Bloginsider 2WMN | #verrasmettexmex

bloginsider verrasmettexmex 2

Volg je me op Instagram en Snapchat, dan is het je vast opgevallen: ik houd best wel van lekker (en gezond, dat ook hoor) eten. Ik kan mijn geluk dan ook niet op met een man des huizes die iedere dag met veel plezier in de keuken staat en de heerlijkste gerechten op tafel tovert. Andersom gebeurt dat vrij weinig.. helaas voor hem, haha!

Toen ik begin april een tweet zag van Martine van 2wmn.nl dat zij nog bloginsiders zochten voor hun #verrasmettexmex samenwerking met Santa Maria, zag ik dus mijn kans schoon om daar een beetje verandering in te brengen. Ik meldde mij aan… en werd geselecteerd! Leuk! De afgelopen weken heb ik enkele keren flink mijn best gedaan in de keuken en het leek mij leuk jullie een beetje mee te nemen in het hoe en wat rondom deze bloginsider actie. 

bloginsider verrasmettexmex 1

Half april arriveerde er een mega pakket van Santa Maria met daarin een diversiteit aan producten uit de Amerikaanse-Mexicaanse keuken. De inhoud van het pakket? Wraps (grote en kleine), taco shells, taco tubs, een wrap salsa en verschillende kruidenmixen. De uitdaging? Twee recepten maken met de producten en een foto daarvan op Instagram plaatsen. Ik ben groot fan van recepten die makkelijk klaar te maken zijn maar wel een leuke (smaak)twist hebben, dus wat mij betreft gingen we nu voor iets anders dan de oldskool taco met gehakt. Wat ik maakte zie je hieronder!

bloginsider verrasmettexmex 4

Het eerste gerecht dat ik maakte was wraps met crispy fish en mango guacamole. De inspiratie daarvoor haalde ik uit het receptenboekje dat bij het Santa Maria pakket zat. Het recept is heel makkelijk: snijd 500 gram kabeljauw in stukjes en doe ze in een kom. Voeg er olie (ik gebruikte olijfolie) en Crispy Chicken seasoning mix aan toe en roer het geheel goed door. Bak ze 7 minuten op een voorverwarmde oven op 225 graden. Handje veldsla en paar druppels limoen erbij.. lekker!

De grootste verrassing was wat mij betreft echter de mango guacamole. Terwijl ik dol ben op avocado’s en ze praktisch overal bij kan eten, moet mijn vriend daar vrij weinig van weten. ‘Smaakt nergens naar’, volgens hem. Omdat ik het zelf zo lekker vind, maakte ik van een avocado, een half zakje Guacamole dip mix en een halve mango een werkelijk heerlijke guacamole. En drie keer raden wie het bakje zat op te smikkelen? Juist.. mijn vriend!

bloginsider verrasmettexmex 3

Voor het tweede recept maakte ik gebruik van de Taco tubs. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog nooit gekocht had, omdat ik normaal gesproken altijd naar de gewone taco’s grijp. Toch denk ik dat ik een volgende keer weer deze tubs pak, want ze zijn gewoonweg veel praktischer en handzamer. Voor de vulling sneed ik 300 gram (bio) kipfilet in blokjes en bakte ik deze samen met 1 zoete ui, een rode paprika en de Fajita mix van Santa Maria. De mix maakte de kip een tikje pittig, wat een leuke touch geeft aan het gerecht.

Tomaatjes, geraspte kaas, sla en wrap salsa erbij, easy does it! En toen kwam de vraag: ‘We hebben nog een half zakje guacamole mix liggen, misschien is dat ook wel lekker hierbij?’. Well.. as you can see op de foto: die kwam op tafel (zonder mango dit keer). En het bakje ging leeg. De rest ging ook op, want ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf geen genoeg van kon krijgen. Yay, heerlijk gegeten!

Zoals ik al zei aan het begin van het artikel: ik ben geen keukenprinses. Toch is het mij gelukt om twee lekkere recepten op tafel te krijgen én door de fijne guacamole mix eet vriendlief voortaan avocado’s mee. Wat mij betreft dus een geslaagd experiment!

Heb jij wel eens meegedaan met een bloginsider actie? Wat vind je van mijn recepten?

Delen:

1 Reactie

  1. 6 mei 2016 / 6 mei 2016

    Wat ziet het er heerlijk uit, yum! Ik krijg spontaan trek in eten hihi. Ik ben dol op wraps en taco’s dus ik ben zeer benieuwd hoe deze gerechten smaken! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder