Reisplannen voor 2019: Dit willen wij gaan doen!

Reisplannen voor 2019

Joe, spuit elf hier! Het is al begin februari en dan kom ik nog met een ‘reisplannen voor 2019’ artikeltje. Zit daar nog iemand op te wachten? De reden is tweeledig: met een drukke (maar hele leuke!) baan en daarnaast een opleiding had ik de afgelopen tijd even geen ruimte in de agenda om te bloggen. Daarnaast zat mijn vriend tussen twee banen in en was het onduidelijk wanneer we dit jaar weg zouden kunnen gaan. Nu dat allemaal een stukje duidelijker is geworden, lijkt het me leuk om meer te vertellen over onze reisplannen en -wensen voor 2019. Er staat weliswaar nog niet veel gepland en het blijft voor een groot deel nog even bij ‘wensen’, maar wat al wel duidelijk is: 2019 wordt het jaar waarin een van mijn reisdromen eindelijk gaat uitkomen! 

Ameland vuurtoren Bornrif

Reizen in Nederland

Het eerste tripje van dit jaar was meteen aan begin van het jaar: we vierden Oud en Nieuw op Ameland. Ik vond het heel bijzonder om eens op Ameland te zijn en heb met volle teugen van genoten van ons verblijf op het eiland. Ik vond Ameland zo onwijs mooi en heb er echt van genoten. Check vooral even mijn video van dit reisje voor een sfeerimpressie!

Ons landje heeft echter nog veel meer moois te bieden en wat wij ook graag doen is wandelen. Wandelschoenen aan, rugzakje om met wat eten en drinken en dan lekker kilometers maken. Ik hoop dat we daar dit jaar veel tijd voor hebben en dat we nieuwe gebieden kunnen ontdekken. In Limburg of rond de Veluwe is zoveel mooie natuur, daar zou ik graag eens heen gaan (en wie weet kunnen we er ook wel een keertje een nachtje eraan vast plakken?). Ook zijn we afgelopen zomer eens gaan varen in de Biesbosch en dat vind ik zeker de moeite waard om nog eens te doen. Ach, het grootste deel van dit jaar ligt nog onbeschreven voor ons, dus we zien wel waar we allemaal gaan uitkomen.

Reisplannen voor 2019 - reizen naar familie

Reizen naar familie

Dat we met enige regelmaat in Frankrijk te vinden zijn, dat is voor de vaste lezer (of Instagram volger) waarschijnlijk niets onbekends. Nu was het altijd al heel gezellig om daar zo nu en dan naartoe te gaan omdat mijn broer en schoonzus er wonen (en om – tot hilariteit van mijn schoonzus – wat zon mee te pikken), maar sinds er een klein mannetje rondkruipt hebben we stiekem des te meer reden om even op neer te gaan. Dat gaan we deze maand dan ook meteen doen, om zijn eerste verjaardag te vieren! Zo leuk!

Waar ik ook graag weer eens naartoe zou willen is Wenen. Het is alweer zo’n 1,5 jaar geleden dat we mijn schoonzus en haar vriendin bezochten. Zij wonen daar op een hele mooie plek in de stad en de keren dat we er zijn geweest om tijd met hen door te brengen en de stad te verkennen was waanzinnig. Wat een prachtige stad is Wenen! We denken er heel voorzichtig aan om aan het eind van dit jaar een paar dagen die kant op te gaan, maar die wens staat nog met potlood in de agenda geschreven.

Reisplannen voor 2019 - New York

New York state of mind!

En dan als klap op de vuurpijl: we gaan naar New York! Mijn vriend wordt dit voorjaar 40 en zelf word ik aankomende zomer 30 jaar. Mooie ronde getallen, die volgens veel mensen gepaard behoren te gaan met een feestje. Nu zijn we allebei echt wel in voor een goed feest op zijn tijd, maar onze eigen verjaardag vieren? Nah.. daar zijn we allebei niet zo van. Waar we wel allebei van houden: reizen! En toen kwam ineens het idee op om dit in New York te gaan vieren..

We hebben er even over nagedacht, vluchten bekeken, prijzen vergeleken en besloten afgelopen zaterdag de tickets maar gewoon te bestellen. Leuk detail: drie jaar geleden publiceerde ik op mijn 27e verjaardag een artikel met een bucketlist voor de drie jaar tot mijn 30e verjaardag. En drie keer raden welke stad daar prominent op stond: New York! Je snapt dus dat ik de hele avond door het huis heb lopen stuiteren toen we de tickets eenmaal geboekt hadden. Inmiddels hebben we al van kennissen en familie mooie tips mogen ontvangen, maar als jij nog ultieme tips hebt voor ons verblijf in NYC, dan hoor ik ze maar al te graag. De komende tijd ga ik mij eens goed verdiepen en een programmaatje samenstellen voor de dagen dat we er zijn.

Nordics

Een jaar zonder af te reizen naar de Nordics? No way, dat is in de afgelopen 9 jaar nog niet voorgekomen. Waarschijnlijk rijden we deze zomer weer naar het noorden om ons voor even onder te dompelen in de Zweedse taal, cultuur en natuur.. en daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit. Wat ik overigens wel een beetje begin te missen is Stockholm. Ik was er in oktober 2017 voor het laatst met Evelien. Dat was een hele fijne trip en ik kijk er best wel naar uit om weer even in de stad te zijn en vrienden te bezoeken.

Zoals je ziet zijn er genoeg wensen en reisplannen voor 2019. De enige twee dingen die voorlopig echt vastgeprikt staan zijn een bezoek aan mijn familie in Frankrijk en de trip naar New York. En daar heb ik zoveel zin in! Voor de rest kijken we wel wat er op ons pad komt. Ieder jaar brengt ons toch altijd meer avonturen dan we vaak vooraf kunnen plannen, dus ik kijk ernaar uit wat 2019 ons brengt!

Heb jij ook mooie reisplannen voor 2019?

Delen:

16 Reacties

 1. Evelien
  3 februari 2019 / 3 februari 2019

  Mooie reisplannen! New York staat ook nog op ons lijstje. Ameland, of een ander Waddeneiland, wil ik ook eens bezoeken. Ik ben nog nooit op een Waddeneiland geweest en lijkt me heerlijk. Jouw stories maakte me in ieder geval al enthousiast.

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   3 februari 2019 / 3 februari 2019

   Leuk om te horen dat het je enthousiast maakte.. kan bijna ook niet missen toch?! En NYC op het verlanglijstje snap ik heel goed. Ik wilde er al jaren zo graag heen en nu gaat het er eindelijk van komen!

 2. 3 februari 2019 / 3 februari 2019

  Mooi lijstje! Jullie hebben toch nog best veel tripjes weten te plannen. New York wordt vast heel gaaf!

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   3 februari 2019 / 3 februari 2019

   Het meeste is vooral nog een wens, we hebben er nu twee echt gepland. Maar je weet niet hoe het jaar gaat lopen, wellicht komt er inderdaad best wel wat voorbij nog. En NYC: zoveel zin in!

 3. 3 februari 2019 / 3 februari 2019

  Dat zijn mooie plannen, ook allemaal totaal anders. Wij hebben tot nu toe een zomerse Oostenrijk vakantie geboekt, daarna zien we de volgende wel?

 4. 3 februari 2019 / 3 februari 2019

  Naar New York… wauw dat staat ook zeker op mijn bucketlist!?

 5. 3 februari 2019 / 3 februari 2019

  Afgezien van wadlopen ben ik nog nooit op de Waddeneilanden geweest, goed idee voor dit jaar

 6. 4 februari 2019 / 4 februari 2019

  Wauw, wat gaaf dat jullie naar New York willen gaan dit jaar! Die twee bijzondere verjaardagen in één jaar vragen ook gewoon om zo’n mooie reis :) Ik ben zelf twee keer in New York geweest (ook meteen mijn enige vakanties buiten Europa) en vond het een geweldige stad. Echt een onvergetelijke ervaring! Ook je andere reisplannen klinken geweldig. En hoe leuk dat jullie voor familiebezoekjes regelmatig naar Frankrijk kunnen gaan. Ik geef je groot gelijk dat je daar ook graag wat extra zonnestralen meepikt.
  Ik ga zelf in februari een weekend naar Valencia om een vriendin op te zoeken die daar stage loopt. Verder heb ik nog geen reisplannen, maar die komen vast later wel. Eerst “even” de verhuizing zien door te komen ;)

 7. 4 februari 2019 / 4 februari 2019

  Waauw New York! Daar wil ik ooit ook eens naartoe (toevallig geen plaats meer over voor mij in jullie valies? haha). Neenee, het is een fantastisch idee om jullie verjaardag in New York te vieren. Geniet er vooral van!

 8. 4 februari 2019 / 4 februari 2019

  Wat leuk, naar NY! Voorheen leek me NY nooit echt leuk. Maar nadat ik een vlog van iemand had gezien was mijn idee over NY heel anders en zou ik er best nog wel eens naar toe willen. Ondanks dat ik echt niks met Amerika heb.
  Dit jaar geen vakanties voor ons, want we wachten op ons nieuwe huis (nieuwbouw), waar al het geld in gaat zitten.

 9. 5 februari 2019 / 5 februari 2019

  Mooie plannen! NY zou ik ook graag eens bezoeken. Voor dit jaar hebben we nog geen concrete reisplannen, maar we zijn net terug van een spontane mini-vakantie in Limburg.

 10. 5 februari 2019 / 5 februari 2019

  Leuk zeg om je reisplannen te delen hier! Nederland heeft ook echt prachtige plekken.
  Wij hebben niets op de planning staan zo met de mini in het vooruitzicht en verbouwingen in huis qua kinderkamer en dergelijke.

 11. 11 februari 2019 / 11 februari 2019

  Wat een lekker vooruitzicht zeg! Zo’n overzichtje mag nog best in februari hoor. New York lijkt me leuk, ik ben benieuwd naar jullie avonturen. Ik heb voor het eerst in mijn leven helemaal geen reizen in de planning staan. Wij hebben een huis gekocht en krijgen over ruim een maand de sleutel. Even bekijken hoe het gaat lopen dus…

  • Amy - SommarmorgonNL
   Auteur
   18 februari 2019 / 18 februari 2019

   Gefeliciteerd, wat een leuk nieuws! Dat is nog veel leuker om je op te focussen.. succes met de verhuizing!

 12. 3 maart 2019 / 3 maart 2019

  Jeej, je hebt mooie plannen voor 2019! Het wordt vast een heerlijk reisjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder