20 Dingen die ik wil doen voor ik 30 word

20 dingen voor ik 30 word

Ieder jaar zie ik er een beetje tegenop: mijn verjaardag. Toch valt het uiteindelijk vaak wel mee, want dat jaartje erbij voelt natuurlijk niet ineens heel anders. Vandaag is het weer zover: ik ben jarig vandaag en mag, al reizende door Zweden, alweer 27 kaarsjes uitblazen!

Mijn zevenentwintigste verjaardag betekent dat ik nu toch écht in mijn late twenties ben aanbeland! De dertig komt eraan en hoewel ik daar totaal geen moeite mee heb leek dat feit me een leuke gelegenheid om een soort bucketlist te maken voor de komende drie jaar. Want hoe je het went of keert; 30 worden is toch wel een beetje een mijlpaal en drie jaar vliegen zo om… Daarom presenteer ik je vandaag: 20 dingen die ik wil doen voor ik 30 word! In willekeurige volgorde natuurlijk! :-)

♥ Verhuizen naar een andere stad / een ander land.

Met stip op één en ik denk dat velen van jullie wel weten aan welk land mijn hart toebehoort: Zweden. Misschien is het niet realistisch om dit te willen voor ik 30 word, maar hey: a girl can dream, right?

♥ New York bezoeken

Een bezoek aan deze stad staat al zó lang op mijn wishlist! Toen mijn zusje er studeerde lukte het mij helaas niet haar te bezoeken, maar ik hoop dat een bezoekje binnen nu en 3 jaar wel moet lukken.

♥ Een wijncursus volgen

Meestal ga ik in de supermarkt een beetje op etiketten af en ik ken globaal het verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc, maar dat kan natuurlijk beter!

♥ Klassiekers lezen over vrouwen, geschreven door vrouwen

Omdat een beetje extra girlpower en literaire kennis nooit kwaad kan.

♥ Een mooie designertas kopen..

..Zo eentje die jaren meegaat en die je ooit weer kunt doorgeven aan je (klein)kinderen ofzo.

♥ Een nieuwe sport proberen

Bij mijn vorige baan kreeg ik vorig jaar een minicursusje Jiujitsu. Ook wil ik al heel lang een keer iets als boksen proberen. Zou zoiets bij mij kunnen passen?

♥ In mijn eentje een mooie / verre reis maken

Dat hoeft niet eens zo ver weg te zijn, maar wel langer dan de weekendtrip Stockholm die ik in maart deed. En dat was ook nog eens bij vrienden op bezoek. Maar even volledig op mezelf aangewezen te zijn lijkt me best een interessant experiment!

♥ (Beter) piano leren spelen

Door jaren van dwarsfluitlessen (jep, really) kan ik noten lezen en ik kan een klein beetje piano spelen. Maar hoe leuk zou het zijn om mijzelf echt te kunnen begeleiden als ik zing?

♥ Zingen op een podium. Voor echt publiek.

Daarop voortbordurend: ik heb podiumangst, dat weten jullie. Presenteren voor een groep? No problem. Zingen? Ik sla dicht. Die angst wil ik wel eens overwinnen dus dit is echt een serieus doel voor de komende periode.

♥ Skydiven

Zowel mijn broer als zusje hebben dit al eens gedaan en het lijkt me heel gaaf om eens te doen!

♥ Een tatoeage laten zetten

Al jarenlang zit dit in mijn hoofd, maar ik heb het nog niet gedaan. Wát ik wil weet ik wel, maar ik twijfel nog steeds over de plek waar ik de afbeelding dan wil laten zetten. Misschien maar eens gewoon de knoop doorhakken.

♥ Beter leren koken

.. En het dan ook nog leuk gaan vinden ;-)

♥ Een hike doen van een paar dagen en dan onder de sterren slapen

Lijkt me zo gaaf!

♥ Een week compleet offline gaan.

Geen internet (en dus geen e-mail, social media of nieuws), geen tv, geen telefoon. Lastig met mijn werk in de online marketing/communicatie, maar wel een mooie uitdaging.

♥ Rondreizen door Amerika en/of Canada

Dit is ook een grote droom van mij. Canada lijkt me fantastisch mooi, maar vooral Amerika staat hoog op mijn lijstje!

♥ Mooie portretfoto’s laten maken

Ik ben niet zo fotogeniek vind ik zelf en heb helaas veel foto’s van mijzelf met ogen dicht of een gekke blik. Maar hey: je bent maar één keer jong en als ik ooit een oud besje ben vind ik het vast heel leuk om een mooie foto van mijzelf als twintiger te zien.

♥ Vloeiend Zweeds leren spreken

Zes jaar geleden begon ik met het leren van de Zweedse taal, toen ik stage liep aan de Universiteit van Stockholm. Daarna schoot het er een beetje bij in, tot ik vorig jaar weer wat lessen volgde bij een hele lieve docente in Eindhoven. Maar dat is voor mij niet genoeg, ik wil de taal graag écht vloeiend leren. En dat vereist veel oefening… dus aan de slag!

♥ Leren om meer op mijn gevoel af te gaan

Ik ben iemand die veel nadenkt en zaken analyseert. Soms vergeet ik daarbij een beetje mijn hart te volgen. Terwijl dat zo belangrijk is.. dus dat is zeker een leerpuntje!

♥ Groener leven

Het vlees dat ik eet is 9 van de 10 keer biologisch (en ik eet regelmatig vegetarisch) en waar mogelijk haal ik ook de rest van mijn boodschappen biologisch. Ik probeer mijn afval zo goed mogelijk te scheiden en laat nooit lampen branden als ik niet in een ruimte ben. Maar ik heb het gevoel dat ik nog zoveel meer kan doen om mijn footprint wat kleiner te maken. Een mooie doelstelling voor de komende periode.

♥ Meer genieten van het leven

Ik schreef het al bij puntje 18: ik denk veel over dingen na. Toch probeer ik steeds meer te genieten van festival en feestjes, mee te gaan in spontane acties van mensen om me heen en andere leuke activiteiten te ondernemen en dat bevalt heel goed. Voor de komende tijd op het programma: meer genieten. Een hele nacht doorfeesten in plaats van vooraf al zorgen maken hoe ik thuis kom. Dat soort dingen!

Heb jij een bucketlist vol dromen? Wat zou jij willen doen voor je een bepaalde mijlpaal (leeftijd, of iets anders) bereikt?

Delen:

10 Reacties

 1. 11 juli 2016 / 11 juli 2016

  Prachtige doelen, ik hoop voor je dat ze allemaal mogen uitkomen. Ik zou voor ik 30 ben graag willen verhuizen naar een huis met een tuintje, willen trouwen en ik hoop nog twee kinderen te mogen/ kunnen krijgen.
  liefs

 2. Monique | WritingMonique
  11 juli 2016 / 11 juli 2016

  Wat een leuk lijstje! Een wijncursus lijkt mij ook erg leuk!

 3. 11 juli 2016 / 11 juli 2016

  Gefeliciteerd!! Wat een mooie dingen die je wil gaan doen en drie jaar is voor het merendeel goed haalbaar! De 30 ben ik dan allang gepasseerd ;) maar de designertas en new york bezoeken staan ook op mijn lijstje en niet perse voor een bepaalde tijd!

 4. anneleen
  11 juli 2016 / 11 juli 2016

  Een hele gelukkige verjaardag toegewenst!!!

 5. 11 juli 2016 / 11 juli 2016

  Oh dit zijn zeker mooie dingen! Gaat je vast lukken =D en mocht je boekentips nodig hebben, dan hou ik me aanbevolen!

 6. 11 juli 2016 / 11 juli 2016

  27! Gefeliciteerd! Ik zit er 2 jaar boven.. op naar de 30.. zucht ;) Mooie dingen wil je nog doen voor je 30ste! De tattoo heb ik al, mooie foto’s laten maken staat ook nog op mijn lijst. Ben benieuwd wat je de komende 3 jaar allemaal gaat afstrepen :)

 7. 12 juli 2016 / 12 juli 2016

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind je lijstje hartstikke leuk. En weet je, als jij naar Zweden wilt verhuizen voor je dertigste, dan kan jij dat gewoon ;-) Ik zou zelf ook wel willen verhuizen voor mijn dertigste. We zijn nu even oud, dus we hebben er evenveel tijd voor, haha.

 8. 16 juli 2016 / 16 juli 2016

  Wel een lijst waar je best wel veel van zult hebben af gestreept als je straks de 30 hebt bereikt! In 3 jaar tijd is natuurlijk best wel veel mogelijk!

 9. 23 juli 2016 / 23 juli 2016

  Wat een mooie lijst zeg! Zeker wat mooie, haalbare doelen. Succes met het behalen..
  Ik heb het laatste jaar maar 1 droom: verhuizen. Verkopen en een nieuwe woning kopen…

 10. 2 augustus 2016 / 2 augustus 2016

  Wauw, wat een prachtig en inspirerend lijstje zeg. Daar wil ik er ook wel een paar van pikken haha ;-) En hoe gaaf zou het zijn als je het gewoon voor elkaar krijgt om te emigeren. Ik hoop het echt voor jou dat die droom in vervulling gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder