Een nieuw zondag lijstje

nieuw-zondag-lijstje

Hej allemaal! Vandaag is zo’n beetje de ultieme chillzondag: ik kon lekker uitslapen vanochtend en heb helemaal geen plannen voor vandaag dus ik kan lekker doen waar ik zin in heb. Een prima dagje dus! In mei 2016 vulde ik op net zo’n dag een zondag lijstje in: een paar random vragen over wat ik doe, eet en dacht op die dag. Ik moest daar afgelopen week even aan denken, dus het lijkt mij leuk om vandaag nog eens zo’n zondag lijstje in te vullen.. om eens te zien of dat nou heel erg verschilt van de invulling vorig jaar.

At the moment..

Drink ik | Water! Vorige week volgde ik een sapkuur en sindsdien ben ik nog bewuster dan normaal bezig met wat ik eet en drink. Gisteravond dronk ik voor het eerst sinds een lange tijd weer een glas Ice Tea, maar verder drink ik eigenlijk alleen nog maar water en thee.

Eet ik | Vanochtend heb ik ontbeten met twee broodjes (en versgeperste jus d’orange) en straks heb ik zin in wat fruit. Behalve op kantoordagen (die heb ik nog steeds niet helemaal ‘onder controle’) eet ik nog steeds een stuk bewuster en minder na de kuur.

Lees ik | Op dit moment ligt het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ op mijn nachtkastje. Het boek gaat over het levensbelang van onze (online) privacy en ik vind dat – zowel uit persoonlijke interesse maar zeker ook met oog op mijn vakgebied – erg interessant. Als volgende boek heb ik ‘Het meisje in de trein’ klaarliggen, mogelijk als laatste op deze wereld die dat boek nog niet gelezen heeft. Volg je me al op Good Reads?

Kijk ik | Op tv volg ik op dit moment Wie is de Mol? en via Netflix kijk ik de prachtige serie The Crown (enorme aanrader, zo mooi gemaakt en gecast!). Vanochtend keek ik tijdens het ontbijt de WidM? aflevering van gisteren terug en als je mijn blogpost van afgelopen woensdag hebt gelezen, weet je dat ik er helemaal naast zat!

(En gaan we deze vraag heel letterlijk nemen, dan kijk ik tijdens het typen van dit stukje tekst naar de nieuwe bordeauxrode Adidas sneakers die ik gisteren kocht. Had al zo lang in mijn hoofd dat ik bordeauxrode sneakers wilde dat ik nu helemaal excited ben met deze aankoop!)

Denk ik aan | Alle dingen die ik vandaag nog graag wil doen. Ik wil nog even trainen op de crosstrainer die hier op zolder staat. Dat heb ik weer helemaal opgepakt en heel langzaam merk ik progressie.. zo leuk! Graag zou ik even naar buiten gaan voor een korte wandeling en ook wil ik graag nog even door mijn kledingkast om alle oude zooi eruit te gooien.. voorjaarsschoonmaak, kom maar door!

Voel ik mij | Prima!

Luister ik naar | Op dit moment staat het programma van Jeroen Kijk in de Vegte op Radio 2 op in huis. Ik ben jarenlang een diehard 3FM luisteraar geweest, maar dat begint langzaam een beetje te veranderen. Ik merk dat ik mij met vlagen niet meer helemaal herken in die zender en dat ik een beetje zoekende ben. Radio 2 lijkt steeds meer bij me te passen qua muziekkeuzes, vooral op zo’n luie zondag.

Twijfel ik over | Volgende maand mogen (!) we allemaal naar de stembus om onze mening te geven over wat wij graag zien gebeuren in dit land. Er is zoveel gaande in de wereld en in ons eigen land, dat ik daar heel graag iets over wil schrijven op mijn blog. Omdat ik echt vind dat iedereen naar de stembus zou moeten gaan. Ik twijfel er echter wel een beetje over omdat er zoveel verschillende meningen over zijn en ik wil dat iedereen zich hier op mijn blog welkom voelt.. dus wat vinden jullie? Gewoon wel dat stukje schrijven?

Geniet ik van | Het zonnetje dat door het keukenraam naar binnen schijnt, de bloemen op de eettafel, een lekker soulnummer op de radio. Het zijn de kleine dingen, vandaag. Ik voel me at ease. En daarmee zie ik meteen het grootste verschil met dit lijstje vorig jaar: ik heb veel meer rust in mijn lijf en hoofd. Heerlijk!

Wat zijn jouw plannen vandaag? Geniet van deze fijne zondag!

Delen:

12 Reacties

 1. 5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Wat een leuk lijstje! Zelf geniet ik ook heel erg van de zon die heerlijk naar binnen schijnt!

 2. 5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Ik ben net even op bezoek geweest bij mijn oom in het ziekenhuis, nadat ik bij mijn papa was gaan eten.
  Nu zit ik in de zetel en hoop een aantal blogjes vooruit te kunnen schrijven.
  Prachtige sneakers trouwens!

 3. 5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Wat een leuke manier om je week en gedachtes eens goed door te nemen! Ik luisterde vroeger ookmveel meer naar 3FM als ik nu doe, ik stap langzaam maar zeker toch over naar 538!

  • twintigennogwat
   6 februari 2017 / 6 februari 2017

   Grappig dat je dat herkent.. ik vind 538 wel echt te commercieel naar mijn zin (alles wat gezegd/gedaan wordt lijkt gesponsord) plus echt een andere sound, dus vandaar dat ik een beetje aan het zoeken ben.

 4. Simone
  5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Ik zit ook flink te dubben over de verkiezingen. Het is ook best lastig. Volgens mij is morgen de stemwijzer weer online. Ik ga eens kijken wat daar dan uitkomt en er nog eens heel wat nachtjes over slapen. Geniet nog van je zondagavond!

  • twintigennogwat
   6 februari 2017 / 6 februari 2017

   Lastig dat je zo zit te dubben, maar top dat je jezelf zo goed mogelijk informeert! Dat gaat je vast helpen met het maken van een goede keuze!

 5. 5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Het was inderdaad heerlijk lenteweer vandaag! Ik heb ook van een wandelinkje genoten. Leuk lijstje!

  • twintigennogwat
   6 februari 2017 / 6 februari 2017

   Jaa, fijn is dat zonnetje he! Geeft een teken dat het voorjaar er weer aan komt (hoewel het komende week toch gewoon weer gaan vriezen volgens mij)

 6. 5 februari 2017 / 5 februari 2017

  Leuke update over waar je mee bezig bent! Laatst het boek “Komt een vrouw bij de h@cker” gelezen. Misschien vind je dat ook wel interessant? Ook over privacy zowel online als offline.

  • twintigennogwat
   6 februari 2017 / 6 februari 2017

   Dank voor deze leestip, Sophie! Zeker interessant, ik zet hem op mijn lijstje!

 7. 6 februari 2017 / 6 februari 2017

  Ik heb gisteren vooral geschilderd en New Girl gekeken met de betere helft: fijne dag dus :)

 8. 6 februari 2017 / 6 februari 2017

  Wat een leuke post! Ik maak ook eens in de zoveel tijd een currently post, zo leuk om te doen en maakt dat je toch ineens meer weet te vertellen dan ‘gewoon’ Dit gewone lijstje dus zeker vaker doen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder