Een terugblik op oktober

Terugblik op oktober - Kungliga biblioteket Amy

Hej allemaal! Voor mijn gevoel heb ik na mijn laatste ‘Terugblik op’ artikel twee keer geknipperd en toen was het alweer november. Afgelopen weekend werd de tijd verzet en daarmee is de winter met haar donkere dagen echt begonnen. Maar voor we vooruitkijken naar de laatste twee maanden van het jaar nog even een terugblik op oktober. Want afgelopen maand zat bomvol leuke dingen. We vierden de 97e verjaardag van mijn oudtante met een groot deel van de familie, M. en ik gingen naar het concert van Gavin James in AFAS Live en samen met blogvriendin Evelien ging ik een weekend naar Stockholm. En dat was fijn! Ik zet vijf mooie momenten van afgelopen maand op een rijtje.

terugblik op oktober - gavin james

GAVIN JAMES

In juli 2015 gingen M. en ik voor het eerst naar een concert van singer-songwriter Gavin James. Toen nog in een heel klein zaaltje in Rotterdam met weinig bezoekers. Later gingen we naar zijn concert in Tivoli Vredenburg en dit keer ging Gavin nog een stapje groter: AFAS Live. Het was zijn grootste concert tot nu toe en als ik eerlijk ben: misschien ook wel een van de beste concerten waar ik ooit geweest ben. Wat heeft die gast een waanzinnige stem! Gavin speelde dit keer met een band en dat kwam de muziek ook echt ten goede. Ik heb enorm genoten van dit concert, het was afwisselend ontroerend en een feestje.

terugblik op oktober - sporten

SPORTEN

Begin augustus sloot ik sinds lange tijd weer een sportschool abonnement af. Pilates maakte plaats voor cardio en krachtoefeningen. Vanaf het eerste moment was ik direct super gemotiveerd en het lukt mij nog altijd om twee keer in de week te gaan sporten. Tot grote verbazing van mijn familie weliswaar, want Amy in de sportschool? Dat kan niet, haha! Dat het wel kan blijkt wel, want ik vind het super leuk en sta zelfs op zondagochtend om half 9 op om richting de gym te gaan. Het gaat alleen helaas nog niet zo soepel als ik vooraf hoopte. In september werd ik ziek en net toen ik daar bovenop was kreeg ik te maken met een flinke kuitblessure. Balen! Het is nog niet helemaal voorbij, maar het gaat gelukkig al wel beter. Op naar een nog sportiever november!

#echtepostiscool cadeautjes 4 - zweden

ECHTE POST IS COOL

In deze terugblik op oktober kan Echte post is cool editie 5 niet ontbreken. Ik kocht cadeautjes voor Marieke en vond het heel fijn dat zij daar happy mee was. Ik vond het namelijk behoorlijk spannend: heb ik de juiste toon geraakt met mijn cadeautjes? Zelf mocht ik dit waanzinnige borduurwerk ontvangen, dat gemaakt was door Inge. Ik was echt ontroerd door dit persoonlijke cadeautje en ben er nog altijd super blij mee. Wat ik nog meer gekregen heb zie je in de blogpost die ik over EPIC 5.0 schreef!

Terugblik op oktober - Stockholm Sunset Amy

WEER EVEN TERUG IN STOCKHOLM

Heerlijk, weer even terug naar Stockholm! Samen met Evelien bezocht ik mijn lievelingsstad en tweede thuis en ik probeerde haar zoveel mogelijk te laten zien. Voor mij begint het ultieme genieten altijd meteen vanaf het moment dat ik mijn eerste voet op Zweedse bodem heb gezet. Ik kan weer oefenen met Zweeds praten, ik zie het prachtige licht weer, de relaxte sfeer (onder andere hier). Ik kon Evelien helaas niet alles laten zien wat ik had willen laten zien, maar er is dan ook zoveel te doen! De zonsondergang die je hierboven ziet hebben we waargenomen vanaf Monteliusvägen, een prachtig uitkijkpunt. Ook lunchten we met mijn Zweedse vriendin Malin en kon een kleine shopsessie niet ontbreken. Ik vond het super gezellig en een geslaagd weekend!

terugblik op oktober - dutch design week maarten baas

DUTCH DESIGN WEEK

Vorige week stond Eindhoven geheel in het teken van de Dutch Design Week. Negen dagen lang wordt het werk van ruim 2500 ontwerpers getoond aan meer dan 295.000 bezoekers. Dat gaat heel breed: (interactieve) tentoonstellingen over mode en projecten waarbij technologie centraal staat, maar ook ideeën over onze (toekomstige) omgang met voeding. Grote en kleine bedrijven zijn aanwezig en ook groepjes kunstenaars openen hun deuren voor publiek. Wat ik regelmatig hoor is ‘ik denk niet dat het iets voor mij is’ of zelfs dat mensen niet zo goed weten wat ze met deze week aanmoeten. Ergens begrijp ik dat wel, omdat er zoveel te doen is dat het overzicht je misschien ontbreekt. Toch zou ik zeggen: probeer het volgend jaar gewoon eens! Begin bij de Graduation show van de Design Academy en als je meer wilt is Strijp-S ook een toffe uitvalsbasis.

Hoe was jouw oktober? Heb je mooie plannen voor oktober? Ik ben benieuwd!

Delen:

7 Reacties

 1. 1 november 2017 / 1 november 2017

  Heerlijk overzicht hoor Amy! Wat goed dat je het nog steeds volhoudt in de sportschool. :-) De tijd gaat inderdaad snel. Voor mijn gevoel is het pas mei. :’-)

 2. 1 november 2017 / 1 november 2017

  Wat een mooie hoogtepunten van de afgelopen maand! Ik kan me voorstellen dat je met plezier terugblikt op jullie weekendje naar Stockholm. Heerlijk om iemand anders je favoriete stad te laten zien! En wat goed dat je sporten weer hebt opgepakt en zo te horen nog fanatiek ook :) Hopelijk voel je je snel weer helemaal de oude!

 3. 1 november 2017 / 1 november 2017

  Wat heerlijk zo’n weekendje naar Stockholm! :-) Oktober is hier ook voorbijgevlogen, voor mijn gevoel nog sneller dan andere maanden.

 4. 1 november 2017 / 1 november 2017

  Prachtig die zonsondergang in Stockholm op dat plekje, mooie foto ook :)
  en super stoer dat de sportschool je bevalt en je er zelfs voor uit bed komt op zondag ochtend, ik word al moe bij de gedachte ;)

 5. 1 november 2017 / 1 november 2017

  Leuke week zeg! Mooie foto’s ook. Ik zou zelf zo graag een keer naar stockholm willen..

 6. 2 november 2017 / 2 november 2017

  Zo leuk dat je zo’n fan bent van Zweden. We zijn alleen een keer in Malmo geweest (vanuit Kopenhagen) en toen was het STEENKOUD, maar staat nog wel op ons lijstje om er een keer rond te gaan reizen.

  En goed bezig met de sportschool. Ik ben ook net twee keer geweest en ik vind het nog leuk ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder