Mijn (eerste) tatoeage!

Mijn (eerste) tatoeage

“Je bent nu getekend voor het leven, wat zonde.” Het was een van de reacties toen ik vol trots mijn nieuwste aanwinst liet zien. Tja, ieder heeft zijn eigen voorkeuren en smaak natuurlijk. Maar wat ben ik blij! Al zes jaar lang is het een hot item voor mij: mijn eerste tatoeage. Ik sprak er veel over, zocht informatie op over het laten zetten van een tattoo, zette het op mijn 20 things before 30 lijstje en bezocht zelfs een tattooshop om eens te zien hoe het nu daadwerkelijk in zijn werk gaat en om er wat meer gevoel bij te krijgen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en begin deze maand was het zover: ik liet mijn eerste tatoeage zetten!

Mijn (eerste) tatoeage - in de tattooshop

De betekenis van mijn tattoo

In december is het alweer zes jaar geleden dat mijn grootmoeder overleed. Zij was een enorm krachtige en bijzondere vrouw, die een hele grote en belangrijke rol in mijn leven vervulde. Ik had een sterke band met haar en ik denk dat ik in vele opzichten op haar lijk. Vanaf het moment dat ze overleed voelde ik dat ik iets wilde doen om die connectie met mijn oma voor mijzelf blijvend te maken. Een kleine, subtiele tatoeage, dat moest het worden. Maar wat dan? Dat was niet zo’n moeilijke beslissing: iets met muziek.

Music was my first love; and it will be my last

John Miles zong het al en in mijn geval is dat ook zeker zo. Die liefde voor muziek heb ik van mijn oma. Als gevierd beroepsvioliste bracht zij de muziek in mijn leven (en dat van mijn broers, zusje en neefjes en nichtjes). Ik heb in mijn leven verschillende instrumenten bespeeld, zing al jaren en luister de hele dag naar muziek. Bezoek klassieke concerten, pop, jazz.. alles. Muziek raakt me, brengt me in vervoering. Muziek is zo’n groot onderdeel van mijn leven, dat het voor mij niet anders kon dan dat deze gezamenlijke passie het ontwerp van mijn tattoo moest gaan bepalen.

Toch duurde het nog zes jaar voordat deze er kwam. Ten eerste omdat ik er héél goed over na wilde denken. Wilde ik dit echt of was het de emotie? Wat nu als ik spijt zou krijgen? En vooral: wat moest het precies worden en waar wilde ik hem? Het moest dus iets met muziek worden, maar wat dan? Lang dacht ik aan een muzieksleutel (G-Sleutel) met een hartje of de eerste letter van mijn oma’s naam erin verwerkt. Toch twijfelde ik daar lange tijd aan, omdat ik steeds maar niet kon bepalen of dat echt bij me paste.

Heel lang wilde ik dat mijn eerste tatoeage op mijn pols zou staan, omdat ik hem dan altijd goed zou zien. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan, omdat ik de tattoo ook wil kunnen verbergen. Het hoeft voor mij niet altijd direct zichtbaar te zijn, omdat het in de eerste plaats iets voor mijzelf is. Uiteindelijk besloot ik dat ik de tatoeage op mijn enkel wilde, tussen de achillespees en die knobbel (dat heet de malleolus, als ik het goed heb). Vanaf het moment dat ik daaruit was, wist ik ook wat het ontwerp moest worden: geen muzieksleutel, maar muzieknootjes. Dat is wat speelser en vrolijker en past beter bij me. Met dit ontwerp zou de tattoo vrolijk boven een schoen uit kunnen piepen als ik dat wilde of juist makkelijk te verbergen zijn.

Mijn (eerste) tatoeage - na het zetten

Mijn eerste tatoeage: het zetten ervan 

En toen brak de dag aan dat ik daadwerkelijk naar de tatoo shop zou gaan om hem te laten zetten. Ik koos ervoor om de tattoo te laten zetten bij Underground Studio in Hoensbroek (Limburg), omdat Chantal bekend staat om het zetten van fijne lijntjes. Zij tatoeëert veel vrouwen, dus daar voelde ik mij prettig bij. Ze tekende het ontwerp, maakte een afdrukje en plakte die op mijn enkel om te kijken of de plek goed was. Van mij mocht hij net iets naar achter, dus dat probeerden we. Ze nam alle tijd om dit goed te doen en prepareerde rustig alle spullen die ze nodig had.

Ik vond het zetten van de tattoo niet echt pijnlijk, het voelde als kleine krasjes. Alleen het meest linker muzieknootje (tegen mijn achillespees aan) was iets gevoeliger. Met vijf minuten was het gebeurd, daarna werd de tattoo nog even goed nagekeken of het zetten echt goed gebeurd was en alles klopte. Ik was vantevoren behoorlijk zenuwachtig, maar Chantal stelde me gerust en achteraf bleken mijn zenuwen voor niets te zijn. De tattoo werd ingesmeerd en beplakt met folie en na een flinke lijst met adviezen kon ik weer naar huis. Dat viel mee!

Inmiddels is het drie weken geleden dat mijn eerste tatoeage gezet is en het voelt inmiddels echt als iets dat bij me hoort. De korstjes zijn er bijna helemaal af, maar er zitten nog wel wat velletjes op waardoor ik merk dat het nog niet helemaal hersteld is. Dat kun je ook nog een beetje zien op de bovenste foto. Ik smeer dus nog enkele keren per dag met Bepanthen zalf tot de tattoo echt helemaal goed is. Of ik hier spijt van ga krijgen? Vermoedelijk niet, zeker vanwege de speciale betekenis die de tattoo voor me heeft en de lange tijd die ik heb genomen om erover na te denken. Getekend voor het leven? Tja, ik heb twee grote littekens op mijn knie die ook aardig opvallen. Daar koos ik niet zelf voor, deze tattoo wel. Ik ben helemaal happy: dit is wat ik al zo lang wilde!

Wat vind jij van mijn eerste tatoeage? Heb je er zelf ook een (en zo ja wat) of zou je het zelf niet zo snel doen?

Delen:

28 Reacties

 1. 27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

  Ik vind het een hele mooie tatoeage. Het verhaal erachter is nog mooier. Ik heb zelf (nog) geen tatoeage. Misschien wil ik er een net onder de onderste rand van mijn bh. Dat lijkt me een mooie plek!

  • twintigennogwat
   27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

   Dankjewel! De plek die jij noemt is inderdaad een prachtige plek!

 2. 27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

  Ah wauw, wat een mooie tatoeage! Ook mooi hoe je zo na hebt gedacht over de betekenis en waar de tatoeage voor staat!

  • twintigennogwat
   27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

   Dankjewel voor je lieve compliment Madelon!

 3. 27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

  Wauw, supermooi resultaat! Ik zou er zelf niet meteen eentje laten zetten omdat ik het niet echt bij mij vind passen, maar kan het bij anderen wel echt prachtig vinden :-) Ook extra leuk dat het zo’n persoonlijke toets heeft natuurlijk!

 4. 27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

  Ik vond ‘m al prachtig, maar nu nog mooier!

  • twintigennogwat
   27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

   Dankjewel lieve Audrey!

 5. 27 augustus 2017 / 27 augustus 2017

  Ik vind hem leuk! Ik hou wel van dat subtiele. Mooi dat het speels is en toch een diepere betekenis voor je heeft. En heel goed dat je er een tijd over nagedacht hebt.

  Zelf hou ik niet zo van tatoo’s, vooral niet van die grote opzichtige. Maar dit soort dingen kan ik wel waarderen.

 6. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Vind het heel erg mooi! <3 Wat ik mij af vraag, zie je de tattoo ook niet als je pumps aan hebt onder een jurkje? Zit zelf namelijk ook al even te denken over deze plek.

  • twintigennogwat
   29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

   Dankjewel Susan! Als je pumps aan hebt zie je de tattoo op deze plek heel goed, omdat een pump vaak alleen over je hiel valt. Deze tattoo zit een stukje hoger, waardoor hij dus goed zichtbaar is :)

 7. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Ah wauw, wat mooi! Vind het mooi om te lezen dat je er zo goed over nagedacht heb en er heel bewust voor gekozen hebt. Gaaf!

 8. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Wat een mooie! Hele mooie plek! Mijn eerste tatoeage is ook een kleine en zit ook ongeveer op die plek, alleen dan iets lager. Als ik mijn schoenen aan heb zie je hem dus niet zitten. Knap dat je er zo lang over hebt nagedacht, heel mooi. Ik ging naar de tattoo shop om een afspraak te maken na er ongeveer een half jaar over nagedacht te hebben en toen kon ik direct, dus heb hem toen meteen laten zetten haha, impulsief!

  • twintigennogwat
   29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

   Wat grappig dat je ongeveer dezelfde plek hebt uitgekozen. Ben je er nog steeds blij mee? Een halfjaar nadenken is niet super impulsief toch? :)

 9. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Heel erg mooi en subtiel! Prachtige plek en inderdaad: als je ‘m wil verbergen kan dat heel makkelijk. Ik heb er ook een paar en allemaal op plekken die ik kan verbergen als het moet. Daarom krijg ik ook vaak de opmerking: oooh, dat had ik helemaal niet achter je gezocht! Omdat ze dan pas in de zomer (als het warm is iig) zien dat ik tattoo’s heb. Ben zelf megafan en ben alweer aan het nadenken over m’n volgende!

 10. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Ik vind ze heel erg mooi en een mooie plaats ook.
  Ik heb zelf geen tatoeage en denk ook niet dat ze er zal komen. Soms zou ik ook wel iets willen om mijn mama te gedenken, maar zij was echt tegen tatoeages dus niet echt een ideaal eerbetoon.
  En als ik toch eentje voor mezelf zou doen, dan achter mijn oor denk ik. Een vriendin heeft dat en is mooi subtiel. Al zie je ze dan zelf niet vaak natuurlijk.

 11. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Wat mooi om het verhaal achter je tattoo te lezen en om te horen dat de tattoo echt een betekenis voor je heeft. Ik zou zelf nooit een tattoo nemen, maar bij anderen vind ik dit soort subtiele tattoos vaak wel mooi. Zeker als er echt een verhaal achter zit! Mooie plek heb je ook gekozen trouwens voor de muzieknootjes. Ze komen zo echt goed tot hun recht.

 12. 28 augustus 2017 / 28 augustus 2017

  Getekend voor het leven en zonde? Ik vind dat altijd van die vreemde reacties. Maarre, je tattoo is erg mooi! Mooie betekenis zit er ook achter :)
  Ik heb zelf 3 tattoos en na jaren nog steeds geen spijt.

  • twintigennogwat
   29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

   Tja, iedereen reageert natuurlijk vanuit zijn eigen referentiekader. Ik vond het jammer (ook omdat het iemand was die dicht bij me staat), maar realiseer me ook dat simpelweg niet iedereen er van houdt. Dank voor je mooie woorden!

 13. 29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

  Wat een toffe tatoeage heb je :-) Mooi ook om te lezen hoe en wat.
  Ik denk niet dat ik er ooit eentje neem, chicken in tha house haha. Mijn pijngrens is zó laag… Ik weet wel al wat ik zou willen en waar, maar komen gaat hij er denk ik niet

 14. 29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

  Ik vind hem heel mooi en subtiel! Sowieso de betekenis erachter maakt het al mooi en ik ben zelf echt fan van minimalistische tattoos. Zelf heb ik er nog geen, maar wie weet als er ooit wat echt bijzonders gebeurd dat ik er dan ook eentje laat zetten :)

 15. 29 augustus 2017 / 29 augustus 2017

  Mooi! Tattoo’s vind ik heel mooi, en zeker als je een tatoeage zet zoals jij. Met zo’n betekenis erachter. Dat zijn gewoon tatoeages die niet zomaar een tekening op je lijf zijn, daar zit echt een boodschap achter. Op een dag wil ik misschien ook wel een tatoeage, maar daar ga ik maar eens heel goed over nadenken denk ik haha

  • twintigennogwat
   31 augustus 2017 / 31 augustus 2017

   Dankjewel voor je mooie reactie! Hoewel ik tatoeages ook gewoon mooi kan vinden, staat die boodschap bij mij inderdaad centraal. Daarom past het ook zo goed bij me!

 16. 30 augustus 2017 / 30 augustus 2017

  Hij is super mooi! Inderdaad lekker speels en subtiel! Tatoeages vind ik heel tof en ben altijd heel benieuwd naar het verhaal erachter.

 17. 30 augustus 2017 / 30 augustus 2017

  Heel mooi, ook de betekenis. Ik heb nog geen tattoos, maar overweeg het wel eens. Als ik het doe wil ik sowieso ook iets subtiels en iets met een betekenis.

 18. 1 september 2017 / 1 september 2017

  Mooi dat het nu dan eindelijk zo ver is EN dat je er zo gelukkig mee bent!

 19. 20 september 2017 / 20 september 2017

  Heel erg mooi Amy en wat een mooie betekenis! Ink Masters is één van mijn favoriete programma’s, ik vind het zo gaaf om te zien hoe een tatoeage wordt gezet. Het is vaak echt een kunstvorm. Zelf heb ik er geen. Het zetten van piercings is bij mij tot nu toe altijd fout gegaan, dus ik ben bang dat het bij een tatoeage ook fout zo gaan. Daarnaast ben ik bang dat ik er spijt van krijg, maar ik sluit het niet uit. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder