TAG | Wie is de Mol?

Wie is de mol?

Iedere zaterdag om 20.30 uur (Of nouja, soms op zondag via Uitzending Gemist) is het vaste prik: Wie is de Mol? Hoewel ik niet zoveel televisie kijk, blijft dit bijzondere spelprogramma een van mijn grootste favorieten. Ik doe mee in een poule in de WIDM app (en sta op dit moment veilig in de middenmoot met 1280 punten) en houd ervan om theorieën te bespreken. Wie is de Mol? is wat mij betreft echt een van de beste spelprogramma’s ooit gemaakt; het zit zo goed in elkaar. Afgelopen week kreeg ik de WIDM tag (bedacht door Fleur) toebedeeld van blogger Northflix en natuurlijk vul ik deze graag in!

♥ Blijf je thuis voor Wie is de Mol?

Nee, in principe blijf ik nooit thuis voor een televisieprogramma en zeker niet op zaterdagavond. Het fijne van Wie is de Mol? is dat het op de publieke omroep wordt uitgezonden en dus makkelijk terug te kijken is. Ik moet dan trouwens wel extra moeite doen om mijn sociale media kanalen én de speciale WIDM app te ontwijken. Twee weken geleden zat ik op de tribune bij PSV – Excelsior toen mijn telefoon mij rond het einde van de wedstrijd een seintje gaf dat mijn punten verdeeld waren. In een reflex klikte ik de app aan…. en toen zag ik al wie eruit was voordat ik de aflevering gezien had. Beetje balen wel!

♥ Hoe lang kijk je al naar De Mol?

Dat ik het écht volg pas een paar jaar. Ergens vaag kan ik mij de afleveringen herinneren dat er geen ‘Bekende’ Nederlanders aan het spel meededen, maar volgens mij ben ik het programma pas echt serieus gaan volgen vanaf seizoen 8. Vanaf dat seizoen kan ik het mij namelijk pas echt herinneren. Maar dat kan ook de leeftijd zijn natuurlijk.. ;-)

♥ Wie is de beste Mol aller tijden?

Ik vond Dennis Weening erg tof als Mol, want ik kan me herinneren dat hij door bijna niemand verdacht werd, dat veel mensen hem vertrouwden en dat hij tegelijk veel geld uit de pot kon halen. Maar ook Margriet van der Linden (seizoen 15) staat in mijn favoriete lijstje. Ik vind haar echt een hele leuke persoonlijkheid, maar bovendien was ze ook als Mol erg goed. Ze liet veel opdrachten mislukken door haar (verkeerde) keuzes door te drukken in de groep. En er bleef bovendien maar weinig geld over voor de winnaar.. well played!

♥ Wat is de beste Mol-actie ooit?

Pfoe, dat vind ik wel een moeilijke. Ik kan mij herinneren uit de terugblikken dat Margriet bijna alle molbrieven aan medekandidaten zelf bezorgd had, ook in hotelkamers. Dat vind ik wel echt heel gaaf en een enorme plus voor haar. Niet perse een Mol-actie dus, maar wel top van haar.

♥ Wie is je favoriete presentator?

Pieter Jan Haegens was erg gaaf als presentator. Ik houd van zijn stem en die stalen blik! Hele goede presentator is hij, die echt bij het programma paste. Maar ook Art doet het erg leuk, ik vind vooral zijn cynische blikken en grappen tof. Zijn start als presentator was een goede vernieuwing van het programma en van mij mag hij ook nog wel even blijven!

♥ Welke opdracht is je bij gebleven?

In Seizoen 14 (waarin Suzan Visser De Mol was) gaan de kandidaten in de finale naar een lagune vol met fakkels, waar ze drijvende flesjes met stellingen moeten verzamelen. Die setting was werkelijk prachtig! Ook de opdracht in de zoutmijnen, waarbij de kandidaten karren met zout moesten verplaatsen vond ik gaaf, maar vooral door hoe die zoutvelden eruit zagen. Wauw! De spooky donkere kermis van dit seizoen vond ik trouwens ook echt heel vet, wat jullie?

♥ Welk land vond je de mooiste locatie?

Sri Lanka vond ik erg mooi, maar ook de Dominicaanse Republiek is waanzinnig mooi! Ik zou beiden ooit wel eens willen bezoeken. :-)

♥ Wat is je favoriete Mol-moment?

Etherrrrrdiscipline!

Heb jij ook al zo’n zin in zaterdag? ?✨ #nieuweafleveringvanwieisdemol #widm #wieisdemol #jokers

Een foto die is geplaatst door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

♥ Hou je een Mol-boekje bij of heb je aan andere strategie?

Nope, ik houd niets bij. Het idee is dat ik gewoon lekker de afleveringen kijk, maar ik kan het vaak toch niet laten om aan het analyseren en beredeneren te slaan. En er dan de helft van de tijd compleet naast te zitten, haha! Ook lees ik graag de analyses van “Molbloggers” zoals Audrey.

♥ Zou je zelf mee willen doen?

Absoluut, Wie is de Mol? lijkt me een van de gaafste spellen die er bestaan. Het lijkt mij waanzinnig om even in een totaal andere wereld te zijn en continu heel strategisch te moeten denken. Past volgens mij best wel bij mij, haha! Ik denk dat ik het wel heel heftig zou vinden, maar meedoen? Yes, please! Waar kan ik me aanmelden?

♥ Wie gaat er aanstaande zaterdagavond naar huis denk je?

Emmanuelle vermoed ik. Ik heb het gevoel dat zij het minste op het juiste spoor zit, maar schijn kan bedriegen natuurlijk.

♥ Wie wint dit jaar Wie is de Mol?

Ik gok op Diederik, aangezien ik hem inschat als iemand die enorm goed is in het analyseren van situaties en het leggen van verbanden.

♥ Wie is de Mol 2017?

Ohh ik vind deze vraag heel lastig. Ik twijfel op dit moment tussen Jeroen (want halloooo, heel de wereld weet dat op een veiling van Jokers voor slechts 200 euro uit de pot verzekeren echt te weinig is, behalve Jeroen) of Thomas. Die laatste omdat ik hem nog zo weinig uitgesproken vind en het idee heb dat daar meer achter zit. In ieder geval ga ik uit van een mannelijke Mol dit jaar.

Volg jij Wie is de Mol? En wie is De Mol volgens jou?

Delen:

7 Reacties

 1. 1 februari 2017 / 1 februari 2017

  I love Wie is de Mol! Zelf zou ik niet graag mee willen doen denk ik, al dat speculeren en bondjes smeden enzo is niets voor mij, ik ben al heel erg achterdochtig van nature, hier zou ik echt paranoïde van worden! Ik vind Jochem ook wel een goede dit jaar, maar eigenlijk hoop ik dat hij gewoon kandidaat is en wint. Hij is zo slim!

 2. 1 februari 2017 / 1 februari 2017

  Ik kijk ook erg graag wie is de mol maar vanaf wanneer ook geen idee meer. Ik vind Kees Tol ook een erg goede mol en inderdaad etherdiscipline is het woord van WIDM. Man zit ik Diederik als mol, terwijl hij het helemaal niet volgt, zelf denk ik Jochem. Maar echt super fanatiek zoeken naar clues die ik nooit. Vind mol talk wel een mooie aanvulling :)

 3. 1 februari 2017 / 1 februari 2017

  Leuk! Ik had hem ook ingevuld. Daarna flink aan het twijfelen. Ik zit inmiddels op 5 mollen hahaha

 4. 1 februari 2017 / 1 februari 2017

  Bij ons in Vlaanderen begint volgende week een nieuw seizoen en kijk er al helemaal naar uit.
  Je kan je trouwens gerust hier inschrijven om mee te doen want bij ons is het niet met bekende mensen.

 5. 1 februari 2017 / 1 februari 2017

  Leuk om te lezen op wie jij zit! Ik dacht dat Emanuelle er vorige week al uit zou vliegen.
  Ik vind ook dat zij en Jochem heel erg hun best doen om verdacht over te komen.
  Volgens mij ben je alleen met zulke “bijzaken” bezig als jezelf niet zeker bent van je zaak.
  Grappig dat jij gelijk volmondig “Ja!’ zou zeggen als ze je vragen voor WIDM.
  Jeroen is (op dit moment) mijn Mol.

 6. 3 februari 2017 / 3 februari 2017

  Leuk zo’n tag. Ik heb het nog nooit gezien en lijkt me ook zeker niet een programma wat iets voor mij zou zijn. Hoewel ik er wel wat van meekrijg via Twitter ;-)

 7. 6 februari 2017 / 6 februari 2017

  Leuke tag, en ik moest ook meteen denken aan die prachtig verlichte lagune met al die drijvende lampjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder