Dit is wat ik zo leuk vind aan Snapchat

Wat ik zo leuk vind aan Snapchat 2

Zo ongeveer honderd jaar nadat voor mijn gevoel iedereen Snapchat intensief ging gebruiken, besloot ik de applicatie twee maanden geleden ook weer te downloaden. Waar ik voorheen altijd zei: ‘Snapchat is voor jonge kinderen, dat ben ik écht ontgroeid’ besloot ik het toch opnieuw een kans te geven – ik werk immers in het online vakgebied, dan moet je weten waar je het over hebt, vind ik. En in tegenstelling tot bij mijn eerste poging een hele tijd geleden raakte ik nu hooked. Wát een geweldige manier van communiceren! Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat ik even de app gebruik dus hoog tijd om jullie te vertellen over wat ik zo leuk vind aan Snapchat.

Picture perfect of the real deal?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wanneer ik een foto op Instagram plaats, is dit heel vaak een foto waar een beetje aan gesleuteld is. Ik ben geen mega Photoshop talent, maar de foto is altijd voorzien van een filtertje hier en daar. Ook bij anderen zie ik dat; niet voor niets is een ‘perfect gestileerd’ Instagram profiel op dit moment hot topic bij veel gebruikers. Snapchat is anders; veel puurder en spontaner. What you see is what you get. Er zijn zeker een paar filters mogelijk (waaronder de hilarische Snapchat lenses (zie hieronder), maar dat staat niet in verhouding tot het knutselwerk dat je op veel andere mediums kunt toepassen. Veel meer ’the real life’ dus!

Wat ik zo leuk vind aan Snapchat 1

Live meekijken

Dat real life idee gaat ook op voor het tijdstip van plaatsing. Het mooie van Snapchat vind ik zelf dat je een foto maakt wanneer iets gebeurt en het direct moet versturen. Waar je op bijna alle sociale netwerken je posts helemaal tot in perfectie kunt inplannen, toont Snapchat wederom gewoon zoals het is op dat moment. Toen Merel van degroenemeisjes.nl laatst een paar dagen naar Berlijn ging, kon ik bijna letterlijk over haar schouder meekijken naar alles wat ze daar deed. Super leuk! Zo krijg ik op een dag korte inkijkjes in hoe het is om twee kinderen te hebben, hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij PSV, welke pakketjes beauty bloggers krijgen opgestuurd, hoe lang iemand in de file staat, etcetera. Je kijkt live mee, kunt  reageren en krijgt er echt een gevoel bij. Dat maakt het ook een hele interessante marketingtool voor bedrijven: je kunt fans of klanten laten meekijken met wat je doet om zo meer binding te krijgen met je doelgroep.

Je komt nog eens ergens met de Geofilters

Dat meekijken wordt extra leuk door de Geofilters. Ik heb er even mee gevochten, maar toen ik mijn locatie instellingen goed gezet had kon ik er ook gebruik van maken. Via Geofilters kun je aangeven dat je op een bepaalde plek bent. Ook zorgt deze functie ervoor dat je specifieke evenementen of locaties kunt volgen. Je vindt dat via ‘verhalen’ – ‘live’. En zo was ik ineens getuige van de geboorte van een kalfje op een boerderij in Noord Canada. Bijzonder!

Controle over wat je ziet

Iedereen heeft vast gehoord over de beslissing van Instagram (en moederbedrijf Facebook) om foto’s niet meer chronologisch te laten zien, maar op basis van een algoritme dat bepaalt welke berichten jij waarschijnlijk het meest interessant vindt. Dat doen ze in navolging van zo’n beetje elk ander sociaal populair sociaal netwerk. Heel vervelend, want daarmee verliest de gebruiker deels de controle over wat zij/ hij kan zien. Bij Snapchat is dit nog niet aan de orde en kan je wel zelf bepalen wat je wel of niet ziet. En reageren? Dat hoeft niet altijd. En niemand voelt zich beledigd als je dat dus ook niet doet. Heerlijk, lekker ongedwongen!

Je leest het: ik ben fan. Aanvankelijk moest ik een beetje wennen aan het praten tegen een camera, maar nu behoort Snapchat zeker tot mijn top 5 favoriete apps. Wil je mij volgen op Snapchat? Dan kun je me vinden onder de gebruikersnaam @twintigennogwat. :-)

Gebruik jij Snapchat en zo ja: wat is jouw gebruikersnaam? Laat het me weten, ik ga je graag volgen!

Delen:

22 Reacties

 1. anneleen
  17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Ik heb je meteen toegevoegd op snapchat. Mijn snapchat-naam is: anneleendebondt. Ik gebruik het ook steeds vaker :)

  • twintigennogwat
   17 maart 2016 / 17 maart 2016

   Leuk, ik volg je terug! :-)

 2. Kim
  17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Ik vind snapchat ook zo leuk. Vooral de ongedwongen- en echtheid! Oja, en de filters natuurlijk, haha.

  • twintigennogwat
   17 maart 2016 / 17 maart 2016

   De filters ja. Vooral de filters :-D

 3. 17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Jaaaaaa snapchat! <3 <3 ik vind het heel erg leuk en ik ga je zo toevoegen! M'n gebruikersnaam is belessanl

 4. 17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Ik snap het nog steeds niet en ik zie de toegevoegde waarde ook niet.. dus misschien dat ik er o ver 400 jaar te vinden ben? :’)

  • twintigennogwat
   17 maart 2016 / 17 maart 2016

   Haha dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet! Wie weet hoe lang de hype blijft.. :)

 5. 17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Ik ga nog even niet over :p Houd het bij mn oude vertrouwde Facebook

 6. 17 maart 2016 / 17 maart 2016

  Jaaa ik vind snapchat ook heel erg leuk! Ik heb je volgens mij al toegevoegd :)

 7. 18 maart 2016 / 18 maart 2016

  Zo klinkt Snapchat toch wel weer heel erg leuk! Ik heb het een paar weken geleden geïnstalleerd en even geprobeerd, maar ik vond het toch eigenlijk helemaal niets dus ik heb het weer verwijderd. Maar na het lezen van dit artikelen installeer ik het misschien wel weer, haha! :’D

 8. 18 maart 2016 / 18 maart 2016

  Ik heb wel snapchat en met vlagen gebruik ik het maar meer niet dan wel. Ik vergeet het vaak :)

 9. 18 maart 2016 / 18 maart 2016

  Ik vind Snapchat ook heerlijk hoor! Foto’s delen van wat je op het moment écht doet, en meekijken in levens van mensen waarmee je wel een dagje zou willen ruilen. Leuk artikel!

 10. 19 maart 2016 / 19 maart 2016

  Ik heb geen Snapchat haha. Aan de ene kant lijkt het me heel leuk, alleen ga ik dan nog meer tijd besteden aan social media en dat wil ik niet.

  • twintigennogwat
   19 maart 2016 / 19 maart 2016

   Dat kan ik me ergens ook wel voorstellen.. al die verschillende media nemen natuurlijk ook veel tijd in beslag. Ik merk dat ik steeds minder tijd besteed aan Facebook omdat er andere netwerken voor in de plaats komen :)

 11. 19 maart 2016 / 19 maart 2016

  Misschien wel het enige social media waar je gewoon je gekke zelf kunt zijn zonder druk voor mooie plaatjes enzo. Nu klinkt dat weer overdreven ten opzichte van andere social media, maar je snapt me hopelijk wel.

 12. 19 maart 2016 / 19 maart 2016

  Ik gebruik het niet, weet ook nog niet of ik dat wil gaan doen… enerzijds lijkt het me wel leuk maar anderzijds ook totaal niet. Waarschijnlijk ga ik het binnenkort wel proberen haha.

 13. 20 maart 2016 / 20 maart 2016

  Ik had het een tijdje geleden wel geïnstalleerd op mijn telefoon maar kon er totaal geen wijs uit worden en heb het inmiddels dan ook weer verwijderd. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik het wel zo interessant vind om op die manier dingen van mijn leventje te delen… wie weet ga ik nog eens overstag…

 14. 22 maart 2016 / 22 maart 2016

  Snapchat is leuk! Ik vind het alleen nog wel awkward om te ‘vloggen’ via Snapchat. Ik ben meer een gluurder (net als op Instagram overigens). Mij lukt het ook niet om al die filters te doen met regenbogen etc.

 15. 23 maart 2016 / 23 maart 2016

  Hihi ik ben ook fan! Maar ik heb ongeveer 10 mensen in mijn lijst haha.
  Ik vind het leuk om gewoon naar mijn vriendinnen lelijke foto’s te sturen.. maar misschien is het wel leuk om inderdaad iets meer op blog gebied te gaan doen met snapchat..

 16. 25 maart 2016 / 25 maart 2016

  Ik heb nooit snapchat gehad en denk ook niet dat ik eraan ga beginnen. Op een één of andere manier trekt het me niet echt.

 17. 28 maart 2016 / 28 maart 2016

  Tof artikel!! Het verschil Instagram vs Snapchat is bij mij ook heel erg aanwezig hahaha. Ik vind zelf alle filters aan Snapchat zo leuk, ik ben graag een paar keer per dag een hond en zo. :)
  Liefs X

  • twintigennogwat
   2 april 2016 / 2 april 2016

   Hahaha ja precies, love de filters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder