Travel | Roadtrip USA geboekt!

Roadtrip USA - Bryce Canyon

Yes, een van mijn grootste dromen gaat aankomende zomer eindelijk uitkomen! Al jaren stond deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje (naast een bezoek aan New York), maar nu gaat het dan ein-de-lijk gebeuren: een bezoek aan de Verenigde Staten! Om specifiek te zijn de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada. Het duurt dan nog wel zo’n 4 maanden, maar ik ben al helemaal excited en kan niet wachten. Langzaam beginnen we met wat voorbereidingen voor drie weken rondreizen en de voorpret is dan ook al in groten getale aanwezig. Laat die zomer maar komen!

Boeken via reisbureau

Eerlijk is eerlijk, het was wel een beetje een dilemma: gaan we deze zomer weer naar (Noord-) Zweden, of gaan we dan toch die droom laten uitkomen? Immers: een rondreis in de USA is niet goedkoop (hashtag understatement van het jaar) en dat zou betekenen dat ik dit jaar wellicht niet naar Zweden zou kunnen reizen. Dat ik dit schrijf gaan velen van jullie waarschijnlijk nooit begrijpen vermoed ik, haha. Maar mijn hart huilde een beetje, want heimwee. Veel heimwee. Maar hey: Zweden ligt praktisch naast de deur en daar zal ik nog wel wat vaker heen gaan, schat ik zo in. ;-) Ik koos dus voor de grote droom, dat snap je.

Daarom stapten we een paar weken geleden het reisbureau binnen, voor wat eerste oriëntatie. Natuurlijk had ik zelf al wat gezocht op internet en bij mensen om mij heen wat informatie ingewonnen, maar toch vond M. het fijn om rond de tafel te gaan zitten met een reisorganisatie. Die mensen kunnen je dan vaak toch wat meer vertellen gebaseerd op hun expertise. We raakten al heel snel enthousiast en lieten een offerte opmaken voor een op maat gemaakte reis. Een rondje Google leerde me dat we zeer waarschijnlijk meer zouden betalen als we de reis zelf zouden boeken, dus na wat aanpassingen in de offerte boekten we bij het reisbureau. Yes, het gaat echt gebeuren!

Waarom een roadtrip USA + de planning

De grootsheid van het land, de balans tussen de prachtige natuurgebieden en de gekte in steden als Las Vegas, de cultuurverschillen met Nederland, de steden en natuurgebieden die ik alleen van televisie ken: ik ben er al jaren enorm benieuwd naar en wil het zo graag ontdekken. Mijn zusje studeerde tijdens haar studententijd twee keer in Amerika: een schooljaar in Santa Barbara en een halfjaar in New York. Hoewel ik het dolgraag had gewild, was het voor mij op dat moment niet mogelijk om erheen te gaan voor een bezoek. Nu wel! En ik heb er zin in!

In Zweden ga ik altijd redelijk op de bonnefooi op pad, omdat ik het land inmiddels zo goed ken. Voor deze reis kozen we ervoor dat niet te doen. Amerika is immers zo groot en je wilt wel zoveel mogelijk uit je reis halen. Onze planning maakten we in overleg met het reisbureau op basis van hoe wij normaal gesproken graag roadtrippen. Daarom staan er verschillende parken op de planning: Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley en Yosemite. Ik kijk enorm uit naar het ronddwalen in deze prachtige natuurgebieden. Natuurlijk mogen ook de steden niet ontbreken en staan onder meer Las Vegas, Santa Barbara en San Francisco op ons lijstje. We hebben een mooie route uitgestippeld die qua volgorde iets logischer is dan hierboven staat opgesomd, haha! Dus nu begint het grote inlezen en voorbereiden.. En die voorpret is al minstens zo leuk.

Heb jij nog ultieme tips voor onze Roadtrip USA? Laat ze me weten, ik hoor het graag van je!

Bron foto

Volg jij Twintigennogwat.nl al op Bloglovin’? 

Delen:

19 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Ah wat tof!! Dit wil ik zelf ook nog heel graag.

 2. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen! Ik ben eigenlijk nog nooit in dat gebied geweest, dus ik kan je ook niet helpen met tips helaas. Maar ik ben daarentegen straks wel weer heel benieuwd naar jóuw tips!

  • twintigennogwat
   9 maart 2017 / 9 maart 2017

   Ik ga er zeker over bloggen, dus dat komt goed! :)

 3. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Klinkt geweldig. Ik heb met mijn ouders al een stukje van Amerika gezien en ben ook in mijn studententijd naar New York geweest. Maar er blijft nog zoveel over om te zien.
  Ik zou het denk ik ook wel met een geplande reis doen, ik ben niet zo van in het wilde weg zo’n groot land bezoeken.

 4. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Aaah wat tof! Ik ben net weer terug uit San Francisco (afgelopen maandag weer terug gekomen ;)). Yosemite is echt prachtig! Als jullie er tijd voor hebben kan ik ook Sequoia Natinonal Park aanraden (ligt praktisch tussen Death Valley en Yosemite in), heel bijzonder om die enorme bomen te zien!

  Heel tof vooruizicht! Hoe lang gaan jullie?

  • twintigennogwat
   9 maart 2017 / 9 maart 2017

   Oh wat gaaf! Ik kom even op je blog kijken naar je SF avonturen! We rijden via Death Valley naar Yosemite inderdaad, dus ik zet Sequoia op mijn lijstje, thanks!

 5. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Zo onwijs gaf Amy!! Geniet van de voorpret en voor je het weet maak je de reis van je leven :)

 6. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Dat is echt heel erg tof zeg! :) Zou het zelf ook nog wel eens willen doen!

 7. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Wow wat leuk! Lijkt me ook heel gaaf om een keer te doen! Ik vind vooral die Nationale Parken zó mooi! En San Francisco schijnt echt een stad te zijn voor Europeanen (ooit wilde we naar Amerika gaan emigreren, maar dat is héél moeilijk, dus nu zetten we maar in op Canada). Hoe lang gaan jullie? Heel veel plezier met de voorpret!

  • twintigennogwat
   9 maart 2017 / 9 maart 2017

   Oh wauw, emigreren naar Canada.. mooi plan! Ik ben inderdaad ook heel benieuwd naar San Francisco!

 8. 8 maart 2017 / 8 maart 2017

  Oh wauw, hoe tof is dit! Ik ben echt totaal niet jaloers *grote Pinokkioneus begint te groeien* ;) New York blijf ik geweldig vinden, maar alle andere plekken in Amerika lijken me ook zo mooi. Geniet lekker van de voorpret voor deze gave roadtrip!

 9. 9 maart 2017 / 9 maart 2017

  Super tof!! Groot gelijk dat je nu je droom waar gaat maken.
  Wat gaan jullie een toffe vakantie hebben!!

  • twintigennogwat
   9 maart 2017 / 9 maart 2017

   Jaaa ik hoop het ook! Zoveel zin in!

 10. 10 maart 2017 / 10 maart 2017

  Wat een super gave trip gaat dat worden en wat een fijn vooruitzicht!

 11. faye
  11 maart 2017 / 11 maart 2017

  Heel leuk!!
  Ik heb dit drie jaar geleden gedaan!
  Je moet vooral kijken waar jou interesses liggen en alles daar op aftstemmen. maar de enige tip die ik je wel wil geven: trek genoeg dagen uit voor Las vegas Nevada, wij waren er vier dagen en dat was echt niet genoeg om alles te zien. (ong 7 dagen nevada is goed!).
  En of je nu wel of niet van stappen houdt; je moet echt wel even 1 nachtje het uitgaansleven in Las Vegas mee maken: het is namelijk zo bizar, veel en groot (over the top–> heerlijk om te zien).

  Groetjes,
  Faye

 12. 18 maart 2017 / 18 maart 2017

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik snap je helemaal, ik ga ook roadtrippen in Amerika in september! Wij gaan de zuidelijke staten doen: Florida, Georgia, Tennessee, Mississippi… ook zoveel zin in. Inderdaad, prijzig, dat heb ik ook ervaren. Mijn portemonnee huilt nog steeds een beetje. Maar het is het vast waard! Ben benieuwd naar wat je allemaal gaat meemaken.

  • twintigennogwat
   19 maart 2017 / 19 maart 2017

   Ah wat gaaf! Dat moet ook een prachtige reis worden, heel benieuwd naar jouw ervaringen!

 13. 28 maart 2017 / 28 maart 2017

  Gaaf! Utah is mijn favoriete Amerikaanse staat. Daarnaast houd ik ook van New Mexico, Texas en Colorado. Ik ben er vaak geweest en heb tig tips. Maar wat je in ieder geval móet doen is paardrijden in Monument Valley (van de Marlboro reclame, zeg maar). Je moet wel van tevoren reserveren, omdat het alleen mag onder begeleiding van een Native American. Ik heb daar nu 2 paard gereden en het zijn mijn mooiste tochten ooit. Het is een pittige rit, door de instabiele ondergrond, maar je hoeft geen rij ervaring te hebben. Verder mis ik eigenlijk Arches National Park in je rijtje. Die vind ik mooier dan de andere parken. Erg indrukwekkend.

  Amerika is niet zo duur als je denkt en je kan daar heel gemakkelijk ongeorganiseerd reizen. Dat laatste zou dus mijn tip ook zijn, maar goed. Het is al geregeld, lees ik. Heel veel plezier!

  • twintigennogwat
   29 maart 2017 / 29 maart 2017

   Thanks voor je tips! Mijn voorkeur is ook altijd ongeorganiseerd reizen, maar mijn vriend vond dit fijner dus vandaar dat we het nu zo gedaan hebben. Toch hebben we heel ruim geboekt, dus er is genoeg ruimte voor spontane trips. Arches gaan we niet redden, maar wellicht dat we Monument Valley wel kunnen aandoen. Hoewel ik niet zo van de paarden ben moet ik toegeven ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder