TAG | It’s Christmas Time!

Christmastimetag_3

Ongelooflijk, nog maar een week en dan is het alweer Kerst! De tijd vliegt, niet te geloven. De kerstboom staat inmiddels flink te shinen in de woonkamer (zie boven voor een klein stukje van dit rode kerstballen festijn), mijn überkitcherige Zweedse kandelaar staat voor het raam, de kerstliedjes vliegen je om de oren op de radio en overal zie je gezellige lichtjes opduiken. Bij Dagmar zag ik de It’s Christmas Time tag voorbij komen en het leek me leuk om deze in te vullen, alleen al omdat de vragen zo cosy en leuk zijn.. Let’s go!

♥  Wat is je favoriete kerstfilm?
Beginnen we echt meteen met de lastige vragen? Er zijn zoveel leuke kerstfilms! In mijn jongere jaren vond ik Home Alone echt de ultieme kerstfilm. De laatste jaren is Love Actually echter mijn nummer 1 film. De ‘to me you are perfect’ scene tussen Mark en Juliet is zó zoet en romantisch… love it! <3 (OMG.. ik kom er net achter dat die film al 11 jaar oud is. Hoe kan dat?!)

♥  Heb je ooit een witte Kerst gehad?
Ja, absoluut! Vier jaar geleden woonde ik nog in Zweden en lag er gedurende de feestdagen een prachtig dik pak sneeuw. Ook ben ik een keer gaan snowboarden in Frankrijk tijdens de kerstdagen en tjah.. zonder sneeuw gaat dat vrij lastig, haha! De winter in Zweden is niet vergelijkbaar met de winters hier: een graad of 25 tot 30 onder nul is echt geen uitzondering. Dikke jas aan, muts op je kop en sjaal om je nek en gaan!

♥  Waar breng jij meestal Kerst door?
Dat is echt elk jaar anders. In onze familie hebben we geen echte kersttraditie en dat komt omdat er altijd wel een van mijn broers of zusje (of ikzelf!) in het buitenland is met Kerst (wij vieren als gezin Sinterklaas). Toch vier ik het altijd met dierbaren, want een deel van de familie krijgen we toch wel bij elkaar.

Christmastimetag_1

♥  Wat is je favoriete kerstliedje?
All I want for Christmas is you natuurlijk! Die zing ik áltijd en overal mee als ik hem hoor, inclusief veel te hoge uithaal :-D All I want for Christmas is…. YOOUUUUUUUUU!!!!!

♥  Open je cadeautjes op Kerstavond?
Meestal niet, vanwege bovengenoemde reden. Mijn broer wel, want die is dan jarig. Dus hieperdepiep hoeraaaa! ;-)

♥  Naar welke tradities met Kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Voor mij is er maar één echte Kersttraditie en dat is 3FM Serious Request in de dagen vóór Kerst, met als hoogtepunt de finale avond op Kerstavond. Ik volg bijna elke minuut van dit evenement (bijna, je wilt immers ook nog wat uurtjes slapen ‘s nachts) en het voelt voor mij echt als een opmars naar de gezellige feestdagen door het enorme gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid. En dit jaar is het helemaal goed om te luisteren en te kijken want het doel waar ze zich dit jaar op richten raakt me heel erg.

♥ Is je kerstboom nep of echt?
Vorig jaar hebben we een mooi, groot en vooral plastic exemplaar gekocht waar de lampjes al inzitten. Super praktisch, want opzetten is zo gebeurd! Ook hebben we een hele verzameling rode kerstballen, waarvan ik er dit jaar meteen een kapot liet vallen. Ik dacht oprecht dat het allemáál plastic was. Dat was misschien wel slimmer geweest trouwens.. ;-)

♥ Wat is je favoriete Kerst eten/snoep?
Kerstbrood, met amandelspijs.. of gevulde kerstkransjes! Of allebei!

♥ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik vind het altijd geweldig om voor iedereen cadeautjes te kopen en ben dan ook altijd heel erg benieuwd naar hun reactie bij het openen ervan. Ik geef oprecht niet zoveel om het krijgen van cadeaus, omdat ik vaak zelf koop wat ik echt wil hebben. Verzinnen wat ik dan nog wil is lastig, terwijl ik wel los kan gaan op het kopen van cadeaus voor anderen.

Christmastimetag_2

♥ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Uhm… dat kan ik me eigenlijk niet herinneren, omdat Kerst bij ons thuis niet echt gelijk stond aan cadeaus. Vroeger kreeg ik wel vaak boeken en daar was ik dan altijd super blij mee!

♥ Wat is jou droomplek om te bezoeken rond Kerst?
Dat kan maar één plek zijn… Stockholm! Ik houd van die stad en al helemaal wanneer er overal kerstmarktjes staan en alles versierd is met lichtjes. Als ik een plek mocht uitzoeken waar ik nog nooit ben geweest zou dat ofwel New York zijn (lijkt me fantastisch!) of juist de Cariben. Kerst in de zon, hoe gaaf is dat om mee te maken?!

♥ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik heb tijdens mijn studie een tijdje voor een horlogemerk gewerkt in een van Neerlands bekendste warenhuizen. Daar heb ik geleerd om cadeautjes perfect in te pakken, dus ik heb inmiddels wel inpak skills.. Het geheim? Koop goed, stevig inpakpapier, maak alle vouwen heel strak en gooi er een lading strikjes en lintjes tegenaan.. dan ziet het er al snel feestelijk uit!

♥ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Waar zullen we beginnen? Volgens mij heb ik elk jaar hetzelfde lijstje: van meer bewegen, gezonder eten, beter plannen, vaker schoonmaken tot meer genieten van het leven en minder vaak stressen.

♥ Zo ja, hou jij je eraan?
Ben ik de enige die op 2 januari al die goede voornemens alweer de deur heeft gewezen? Zo lang kan ik me er dus aan houden. Dit jaar probeer ik 3 januari te halen, dat zou een record zijn!

♥ Wat maakt Kerst zo speciaal voor jou?
Ook al ben je niet met heel je familie, Kerst (en de jaarwisseling) is een periode waarin je heel bewust tijd maakt voor je naasten. Kerst zorgt voor een gevoel van bezinning en verbinding en dat vind ik altijd heel mooi. Ook al hang je thuis op de bank, met de kerstboomverlichting aan en de kerstkransjes op tafel voelt het al snel bijzonder.

Wat een geweldig leuke tag is dit! Ik nodig Evelien, Saskia, Shanti en  Bianca uit om de tag te doen. Veel plezier met invullen!

Delen:

13 Reacties

 1. Petra
  17 december 2014 / 17 december 2014

  Leuke tag. Love Actually is ook mijn ultieme kerstfilm. The Holiday is ook een aanrader. Je goede voornemens klinken bekend. Net als het volhouden trouwens.

 2. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat een leuke tag en super lief dat je mij hebt getagd dankjewel x

 3. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat een leuke tag! Ik heb hem met plezier gelezen. En lief dat je mij hebt getagd. Ik ga hem inplannen :)

 4. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Aah zo leuk om je invulling ervan te lezen, echt genieten! En Love Actually blijft geweldig <3 Hoe ontzettend je inpak tips, die komen heeeeel goed van pas :D

 5. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Leuke tag! Toevallig hier net een kerst nummer op de radio dus helemaal in de kerst sfeer hier ;)

 6. Yara
  17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat een onwijs leuke tag! Ik had hem, om eerlijk te zijn, helemaal niet gezien. Ik ben dol op kerst, en het lijkt me echt tof om een keer kerst in het buitenland te vieren. In de sneeuw, in Zweden, of in een warm land. Love actually is trouwens ook echt mijn ultieme kerstfilm, love it. Geen enkele andere film met zoveel acteurs vind ik zo leuk als love actually (zoals valentines day of new years eve :P)

  Ik ga hem trouwens overnemen, if that’s ok! :)

  • twintigennogwat
   17 december 2014 / 17 december 2014

   Jaaa tuurlijk, hij is veel te leuk om niet te doen! En gaaf dat je ook gek bent op Zweden, superleuk! :-D

 7. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Deze tag is echt super leuk, dus ik vind het helemaal niet erg dat je me hebt getagd! Love Actually is en blijft echt een leuke film <3

 8. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat een leuke tag is dit toch! Ik ga hem vandaag/morgen invullen dan:)

 9. 17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat een leuke antwoorden heb je gegeven, vooral die goede voornemens haha! Ik ga ook voor je duimen dat je 3 januari gaat halen hoor volgend jaar ;-)

 10. Paula
  17 december 2014 / 17 december 2014

  Wat heb ik deze blog met veel enthousiasme gelezen. :-)
  Fijne kerstdagen lieve Amy.

 11. Guusje
  18 december 2014 / 18 december 2014

  Wauw, Stockholm klinkt geweldig tijdens kerst! Die lading strikjes verschijnen ook altijd op mijn ingepakte kerstcadeautjes haha, maakt het alleen maar vrolijker (en verbergt mijn niet zo grote inpak skills) :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder