Travel | Family time in Zuid-Frankrijk [+ video! ]

Family Time in Zuid-Frankrijk

Hej allemaal! Het is een beetje stilletjes op mijn blog, maar vandaag ben ik er weer even met een nieuwe update. De terugkerende lezer weet misschien wel dat een van mijn broers in Zuid-Frankrijk woont. Vorig jaar maart was ik er voor het laatst om de verjaardag van mijn broer te vieren en dit jaar besloten mijn familie en ik dat opnieuw te doen voor zijn 33e verjaardag. Zo’n twee weken geleden stapten we in Brussel op het vliegtuig voor drie dagen family time, verjaardag vieren, zon (en vooruit.. ook veel wind), lekker eten en gezelligheid. Omdat ik al vaker foto’s van weekends in de omgeving van Nice heb gedeeld, leek het me nu leuk het verblijf niet alleen vast te leggen in foto’s maar ook door middel van een korte impressie video!

Weekend in Zuid-Frankrijk vliegveld

Hup, koffertjes mee als handbagage en op naar het vliegveld! De trip duurde van zaterdagochtend heel vroeg tot maandagavond laat en we gingen met het hele gezin (minus één dan, want die was er al haha). Ook mijn tante was voor het eerst mee, super gezellig!

Weekend in Zuid-Frankrijk Saint-Laurent-du-Var

Stop 1: lunchen bij ‘onze’ vaste stek: PanAsia in Saint-Laurent-du-Var. Het restaurant ligt aan het (kiezel)strand en dan zit je dus te eten met dit als uitzicht. Super vervelend natuurlijk, dat begrijp je! De rest van de eerste dag bestond uit gezellig bijkletsen en de verjaardag van mijn broer vieren. Een kleine impressie daarvan vind je in de video onderaan dit artikel.

Family Time in Zuid-Frankrijk saint paul de vence

De volgende dag besloten wij naar het schilderachtige dorpje Saint-Paul-de-Vence te gaan. We gaan hier vaker naartoe als we in Frankrijk zijn en het is er zo prachtig mooi. Ik vind het altijd heerlijk om hier doorheen te struinen.

Family Time in Zuid-Frankrijk saint paul de vence uitzicht

Kijk nou dat uitzicht. Prachtig toch?

Family Time in Zuid-Frankrijk amy

Zonnnn, zo fijn!

Family Time in Zuid-Frankrijk adidas

Na een wandeling en lunch in Saint-Paul-de-Vence winkelden we nog even bij de Polygone Riviera mall. Wie me volgt op Instagram had deze sneakers al voorbij zien komen, want natuurlijk kon ik ze niet laten liggen (“Hoi ik ben Amy en ik heb een sneakertic“). Zijn ze niet awesome?

Family Time in Zuid-Frankrijk antiekmarkt Nice

Op maandag liepen we nog lekker op het gemakje door Nice (wat blijft het toch mooi daar he?) en toen stuitten we op een antiekmarkt. In mijn ogen is zo’n markt een verzameling rommel, maar een deel van mijn familie kon het wel waarderen om even te snuffelen tussen alles wat er stond, dus ondertussen genoten mijn zusje en ik lekker van de zon haha!

Family Time in Zuid-Frankrijk promenade du paillon

Nog even wandelen over Promenade du Paillon en dan is het alweer tijd om langzaam afscheid te nemen van de stad. Wat was het fijn om weer even hier te zijn, niet in de laatste plaats omdat het zo gezellig was om even met het gezin bij elkaar te zijn. Zoals je ziet zijn we niet als een gek op pad geweest voor sightseeing, maar dat komt omdat we veel in de omgeving toch al wel gezien hebben. Lang niet alles hoor, maar quality time met familie staat toch ook wel centraal. Het was weer een fijn weekend in het Franse.. volgend jaar hopelijk weer!

Kijk vooral ook nog even de video als je dat leuk vindt. Duurt maar 2 minuutjes en ik heb er heeeel erg mijn best op gedaan, haha!


Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Ben jij ooit in Zuid-Frankrijk geweest? Of zou je er nog eens naartoe willen? Of heb je andere leuke vakantieplannen op het programma staan?

Delen:

5 Reacties

 1. 24 maart 2017 / 24 maart 2017

  Die sneakers heb ik afgelopen weekend ook vast gehad, maar het zijn uiteindelijk toch andere geworden. Maar wel heel mooi!
  En zalig dat je een vakantie-adresje hebt bij je broer.

  • twintigennogwat
   27 maart 2017 / 27 maart 2017

   Ah tof, welke heb je gekocht?

 2. 25 maart 2017 / 25 maart 2017

  Wauw, wat ziet het er daar mooi uit. Dat strand met palmbomen! <3 Gave video heb je er ook van gemaakt. Nu wil ik ook echt een keer naar Nice :) En je sneakers zijn ook heel tof!

  • twintigennogwat
   27 maart 2017 / 27 maart 2017

   Zeker een keertje doen, want het is zo mooi daar! Dankjewel!

 3. 18 november 2017 / 18 november 2017

  ik was zo nieuwsgierig naar Parijs, maar wow dit ziet er prachtig uit !! Frankrijk is mooier dan ik dacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder