Terugblik | Dingen die ik deed in April

dingen die ik deed in april amy

Hej allemaal! Normaal gesproken probeer ik op zondag een blogpost online te hebben, maar afgelopen zondag lukte het me helaas niet. Ik was enkele dagen in mijn geliefde tweede thuisstad – Stockholm – om daar tijd met M. en enkele vrienden door te brengen. Toch leek het me leuk om nog even kort terug te blikken op de dingen die ik deed in april. Want net als in maart stonden er afgelopen maand weer een heleboel fijne dingen op het programma en het concept van de terugblik zoals ik die maakte van maart beviel me wel. 

dingen die ik deed in april

Dinner Time!

Op de eerste maandag van de maand ging ik gezellig met Audrey een hapje eten bij Calypso in Eindhoven. We hadden elkaar daarvoor pas één keer eerder ontmoet, want tweeënhalf jaar raakten we aan de praat tijdens de presentatie van het boek ‘Laat me jou zijn‘. Sindsdien spraken we elkaar alleen online, maar toch voelde het nu alsof we elkaar enorm goed kenden. Het blijft mooi, dat online wereldje. Er werd flink gekletst, taart gegeten en ik vond het super gezellig. We aten trouwens bij het superleuke tentje Calypso en hoewel ik geen denderend fotograaf ben heb ik wel enkele kiekjes gemaakt. Dus mocht iemand in zijn voor een hotspot artikel, let me know!

Later in de maand at ik in ‘s-Hertogenbosch met een vriend / oud-collega. Ook toen kwamen we spontaan in een heel leuk tentje terecht: Vrielink. Het zit aan de Snellestraat in het centrum en ze serveren er hapjes volgens een soort shared dining concept. De bediening was top, de sfeer helemaal goed en ik heb waanzinnig gegeten. Dikke aanrader!

dingen die ik deed in april stockholm

Reizen

Het eerste weekend van april stapte ik in het vliegtuig om samen met mijn familie een weekend door te brengen in het zonnige Lissabon. Het was een heerlijk weekend waarin we veel hebben bijgekletst en heerlijk hebben gegeten, maar vooral ook veel van de stad gezien. Heb je mijn uitgebreide travel report nog niet gelezen? Snel doen dan, voor enkele fijne travel tips!

Maar waar ik eigenlijk al de hele maand écht naar uitkeek: een weekend naar mijn geliefde Stockholm! Vanaf het moment dat ik mijn voeten op Zweedse bodem zette en de eerste persoon Zweeds hoorde praten kwam er een bepaalde rust over me. Vier dagen Stockholm, vier dagen intens genieten. Op Instagram staan al wat kiekjes online, maar ik heb best veel leuke dingen gedaan waarvan ik het eerste verslag nog deze week online hoop te kunnen zetten.

Oh.. en ook bracht ik nog een zaterdag door in Antwerpen met M., mijn schoonzus en haar vriendin. Valt misschien niet helemaal in de categorie ‘reizen’ omdat ik er sneller ben dan in onze eigen hoofdstad.. maar hey: het is wel buitenland, right? We hebben lekker geluncht én geshopt: ik nam enkele pareltjes van bath bombs van Lush mee naar huis. Het was een tikje fris, maar gezellig was het zeker!

dingen die ik deed in april pasen

Pasen

Paaseieren zoeken, lekker veel chocolade en andere dingen eten en vooral: tijd met familie! Het was Pasen en dat is een feest waar ik persoonlijk toch iets meer waarde aan lijk te hechten dan aan Kerst. Ik vind deze dagen altijd zo’n fijne vibe hebben, maar ook een bijzondere boodschap. We vierden Pasen gezellig samen met zowel mijn familie als de familie van M. en dat waren twee heerlijke dagen!

dingen die ik deed in april måns zelmerlow

Muziek: Johannes-Passion en Måns Zelmerlöw

Twee weken voor Pasen ging ik met mijn (peet-) oom en tante naar een uitvoering van de Johannes-Passion. Dit stuk wordt vaak vergeleken met de Matthäus-Passion omdat beide stukken grotendeels hetzelfde verhaal vertellen; zij het vanuit een ander perspectief. Ik heb de Matthäus-Passion nog nooit live uitgevoerd zien worden maar wat ik ervan weet is dat de Johannes-Passion in verhouding muzikaal flink wat dramatischer maar ook ingetogener, minder groots is is. Het was een bijzonder concert waar ik bijzonder van onder de indruk was.

Iets vrolijkers: het concert van Måns Zelmerlöw in de Melkweg in Amsterdam! Deze Zweedse zanger won in 2015 het Eurovisiesongfestival met zijn nummer ‘Heroes’. Ik kende hem al vanuit de periode dat ik in Zweden woonde; hij presenteerde in die tijd onder meer het bekende Zweden muziekevenement Allsång på Skansen. Nu kwam hij optreden en stond ik op een super mooie plek op het balkon, recht voor zijn neus. Te genieten van de muziek, want wat was de band goed! Dát had ik niet perse verwacht: ik rekende op gewoon wat vrolijke popdeuntjes. Maar yes: Måns en band zijn echt te gek! Ik ontmoette trouwens op deze avond ook Dalinka, die in haar eentje naar het concert was gekomen. Leuk om haar te ontmoeten!

Twintigennogwat.nl 3 jaar!

Hoera! Twintigennogwat.nl bestond afgelopen maand alweer 3 jaar. Wat zijn die drie jaar snel gegaan, ze waren om voordat ik er erg in had. Wat heeft mijn blog mijn leven een positieve wending gegeven vol persoonlijke groei, lieve mensen en mooie kansen. Ik wil iedereen bedanken voor de waanzinnig lieve berichtjes die ik kreeg die dag, zo hartverwarmend! Ik ben bezig een leuk ‘Amy’s favorites’ pakketje samen te stellen voor een winactie en heb in Stockholm al de eerste aankoop gedaan, dus ik hoop dat ik het snel online kan zetten. :-)

Tot zover mijn overzichtje van afgelopen maand! Ik weet nog niet precies wat de maand mei me allemaal gaat brengen, maar er staan wel al een paar leuke dingetjes op de planning zoals een avondje PSV Dames aankomende week. Uiteindelijk komen er toch altijd weer enkele leuke, onverwachte dingen op mijn pad.. dus dat gaat vast helemaal goed komen. Zin in!

Wat waren voor jou de highlights tussen alle dingen die je deed in april?

Delen:

6 Reacties

 1. 3 mei 2017 / 3 mei 2017

  Wat een mooie dingen heb je kunnen doen in april! Vooral de reis naar Stockholm en Lissabon klinkt heerlijk. En wat gaaf dat je ook nog naar Antwerpen bent geweest! Voor mij is dat 2,5 uur reizen, dus ik zie het wel echt als een buitenlandreisje, hoor ;) Gefeliciteerd nog met je blogjubileum!

 2. 3 mei 2017 / 3 mei 2017

  Wat een heerlijke maand zo! April was voor mij de maand van rust en regelmaat en steeds meer dingen naast het zorgen voor J. om kunnen doen.

 3. 3 mei 2017 / 3 mei 2017

  Wat een heerlijk overzicht! Stockholm, daar ben ik dus nog niet geweest. Kan eigenlijk niet he? Snap helemaal dat Zweden als thuiskomen voelt, ik begin het steeds meer te missen! Hoop leuke én gezellige dingen heb je gedaan zeg!

 4. 3 mei 2017 / 3 mei 2017

  De maand zat duidelijk goed vol, hopelijk brengt mei opnieuw zoveel mooie dingen.

 5. 4 mei 2017 / 4 mei 2017

  Leuk overzicht! Ik vind het zo leuk om te lezen wat Zweden met jou doet :). Lissabon lijkt me ook een hele leuke stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder