Goede voornemens: de stand na 1 maand

Goedevoornemens

Precies een maand geleden vertelde ik jullie op deze plek over mijn goede voornemens voor 2015. Het maken van goede plannen is natuurlijk heel leuk en inspirerend, maar krijgen we ze ook daadwerkelijk uitgevoerd? Dat dat in de praktijk soms nog best lastig is lezen jullie vandaag in dit artikel. Want.. goede voornemens opstellen is één ding, maar hoe staat het ermee na 1 maand?

Mijn Zweeds verbeteren
Zoals jullie al in mijn Photo Diary van gisteren konden lezen heb ik afgelopen maand mijn eerste Zweedse les gehad sinds ik vier jaar geleden stopte met lessen volgen. Inmiddels is mijn huiswerk ingeleverd en heb ik vanavond les twee. Ik merkte tijdens deze eerste les dat ik nog heel veel wist, alleen dat mijn accent wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Daar gaan we dus mee aan het werk de komende tijd! Check!

Sporten!
Ik stelde mezelf ten doel minimaal één keer per week te sporten, maar liever twee keer. Pff, ik werd alleen al moe bij de gedachte eraan. Afgezien van kijken naar sport heb ik er gewoon niet zoveel mee. Maar ik heb me netjes aan mijn voornemen gehouden: in week 1 begon ik enorm gemotiveerd aan twee keer per week op de crosstrainer. Daarna overspoelde mijn agenda en bleek 2 keer niet haalbaar. Eenmaal per week is me tot nu toe wel gelukt en ik haal nu 7 km in 25 minuten. Dat kan natuurlijk beter, maar het begin is er. Check!

Minimaal vijf Europese landen bezoeken
20% van dit doel is in ieder geval al behaald, met mijn bezoekje aan Berlijn rond de jaarwisseling. Maar dat is misschien een beetje flauw, want daar zat ik al toen mijn blogje met goede voornemens online kwam. Stand: 1/5 na één maand.

Twintig boeken lezen
Twintig boeken in een jaar, dat is gemiddeld 1,6 boek per maand. Pfoe… dat is toch best veel, maar best haalbaar toch?! Telt De Blogbijbel met haar 80 pagina’s ook volledig mee als boek? Zo ja, dan heb ik samen met De taarten van Marie inmiddels een score van 2. Zo niet.. telt hij vast mee als een halve? 1,5 dan.. ik doe het ervoor! Stand: 1,5-2/20 na één maand.

Bloggen en blogritme
In januari publiceerde ik 15 blogjes, dat is een gemiddelde van om de dag eentje. In dat opzicht lijkt ook dit goede voornemen geslaagd. Maar blogritme? Helaas, dat is echt ver te zoeken! Misschien komt dat ook door de immens drukke maand die ik achter de rug heb. Als het wat rustiger wordt kan ik vast mijn blog ook wat gestructureerder aanpakken.

Doordeweeks niet meer snoepen
Ehhhh…. ik kan hier nu een hele berg aan excuses bedenken, maar dit is dus niet gelukt. En dat is natuurlijk volledig mijn eigen schuld, maar stiekem vind ik het wel een beetje jammer. In de eerste drie weken van 2015 ging ik los met sapjes en tomaatjes en hoewel ik wel wat uitgelachen werd door collega’s door mijn volkoren soepstengels als middagsnack verliep het eigenlijk allemaal best prima. Tót de dag dat ik na een lange werkdag verkleumd en moe op een koud perron stond te wachten op een trein die vertraagd was. Ik kon de verleiding niet weerstaan en kocht een Tony’s Chocolonely reepje. En toen ging het hek van de dam.. Stom! Komende maand nieuwe kansen, want ik wil het eigenlijk toch wel blijven proberen.

Zo… dit is de stand van mijn goede voornemens tot nu toe. Ik vind het geen slechte score, hoewel ik wel wat alerter wil zijn op bepaalde zaken. Daar ga ik de komende tijd dus mee aan het werk! Natuurlijk ga ik niet elke maand een update doen als deze, maar laten we zeggen dat we er over een paar maanden weer op terugkomen. Eens kijken hoe de vlag er dan bijhangt!

Ik ben benieuwd naar jouw goede voornemens: Ben je ze al lang weer vergeten, of ben je er nog druk mee bezig? Let me know!

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

12 Reacties

 1. Josianne
  2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Ik vind dat je het heel goed doet met je goede voornemens! Leuk dat je er na een maand een update van plaatst, veel mensen zijn ze nu allang weer vergeten haha.

  • twintigennogwat
   2 februari 2015 / 2 februari 2015

   Haha, dat dacht ik ook ;-) Daarom leek het me leuk een update te plaatsen. Dankjewel voor je lieve reactie!

 2. 2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Wat superleuk om deze tussenstand te lezen, maar je hebt nog een heel jaar voor je! Het gaat je zeker weten lukken, veel succes deze nieuwe maand! En tussendoor volop genieten als je weer een stapje dichterbij komt <333

 3. 2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Wat leuk om zo’n tussenstandje van je goede voornemens te lezen! Goed dat je iedere week bent gaan sporten!

 4. 2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Leuk dat je op deze manier een tussenstand laat zien en je kan gewoon supertrots op jezelf zijn, je bent hartstikke goed bezig als ik het zo zie :-) X

  • twintigennogwat
   2 februari 2015 / 2 februari 2015

   Ah, wat een lieve reactie.. dankjewel! Ik doe mijn best :-D

 5. 2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Wow goed bezig!
  Het hoeft ook niet altijd meteen goed te gaan, zo te zien ben je al een heel eind op de goede weg en mag je echt trots op jezelf zijn!

 6. 2 februari 2015 / 2 februari 2015

  Ik vind dat je het goed hebt gedaan met je voornemens hoor. Bedoel, het is pas de 1e maand, we hebben er nog 11 te gaan! Ik heb zelf geen voornemens opgesteld, dus kan daar niet echt aan houden. Behalve dat ik wat gezonder wil leven en minder wil snoepen (net als iedereen) ;)

 7. 3 februari 2015 / 3 februari 2015

  Leuk, even zo’n update-je van je doelen… Heel veel succes er nog meer, je hebt nog even ;-)

 8. 3 februari 2015 / 3 februari 2015

  Gaat best goed zo te zien :) Ik heb gelukkig geen goede voornemens gemaakt, loop wel achter op mijn lees doel dit jaar..

 9. 3 februari 2015 / 3 februari 2015

  Wat leuk zo die update :) Je bent al goed op weg!

 10. 12 februari 2015 / 12 februari 2015

  Goed bezig geweest toch? Een resultaat om tevreden mee te zijn.. Je kunt tenslotte niet alles in één keer veranderen! Succes met het verder volhouden van je goede voornemens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder