30 Day Music Challenge – Soundtrack of my life

30-day-music-challenge

Dertig dagen lang, iedere dag een nummer kiezen binnen een bepaald thema. Dat is de 30 Day Music Challenge. Deze challenge had ik al vaker (in verschillende vormen) op blogs en sociale media gezien, maar eigenlijk heb ik er nooit serieus aan gedacht om hem zelf te doen. Eind november zag ik op Twitter dat een groepje vrienden/kennissen besloot samen de challenge aan te gaan en ik sloot maar al te graag aan. Iedere dag posten we in een besloten Facebook groep ons liedje van die dag met een korte toelichting. Al snel bleek dat dat moeilijker is dan gedacht, want past dit liedje nu beter of toch dat andere? Of wacht eens.. dat ene liedje van way back is ook nog een leuke optie. Een hele toffe uitdaging dus, om te bekijken welke liedjes gezamenlijk ‘mijn soundtrack’ zullen vormen.

Omdat we vandaag al op dag 27 zitten leek het mij leuk de gehele lijst van mijn keuzes plus toelichting vast met jullie te delen. Ik zal niet van alle nummers een Youtube filmpje delen want dan wordt deze blogpost wel heel lang en onoverzichtelijk, dus heb ik een Spotify lijstje gemaakt met daarin al mijn keuzes. Dat lijstje vind je terug onderaan deze blogpost. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn keuzes vinden!

♥ Dag 1: A song with a colour in the title.

Mijn keuze: Amy Winehouse – Back to Black. Amy op haar best. Fantastisch nummer, als je het mij vraagt.

♥ Dag 2: A song with a number in the title.

Mijn keuze: Damien Rice – 9 Crimes. Zo’n prachtig nummer, hier kan ik heerlijk bij wegdromen. In de Facebook groep waar ik zat had iemand anders dit nummer al gekozen, dus toen besloot ik voor Bob Marley – One Love te gaan. Maar Damiens ‘9 Crimes’ is mijn eerste echte keuze.

♥ Dag 3: A song that reminds you of summertime.

Mijn keuze: Avicii – Wake me up. Juli 2013. Hoewel ik al jaren veel in Zweden kom, wordt dit de eerste keer dat ik er een echte roadtrip ga maken inclusief bezoek aan het hoge noorden. Lange autoritten over onverharde wegen door de Zweedse bossen, waarbij je urenlang niemand tegenkomt. Vers gevangen vis eten in een haventje. Een roeibootje op een prachtig meer midden in het bos. Elanden kijken. En de hele zomer Avicii’s Wake me up op de radio, bijna ieder uur opnieuw.

♥ Dag 4: A song that reminds you of someone you rather forget.

Mijn keuze: Taylor Swift – Shake it off. Want haters gonna hate hate hate, but I’m just gonna shake it off, I shake it off! 

♥ Dag 5: A song that needs to be played LOUD.

Mijn keuze: Linkin Park – In the end. Al sinds 2000/2001 een van mijn meest favoriete nummers. Het nummer is voor mij multi-interpretabel, afhankelijk van mijn gemoedstoestand op dat moment. Somehow motiveert het nummer me altijd een beetje. Heerlijk om keihard door de speakers te laten gaan.

♥ Dag 6: A song that makes you want to dance.

Mijn keuze: Justin Timberlake – Can’t stop the feeling. Ik kan niet dansen. Zeker niet met veel mensen om me heen, dan sta ik liever een beetje rond te kijken met een drankje in de hand. Maar soms… in een vrolijke bui, als ik alleen thuis ben.. dan gaat de muziek aan en dans ik de sterren van de hemel (kuch). Op wat voor liedjes? Dat is moeilijk kiezen. Daarom dit vrolijke nummer, omdat deze altijd wel werkt.

♥ Dag 7: A song to drive to.

Mijn keuze: Bruce Springsteen – Born to run. 101 Duizend goede nummers die op deze plek hadden kunnen staan. Ik houd enorm van autorijden en zet vaak de radio keihard om vervolgens net zo hard mee te zingen met de muziek. Op andere momenten luister ik alleen maar en ben ik vooral in gedachten. Dit is een klassieker die het altijd goed doet in de auto.

♥ Dag 8: A song about drugs or alcohol.

Mijn keuze: P!nk – Raise your glass. ‘Party crasher, panty snatcher – Call me up if you’re a gangsta. Don’t be fancy, just get fancy – Why so serious?’

♥ Dag 9: A song that makes you happy.

Kensington – Do I ever. De muziek waar ik happy van word komt en gaat in fases. Op dit moment word ik heel blij van de nieuwste cd van Kensington in mijn auto. Ik kies voor dit nummer, omdat hij regelmatig op repeat staat in de ochtend en ik daarmee met veel plezier aan de dag begin! 

♥ Dag 10: A song that makes you sad.

Guus Meeuwis – Als ik alleen ben. Ik heb heel lang getwijfeld over dit nummer en de bijbehorende toelichting. Over muziek (klanken, tekst) intens beleven. Over verschillende sad songs hebben. Engelstalig én Nederlandstalig. Over geraakt worden op random momenten. Ik zeg dit: er is één artiest die in mijn lijstje niet kan ontbreken: Guus. Dit is een minder bekend nummer van hem dat mij nog iedere keer raakt.

♥ Dag 11: A song that you never get tired of.

Mijn keuze: 3 Doors Down – Kryptonite. Hoe vaak ik deze ook gehoord heb, ik blijf hem leuk vinden. Meezingen gegarandeerd! :-) I really don’t mind what happens now and then, as long as you’ll be my friend at the end! 

♥ Dag 12: A song from your preteen years.

Mijn keuze: Britney Spears –  …Baby one more time. De muren van mijn kamer hadden geen vrij plekje meer over door de vele posters; ik kende ieder nummer van buiten, verzamelde plakboeken en ging naar de Britney Spears fandag en kwam daarmee met een vernoeming in de krant (ehh.. yay?). Het fan zijn duurde een jaar of 2. Want eind november 2000 stond Britney in het Gelredome en dat concert werd zo’n desillusie dat ik genezen was van het virus. Toch blijft het een mooie herinnering.

♥ Dag 13: One of your favorite 70’s songs.

Mijn keuze: Michael Jackson – Don’t stop till you get enough. De eerste artiest die in mij op kwam was Michael Jackson, in mijn ogen een van de grootste popartiesten ooit (meningen en smaken verschillen natuurlijk, maar zijn poster heeft wel een tijd in mijn kamertje gehangen). In mijn beleving is dit niet zijn beste nummer ooit, wel 70’s.

♥ Dag 14: A song that you loved to be played at your wedding.

Mijn keuze: Guus Meeuwis – Ik ook van jou. Ja, ik zou het leuk vinden om ooit te trouwen. Maar het staat niet perse op mijn must-do wishlist. Maar mocht het ooit zover komen dan kan Guus niet ontbreken op die dag (# fangirl). Dit is een van mijn favoriete nummers van hem.

♥ Dag 15: A song that is a cover by another artist.

Mijn keuze: Joss Stone – Fell in Love with a boy. Een melodische, jazzy versie die in mijn optiek een stuk beter is dan de versie van The White Stripes. Ik zag haar in 2010 live op North Sea Jazz en was enorm onder de indruk.. wat kan deze dame zingen!

♥ Dag 16: One of your favorite classic songs

Mijn keuze: het 3e vioolconcert van Saint-Saëns. Ik vind het altijd jammer als ik mensen hoor zeggen ‘ik heb niet zoveel met klassieke muziek’. Of: er gebeurt (visueel) zo weinig tijdens een klassiek concert. Terwijl klassieke muziek – zonder dat je het in de gaten hebt – overal om ons heen is en er voor ieder wat wils is… er bestaan zo ongelooflijk veel verschillende composities dat het haast onmogelijk is dat er niets bij is wat je mooi vindt. Klassieke muziek is altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn opvoeding en leven. Niet in de laatste plaats omdat het in mijn moeders familie een grote plaats had: mijn oma was beroepsvioliste. Dit stuk speelde zij op een voor haar belangrijk moment. Toen oma 90 werd speelde zij het stuk nog eens… en het zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben.

♥ Dag 17: A song that you would sing a duet with on karaoke.

Mijn keuze: Kensington – Sorry. Dit is geen duet, maar dat zou er wel van gemaakt kunnen worden. Ik vind het gewoon een prachtig nummer en Kensington een wereldband. Ik zou dolgraag een duet zingen met zanger Eloi (in de karaokebar).. en dit nummer lijkt me perfect!

♥ Dag 18: A song from the year you were born.

Mijn keuze: Tina Turner – (Simply) The Best. We schrijven 1989. Tina Turner brengt The Best uit, een cover van het nummer van Bonnie Tyler. De versie van Tina is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn voetbalclub en ik vind het zo’n krachtig nummer!

♥ Dag 19: A song that makes you think about life.

Mijn keuze: The Verve – Bitter Sweet Symphony.  ‘I’m a million different people from one day to the next.’

♥ Dag 20: A song that has many meanings to you

Mijn keuze: Bobby McFerrin – Don’t worry be happy. Best een moeilijke deze hoor, want er zijn vrij veel nummers met meerdere betekenissen! De woorden uit dit liedje hebben vele betekenissen voor mij;sommige te persoonlijk om hier te delen. Maar jaren geleden schreef ik deze 4 woorden in het hoekje van de spiegel op de kast in mijn studentenkamertje, om mijzelf er iedere dag aan te herinneren. De kast is 4 jaar geleden meeverhuisd en staat op zolder. De woorden staan er nog; fijn nummer!

♥ Dag 21: A favorite song with a person’s name in the title

Mijn keuze: Damien Rice – Amie. Het mag dan niet helemaal dezelfde schrijfwijze zijn als mijn eigen naam, maar dit is wel het nummer waarmee ik de prachtige stem van Damien Rice leerde kennen omdat mijn zangdocent mij wees op het bestaan van dit nummer. 

♥ Dag 22: A song that moves you forward

Mijn keuze: Eminem – Lose yourself. Dit is een nummer dat ik altijd in volle overtuiging meezing (rap, kuch) in de auto. Zo vol motivatie en kracht! En als je de challenge van vandaag heel letterlijk neemt: de reis gaat er voor mijn gevoel ook altijd sneller door.

♥ Dag 23: A song that you think everybody should listen to

Mijn keuze: The Killers – Mr. Brightside. Wat blijft dit toch een topnummer! 

♥ Dag 24: A song by a band you wish would still be together

Mijn keuze: Spice girls- Wannabe. In deze formatie dan tenminste, want ik las een tijdje terug dat 3 van hen samen weer doorgaan. De wereld kan soms nog wel wat meer girl power gebruiken! Niet echt hoogstaande muziek, maar wel een van de bestverkopende meidengroepen ooit volgens mij.

♥ Dag 25: A song by an artist no longer living

Mijn keuze: Michael Jackson – Heal the world. Wat een muzikaal genie! In het kader van de kerstgedachte koos ik op 25 december (dag 25) voor ‘Heal the world’.

♥ Dag 26: A song that makes you want to fall in love

Mijn keuze: John Legend – Love me now. 

‘Je weet het gewoon niet, je hebt geen garanties (in het leven, in de liefde) en dat is ok. Dus laten we er het meeste uit halen samen.’ Wat mij betreft een prachtige uiting van liefde. 

♥ Dag 27: A song that breaks your heart

Mijn keuze: Christina Perri – Jar of Hearts. ‘And who do you think you are? Runnin’ ’round leaving scars’

♥ Dag 28: A song by an artist with a voice that you love

Mijn keuze: Bruno Mars – 24K Magic. Wat een fantastische artiest is deze man. Ik heb Bruno Mars nu twee keer live gezien en hij lijkt werkelijk alles te kunnen: waanzinnig zingen en strakke moves. Hij mag zeker niet in mijn lijstje ontbreken!

En als extra omdat ik niet kan kiezen: Sam Smith – Waiting’s on the wall. Dit nummer heb ik zelf gezongen tijdens mijn zanglessen en I love it.. wat een fantastische track! <3

♥ Dag 29: A song that you remember from your childhood

Mijn keuze: Hanson – MMMBop. Blijft de ultieme guilty pleasure, toch?

♥ Dag 30: A song that reminds you of yourself

Mijn keuze: Britney Spears – Stronger. Beetje cheesy liedje, maar het liedje gaat over persoonlijke groei en de tekst vind ik wel passend!

I used to go with the flow
Didn’t really care ‘bout me
You might think that I can’t take it, but you’re wrong

Mijn Spotify lijstje van deze challenge:

 

Van welk nummer krijg jij spontaan zin om te dansen? En welk nummer uit je jeugd vind je nog steeds leuk om te horen?

Delen:

9 Reacties

 1. 27 december 2016 / 27 december 2016

  Wat een super leuke challenge dit! Ik wil dit ook gaan doen haha.

 2. 27 december 2016 / 27 december 2016

  Wat een variatie in je lijst ! Leuk !
  Ik ben ook helemaal weg van Damien Rice, dus fijn om zijn muziek hier terug te zien.

  Nummer waar ik spontaan zin van krijg om te dansen : Everything is Everything van Lauryn Hill en ik vind heel veel nummers uit mijn jeugd nog leuk om te horen maar dan ga ik toch voor mijn ultieme favoriet: Viva Forever van de Spice Girls.

 3. 27 december 2016 / 27 december 2016

  Wat een super gave challenge dit! Erg leuk ook om over je keuze te lezen. En HELEMAAL eens met het luid zetten van In the End.. Dat is echt een heeeeerlijk old skool nummer ;-)

 4. 28 december 2016 / 28 december 2016

  Aah wauw! Ik hou van muziek. 9 crimes is ook een van mijn favoriete! Leuk om je zo beter te leren kennen!

 5. 28 december 2016 / 28 december 2016

  Oeh leuk! Kryptonite en In the end behoren ook tot mijn favorieten. Ik heb deze challenge een paar jaar geleden gedaan via facebook, maar ik wil ‘m graag nog een keer doen. Vind je het goed als ik deze tag van je overneem, uiteraard met vernoeming er bij?

  • twintigennogwat
   28 december 2016 / 28 december 2016

   Hoi Marieke, ja natuurlijk! Ik ben heel benieuwd naar jouw muziekkeuzes, dus laat het me zeker even weten als je hem gedaan hebt! :-)

   • 31 december 2016 / 31 december 2016

    Leuk! Het artikel staat bij deze online :-)

 6. 29 december 2016 / 29 december 2016

  Leuke challenge! Ik zou het alleen wel heel lastig vinden haha, sommige nummers kan ik makkelijk noemen maar andere… not so much.

  • twintigennogwat
   31 december 2016 / 31 december 2016

   Pff, dat had ik ook hoor! Sommige nummers heb ik echt flink over moeten nadenken.. en soms twijfel ik nog of ik de goede keuze heb gemaakt ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder