Als de liefde niet bestond | Mijn eerste studio opname!

als de liefde niet bestond

Oh, wat vind ik het spannend om deze blogpost te schrijven en te publiceren! Maar ik ga het gewoon doen, want wie A zegt moet ook B zeggen, nietwaar? Afgelopen juni schreef ik over een geheim project waar ik mee bezig was. Hoewel ik de inhoud van het geheim al eerder wilde delen, lukte het qua tijd steeds niet én moest ik ook nog wat moed verzamelen. Maar nu ben ik er klaar voor om het met jullie te delen: mijn eerste studio opname! Ik ging de studio in om mijn versie van het nummer ‘Als de liefde niet bestond’ op te nemen. 

Als de liefde niet bestond

Tja, dat zingen voor mij nogal ‘een ding’ is, zal de regelmatige bezoeker van mijn blog niet zijn ontgaan. Bijna twee jaar geleden schreef ik in een artikel over mijn enorme faalangst als het op zingen aankomt. Dat het een grote droom was om ooit een single op te nemen, maar dat mijn angst mij zo in de weg zat ondanks mijn liefde voor muziek. Langzaam kwam ik echter tot de conclusie dat het maar eens klaar moest zijn met die spanning: ik wilde de studio in!

Afgelopen augustus was het vijf jaar geleden dat mijn broer in het huwelijk trad met mijn Franse schoonzus. Ik vertelde al eens dat ik tijdens hun bruiloft het nummer ‘Als de liefde niet bestond’ zong. Een nummer dat oorspronkelijk van Toon Hermans is, maar dat wij leerden kennen via Guus Meeuwis. Guus, die met zijn muziek zo’n verbindende rol speelt binnen ons gezin. Het vijfjarige jubileum van mijn broer en schoonzus was voor mij een goede reden om als verrassing dit nummer voor hen op te nemen. Een nummer dat ik goed ken en mooi vind, maar voor een ander ook een bijzondere betekenis heeft. In mei ging ik dus voor het eerst van mijn leven de studio in. Met trillende beentjes van de zenuwen, maar vooral met een heel goed gevoel: ik ga mijn droom waarmaken. Zelfs al zou niemand het ooit horen: dit is wat ik altijd al wilde doen. Mijn eigen grenzen verbreden, genieten van de muziek!

De video

Mijn zusje is filmmaker en zij kwam met het idee om mijn broer en schoonzus te verrassen met het complete pakketje: een liedje mét video erbij. Niet lang na het opnemen van het nummer, bezochten wij daarom Kasteel de Haar in Utrecht. We schoten wat beelden en maakten daarnaast opnames van onze familie, inclusief peuterneefje en oudtante van bijna 97. Dit geheel verwerkte mijn zusje tot een waanzinnige video, waarmee we begin augustus mijn broer en zijn vrouw verrasten.

Toen volgde het idee om ook een video te maken die online te verspreiden was. We hadden beperkt materiaal en beide volle agenda’s, dus nieuwe beelden schieten lukte helaas niet. Toch heeft ze er iets moois van weten te maken en ik ben haar dankbaar voor de tijd die ze in de video gestoken heeft. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat je het me weten?

Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Ik realiseer mij heel goed dat dit muziek is die niet iedereen aanspreekt. Toch hoop ik, ook als je het liedje niet mooi vindt, op respectvolle reacties. Alvast bedankt!

Credits

Audio Credits: Mons Records
Video Credits: Tessa

Delen:

34 Reacties

 1. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Wauw wat heb je een prachtige stem! Nergens voor nodig om zo zenuwachtig te zijn. Ik wou dat ik zo mooi kon zingen.. als ik zing ligt mijn dochtertje altijd zo te slapen ..Gewoon om van het geluid af te zijn haha?

 2. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Oh wauw wat prachtig gezongen en wat een mooie video is het geworden!

  • twintigennogwat
   26 september 2017 / 26 september 2017

   Dank voor je lieve compliment Madelon!

 3. Anne
  26 september 2017 / 26 september 2017

  Wat een mooie uitvoering van een erg mooi lied!

 4. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Hoewel het niet mijn genre is, prachtig gezongen<3

 5. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Ik kende ‘m ook voornamelijk van Toon en Guus! Mooie cover, leuke video!

  • twintigennogwat
   26 september 2017 / 26 september 2017

   Dankjewel voor je complimenten Daan!

 6. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Oh wauw! Wat een prachtige stem heb je zeg! Mooi zo zacht maar toch met heel veel kracht! En wat een mooie video heeft je zus er van kunnen maken, dit moet een heel mooi cadeau zijn geweest! Be proud!

  • twintigennogwat
   26 september 2017 / 26 september 2017

   Dank voor je lieve bericht! Volgens mij waren ze er inderdaad blij mee, haha!

 7. Frederike
  26 september 2017 / 26 september 2017

  In een woord: PRACHTIG!!

  • twintigennogwat
   28 september 2017 / 28 september 2017

   Dankjewel Frederike! Bijzonder dat je even een reactie achterlaat, vind ik echt heel lief!

 8. kaylin
  26 september 2017 / 26 september 2017

  Als Belgische lezeres kende ik dit lied niet dus kan ik zonder voorkennis laten weten dat ik het erg mooi vind. Ik ben oprecht onder de indruk!

 9. B5rb
  26 september 2017 / 26 september 2017

  Hoe cool is dit zeg!?!
  Onwijs knap hoe je je dromen het laat winnen van je angsten.
  Top gedaan Amy.

  • twintigennogwat
   28 september 2017 / 28 september 2017

   Thanks voor je mooie woorden Barbara! In kleine stapjes probeer ik dat inderdaad te doen. Niet altijd makkelijk, maar je groeit er wel enorm door en ik merk nu ook dat het me zoveel brengt!

 10. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Amy, wat heb jij een prachtige stem! Onwijs lief dat je zusje de videoclip heeft gemaakt, ook die ziet er super mooi uit! Faalangst is iets wat ik maar al te goed snap, maar het is echt nergens voor nodig! Ik heb het altijd oprecht jammer gevonden dat ik niet kan zingen.. :-)

 11. Marc
  26 september 2017 / 26 september 2017

  Is helemaal mijn genre niet maar dat maakt dus helemaal niets uit want door jouw prachtige stem vergeet je even alles. Wow Amy! Mooi!

 12. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Is helemaal mijn genre niet maar dat maakt dus helemaal niets uit want door jouw prachtige stem vergeet je even alles. Wow Amy! Mooi!!!

  • twintigennogwat
   28 september 2017 / 28 september 2017

   Wauw, dank voor je prachtige woorden Marc. Jouw mening betekent een heleboel, dat weet je!

 13. 26 september 2017 / 26 september 2017

  Jeetje, ik kreeg er echt kippenvel van! Je hebt het zo mooi en vol emotie gezongen en dan ook nog eens met zo’n mooie, persoonlijke video erbij én met het idee dat je hiermee zelf een hele drempel over bent gestapt…wauw! Je mag ontzettend trots zijn op jezelf! En ik zeg: vaker doen :)

 14. 27 september 2017 / 27 september 2017

  Wauw, ontzettend mooi! Alleen al heel erg knap dat je er gewoon voor bent gegaan en het hebt gedaan, maar het raakt me ook echt! En wat een mooie video, vooral die kleurovergang van zwartwit en terug naar kleur tegen het eind :) echt prachtig, in alle opzichten!

 15. 27 september 2017 / 27 september 2017

  Wat ontzettend goed dat je dit doet.
  Ik vind je stem erg mooi en het filmpje maakt het helemaal af. Ga zo door!

 16. 27 september 2017 / 27 september 2017

  Heel mooi! Krijg er helemaal kippenvel van.

 17. Jody
  28 september 2017 / 28 september 2017

  Wow, wat mooi, Amy! Ik kan me je blogpost van enkele maanden geleden nog herinneren en vroeg me af of je dan inderdaad daadwerkelijk een keer een opname van je zangkunsten zou delen… Ben onwijs blij dat je die stap voor jezelf hebt kunnen zetten, vooral met jouw liefde voor muziek die je nu zo een beetje, stapje voor stapje, ook met anderen kunt delen. Super, ik ben fan! <3 :)

 18. Shanti
  29 september 2017 / 29 september 2017

  Eindelijj weer goed genoeg internet, dus meteen gekeken: wauw!!!

 19. 29 september 2017 / 29 september 2017

  Het is niet echt mijn ding maar ik vind het knap dat je over je angsten heen bent gestapt en het toch mooi online gezet hebt. Stoer van je en her resultaat is erg mooi.

 20. 30 september 2017 / 30 september 2017

  Kippenvel all over! Echt prachtig. Ken je Suzan Seegers? Die heeft ‘m ook gezongen.

 21. 30 september 2017 / 30 september 2017

  Wauw, wat een mooi project en hoe bijzonder voor je broer en schoonzus om dit cadeau te krijgen (met nog meer mooie beelden). Je hebt een hele mooie stem!

 22. 30 september 2017 / 30 september 2017

  Onwijs mooie video en wat een geweldige stem heb je zeg!

 23. 4 oktober 2017 / 4 oktober 2017

  Wauw wauw wauw! Heldin. Sorry voor mijn late reactie, maar hier moet ik gewoon nog even op reageren. Wat een geweldig nummer: heb er gewoon echt kippenvel van gekregen zeg: talent jij! En mooi dat je gewoon maar even hebt gedaan: alleen dan ontstaan er zulke prachtige mooie dingen.

  • twintigennogwat
   10 oktober 2017 / 10 oktober 2017

   Dankjewel, Deisy voor je lieve woorden! Doet me echt goed om van jou te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder