Beauty | Raymedy Skin Solutions behandeling

raymedy skin solutions 4

Het klinkt je vast bekend in de oren: lange dagen achter je computer zitten, in een verkeerde houding. Die verkeerde houding in combinatie met veel stress zorgde bij mij voor flinke hoofdpijnen. Via Twitter kwam ik enige tijd geleden in contact met Vivianne Lemeer, Dr. Hauschka therapeut en eigenaresse van Praktijk Vivafit in Eindhoven. Vivianne wilde me graag helpen van mijn hoofdpijn af te komen door een massage gebaseerd op ritmische fysio. Tegelijk bood ze me aan dat ik een demoversie van haar Raymedy Skin Solutions lichaamsbehandeling mocht ondergaan. Ik kende een dergelijke behandeling niet en wist niet wat ik moest verwachten, maar ging vol nieuwsgierigheid de behandeling in. Ik wil graag mijn ervaring met jullie delen, want ik vond het erg bijzonder. Lees in onderstaand verslag meer over mijn ervaring met Raymedy.

raymedy skin solutions 1

Wat houdt een Raymedy Skin Solutions behandeling precies in?

Raymedy is een duurzame schoonheidsbehandeling (geschikt voor zowel gezicht als gehele lichaam) die gebruikt wordt tegen (huid)problematiek zoals bijvoorbeeld acne, cellulitis, couperose, rimpels, spataders, onrust en oververmoeidheid. Dit gebeurt in een behandelingsvorm waarbij biofysica gecombineerd wordt met oude Chinese geneeskunde. Op natuurlijke wijze wordt kwalitatieve verbetering van de huidstructuur verkregen; geen naalden of andere rare fratsen dus! Ik zal proberen uit te leggen hoe het werkt.

Iedere cel in ons lichaam bevat energie en ook lopen er energiebanen door het lichaam die met elkaar in verbinding staan. Tijdens de Raymedy Skin Solutions behandeling worden de meridianen op de uiteinden van de energiebanen in de tenen en vingers gemeten en daaruit blijkt op welke punten in het lijf er blokkades zitten. Door achtereenvolgens lichttherapie, magneetveldtherapie en vacuümmassage (cupping) toe te passen op specifieke punten van het lichaam wordt onder andere de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en eventuele blokkades worden verholpen.

raymedy skin solutions 3

Hoe heb ik de behandeling ervaren?

De behandeling vindt plaats in de gezellige en leuk ingerichte salon van Vivafit. Direct bij binnenkomst valt me op dat de salon heerlijk warm is. Ik kleed me om en gehuld in een prettige badjas mag ik plaatsnemen in een fauteuil. Ik drink een kop kruidenthee, terwijl mijn voeten weken in een voetenbadje met salie. Omdat ik niet fit ben zorgt al die warmte er na een tijdje voor dat het me even duizelt, maar eenmaal liggend in de behandelstoel trekt dat gevoel gelukkig snel weg. Tijd om rustig aan de behandeling te beginnen! Vivianne meet de meridianen rond mijn tenen en handen en het blijkt dat ik op verschillende punten in mijn lichaam wat laag in energie zit, wat te verhelpen is door het behandelen van mijn onderrug. Daarop mengt ze enkele ingrediënten als pepermunt en aloë vera tot een crème/olie, die ze over mijn onderrug wrijft.

Vervolgens gebruikt ze om en om het rollertje dat je op foto 2 ziet en een speciale lichttherapielamp om mijn rug te behandelen. Het zou kunnen dat je dit voelt in de vorm van kleine prikkels, maar dat was bij mij niet het geval. De behandeling werd afgesloten met een vacuümmassage door middel van glazen cups die over de huid heengaan. Hiermee wordt de doorbloeding extra gestimuleerd. Vooral dit laatste onderdeel vond ik super prettig, ik werd er erg relaxed van. Zeker in combinatie met de Dr. Hauschka massage die ik daarna kreeg verliet ik de salon van Vivianne helemaal ontspannen en knapte ik snel op. Ik ben erg onder de indruk van deze lichaamsbehandeling en heb het als zeer prettig ervaren! Normaal gesproken zijn er meerdere behandelingen nodig, dus hoewel ik uit een demobehandeling geen definitieve conclusies kan trekken zou ik je zeker willen adviseren dit eens te proberen, mocht je op zoek zijn naar een natuurlijke behandelingsvorm van je (huid)probleem.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Praktijk Vivafit.

Delen:

5 Reacties

 1. Lizzy
  9 december 2015 / 9 december 2015

  Wat prettig dat je deze behandeling hebt mogen ervaren! Het klinkt erg ontspannend, en zo ziet de kamer er ook uit! Fijn dat het je op heeft geknapt! :)

 2. 9 december 2015 / 9 december 2015

  Oh dit klinkt wel heel interessant. Ik ga eens op haar website kijken! (:

  • twintigennogwat
   11 december 2015 / 11 december 2015

   Leuk, ben benieuwd of het iets voor je is :-)

 3. 10 december 2015 / 10 december 2015

  Oh heel interessant! Kende dit nog niet, ga er eens naar kijken :)

 4. 10 december 2015 / 10 december 2015

  Wat klinkt dit ontzettend fijn en interessant! Ik heb ook heel veel hoofdpijn (oorzaak kan niet gevonden worden) dus ik kan mij -op basis van je omschrijving- goed voorstellen hoe fijn en ontspannen het moet zijn! Zo fijn ook dat het je al goed geholpen heeft. Je hebt mij nu wel erg nieuwsgierig gemaakt trouwens :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder