hoog op mijn lijst!

 12. 28 januari 2016 / 28 januari 2016

  wat een leuke steden om heen te gaan! ik wil daar ook nog wel heen, lijken mij mooie steden!

 13. Sytse
  28 januari 2016 / 28 januari 2016

  Oh, <3 New York!

  • twintigennogwat
   28 januari 2016 / 28 januari 2016

   jaaaaa ik weet dat je mega fan bent! <3 Ik ben zo benieuwd... sparen sparen sparen it is! :-D

 14. 4 februari 2016 / 4 februari 2016

  New York en Praag ben ik geweest, allebei prachten van steden! Dublin wil ik ook graag nog eens zien, lijkt me heel indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder