Bloggers be like tag

bloggers be like tag

Ach jongens, het is weer zover: ik had enorm veel zin om een leuke tag in te vullen. Na wat rondklikken kwam ik de Bloggers be like tag tegen, die recentelijk bedacht is door Maris van haremaristeit.nl. Ik vind het een hele leuke tag, met vragen over typische zaken waar bloggers zich mee bezig houden. Lees dus snel mee als je benieuwd bent naar het mooiste dat me is gebeurd sinds ik blog en de dingen waar ik spijt van heb!

♥ Hoe lang blog je al?

In april bestaat mijn blog alweer twee jaar! De tijd is voorbij gevlogen en ik kon op dat moment niet bevatten dat deze blog ooit een van mijn grootste hobby’s zou worden. Het bloggen en alles dat erbij komt kijken maakt me echt happy en ik zou niet meer zonder mijn blog willen.

♥ Wat vind je het allerleukste en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste vind ik dat mijn blog een uitlaatklep is waar ik een heleboel creativiteit in kwijt kan door alle facetten die erbij komen kijken. Schrijven, foto’s maken, het knutselen aan de technische kant van mijn site: ik vind het allemaal leuk. En wat ik dan nog het allerleukste vind is dat er (steeds meer) mensen zijn die de moeite nemen om mijn site bezoeken en die blogposts te lezen en zelfs (zoveel) reacties achter te laten. Daar geniet ik enorm van, iedere reactie maakt mijn dag zo goed!

Ik vind het lastig om te zeggen wat ik het allerstomste vind aan bloggen, omdat voor mij de positieve kanten overheersen. Wat ik soms jammer vind – niet eens perse bij mijzelf maar meer in het algemeen – is dat er zoveel bedrijven zijn die de waarde van blogs nog niet zien en regelmatig erg bijzondere voorstellen mailen. En wat ik persoonlijk nooit zo goed begrijp zijn de ‘wat leuk.’ reacties op blogposts. Heb je het artikel dan wel gelezen? Als ik een reactie achterlaat op een blog, probeer ik er altijd voor te zorgen dat die inhoudelijk wat uitgebreider zijn.

♥ Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik denk dat mijn blog heel goed weergeeft wie ik ben. Ik weet dat ik vaak wat langere stukken schrijf, die een bepaalde tone of voice hebben. Wat serieuzer dan gemiddeld, misschien. Dat is gewoon mijn schrijfstijl en daar voel ik me goed bij en dat straalt mijn blog volgens mij ook uit.

Ik zou graag mijn fotografieskills (verder) willen ontwikkelen, want ik heb het gevoel alsof ik nog niet alle functies van mijn spiegelreflex beheers. Ondanks dat ik weet dat je niet alles perfect kan doen, zou ik dit graag nog wat verder uitbouwen.

♥ Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Het afgelopen jaar zijn mijn voorkeuren als het gaat om blogs lezen erg veranderd. Ik merk dat ik blogs waar ik eerst dagelijks kwam, steeds vaker links laat liggen. Waar dat aan ligt weet ik niet zo goed. Een fase misschien, of omdat ik zelf het beautyblog idee niet meer zo boeiend vind. Blogs die ik in ieder geval nooit oversla zijn Dinastie.nl en Visionarylife.nl. Ook lees ik geregeld de blogs van Zweedse meiden.

Stockholm_4

 Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

By far het allerbeste gelezen artikel sinds ik begonnen met bloggen is het artikel over de Maybelline Brow Drama mascara. Echt serieus, mijn blog wordt er nog steeds bijna dagelijks op gevonden. Ik snap er niets van, want ik ben helemaal niet zo’n beautygoeroe. Ook houden de lezers van mijn blog wel van een feestje, want dit artikel over het geven van een surprise party wordt nog vaak bekeken (hoewel ik er zelf niet helemaal happy meer ben, haha). Tot slot zijn jullie volgens mij best blij met dit artikel over tips voor een reisje naar Stockholm, want deze wordt ook vaak aangeklikt. Leuk, want I love Stockholm!

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Dan denk ik toch aan de hoeveelheid tijd die ik uiteindelijk met mijn blog bezig ben. Dat gaat bij mij in heel veel gevallen zo: 60 foto’s maken. Één (of een paar) uitkiezen. Bewerken. Artikel typen. Artikel zes keer controleren herschrijven. Plaatsen. Nog een keer controleren. Ik behoor helaas niet tot de categorie bloggers die in een kwartiertje een compleet artikel van 1000 woorden uit haar vingers krijgt.

♥ Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Mijn voorliefde voor Tony’s Chocolonely en Apple producten. En dat ik óveral foto’s van maak. ‘Leuk voor de blog’, maar uiteindelijk doe ik er heel vaak niets meer mee en vervuilt het vooral het geheugen van mijn telefoon. Ik ben geen Mac make-up meisje, hoef geen witte Instagram feed en houd niet van geurkaarsen. Dus volgens mij valt het allemaal best mee.

♥ Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

In principe doe ik alles zelf. Toen ik mijn huidige blogdesign kreeg is het gecustomized door Kimberley, maar sindsdien sleutel ik overal zelf aan. Af en toe vraag ik aan mijn vriend of hij een foto wil maken of wil meelezen, maar that’s it. Maar dan is er natuurlijk nog de rubriek Twintiger aan het woord, waarvoor ik input kreeg van heel veel lieve en enthousiaste twintigers!

♥  Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lás altijd heel graag beautyblogs, maar daar ben ik een beetje vanaf gestapt. Inmiddels lees ik graag persoonlijke life(style)blogs, waarop diverse artikelen te vinden zijn. Ik heb nu een lijstje van 25 blogs in mijn Bloglovin’ lijst waar ik echt op geabonneerd ben, maar een heleboel bloggers volg ik via Twitter. Sterker nog: ik denk eigenlijk dat ik de meeste blogs volg via Twitter.

♥  Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Een beetje van allebei. Soms plan ik ineens meerdere artikelen achter elkaar in, zodat ik me geen zorgen hoef te maken dat er in drukke tijden niets online komt. De meeste artikelen komen dus online rond 6.00 uur. Dit doe ik omdat ik zelf ook het vaakst ’s ochtends blogposts lees, tijdens het ontbijt bijvoorbeeld. Maar soms heb ik geen tijd gehad om een blogpost af te maken of nog geen inspiratie en dan ga ik gewoon achter mijn computer zitten om wat te tikken.. en dan publiceer ik het direct. Deze blogpost is daar een voorbeeld van.

♥  Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Toen ik net begon met bloggen verkleinde ik mijn foto’s nooit! Dus stonden er megagrote bestanden online. Dat is dus wel tip nummer 1. De tweede – maar misschien nog belangrijkere – tip is loslaten. Zolang je niet je fulltime inkomen moet genereren met je blog zou ik me niet te druk maken als er eens een dagje geen blogpost online komt. Dat kan het wel eens gebeuren. Je lezers komen morgen echt nog wel terug. Heus.

yoga1

♥ Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Wat ik heel bijzonder vond, was de middag met yoga workshops die ik vorig jaar mocht bijwonen. De dag werd georganiseerd door Uitgeverij Kosmos en de dag was echt heel fijn. Leuke groep meiden, lekkere hapjes, mooie boeken over yoga en bovendien twee hele fijne workshops. Ik was compleet ontspannen toen ik weer thuis kwam! Een andere hele leuke ervaring vond ik het Only for Men event in Ede, waar ik samen met mijn vriend naartoe mocht. Een totaal ander event, maar wel erg leuk om mee te maken!

♥  Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Volgens mij heb ik nog geen mega stomme dingen gedaan, toch? Ik probeer ook geen spijt te hebben van dingen, want ik vind dat je van elke beslissing weer iets kunt leren. Ik bekijk nu alleen wel heel goed welke samenwerkingen ik écht wil aangaan en welke niet. Toen ik pas een halfjaar bezig was met mijn blog werd ik gevraagd om een artikel te schrijven waar ik 20 euro voor kreeg. Het artikel paste niet echt bij mijn blog, maar omdat ik mijn eigen blogstijl nog niet helemaal gevonden had en het super vond dat ik benaderd was, deed ik het toch. Nu zou ik dat niet meer doen en ben ik een stuk kritischer.

♥  Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik probeer bij iedere blogpost heel bewust na te denken over wat ik wel en niet opschrijf. Op die manier kan ik mijn privacy goed bewaken. Waar ik onder andere op let is dat ik geen foto’s van vrienden en familie deel, tenzij ik expliciet toestemming krijg. Ook zal ik hen niet bij naam noemen, maar kort ik hun namen af. Ik ben zelf degene die ervoor kiest om een deel van mijn leven online te zetten, daar hoeven zij niet mee geconfronteerd te worden.

Mijn kleine neefje van 8 maanden noem ik bijvoorbeeld S., terwijl mijn broer me laatst vertelde dat hij het echt niet erg vindt als ik de naam van zijn zoon met jullie deel. Ook deel ik niet met jullie waar ik precies werk en woon, dat vind ik niet relevant. Soms is het jammer dat je door privacybewust bloggen bepaalde leuke dingen niet kunt delen, maar ik voel me hier het prettigst bij.

♥  Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik zou het fantastisch vinden om eens voor mijn blog op reis te mogen. Al is het één nachtje in mijn eigen regio; het lijkt me een bijzondere ervaring om dat eens mee te maken.

Wat heb je een leuke tag bedacht, Maris! Ik vond het super om in te vullen; tof om eens stil te staan bij mijn blog en wat daarbij komt kijken. Ben jij blogger en heb je de Bloggers be like tag al ingevuld? Laat het me weten, want ik ben super benieuwd naar jouw antwoorden op deze leuke vragen!

Delen:

17 Reacties

 1. 17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Hi Amy,

  Wat heb je de tag leuk ingevuld! Veel dingen zijn voor mij ook herkenbaar. Vraag me inderdaad af waarom ik vroegâh voor een paar tientjes een stom review heb geschreven en ik kan ook eindeloos nalezen en herschrijven, ook (ruim) na publicatie. Working on it ;-)
  Leuk om je blog ook ontdekt te hebben door deze tag, ik ga je volgen!

  Groetjes, Maris

 2. 17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Deze tag blijf ik zo leuk vinden om te lezen! Bij iedereen is het weer leuk om te zien hoe ze over het bloggen etc denken :) Ik vind het soms wel eens jammer dat ik vanwege privacy de leukste foto’s niet kan laten zien, maar om nou over iedereen z’n gezicht een stip te zetten.. Daar worden de foto’s ook niet leuker van dus deel ik ze uiteraard niet.

 3. 17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Ik vind het stomste aan bloggen eigenlijk dat je nooit ‘kaar’ bent. Er zijn altijd wel artikels om te schrijven, je kunt brainstormen, je kunt andere blogs bekijken… dat gevoel dat je altijd bezig bent, daar word ik soms érg kriegelig van. Maar voor de rest ben ik het helemaal eens met de dingen die je noemt bij de leukste dingen aan bloggen :)

 4. Iris
  17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Leuk om te lezen, ik vind deze tags altijd erg inspirerend ofzo, ik weet niet wat het is, je leert de achtergrond van een persoon met blog ineens veel beter kennen.

 5. 17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Leuke tag! Ik kan soms wel snel een blogje typen, maar dat is als ik alleen tekst heb én ik ‘m van tevoren al helemaal in mijn hoofd heb uitgedacht. Maar dat kost natuurlijk ook tijd.

  Ik doe het trouwens ook veel te vaak, blogs zonder beeld. Ik ben best lui daarin, terwijl foto’s zeker toegevoegde waarde hebben. Aan de andere kant is het ook stom dat het een soort ongeschreven blogwet is dat het moet. Lastig!

  Maar idd, een uitgebreid artikel met zelfgemaakte foto’s, daar ben je makkelijk een middag aan kwijt.

 6. 17 februari 2016 / 17 februari 2016

  Super leuke tag! Gaaf dat houten bordje! :D

 7. 18 februari 2016 / 18 februari 2016

  Superleuke tag zeg! En ben super vereerd dat je mijn blog noemt meis <3 Ik herken mijzelf trouwens in best wel veel dingen die je zegt en denkt dat dit het bloggen ook zo ongelooflijk leuk maakt. Ik ga deze tag ook zeker weten nog een keer invullen want hij is echt heerlijk om te lezen.

 8. 18 februari 2016 / 18 februari 2016

  Wat een leuke post! Supermooi om te lezen hoeveel je bereikt hebt met je blog, en wie weet wat er voor jou nog allemaal in het verschiet ligt! Leuk!

  • twintigennogwat
   20 februari 2016 / 20 februari 2016

   Mag ik vragen of je de blogpost hebt gelezen Heidi?

 9. 18 februari 2016 / 18 februari 2016

  Leuk om te lezen! Grappig dat het privacy stuk voor iedereen anders is. Sommigen delen echt ALLES, waarvan ik soms een beetje schrik. Persoonlijk ben ik het meer eens met jouw standpunt: jij kiest ervoor om het te delen, zij niet dus de expliciete toestemming vind ik niet overdreven. Op mijn eigen blog is dit niet erg aan de orde, maar ben net begonnen, dus zal het misschien nog wel aan het licht komen dat ik hier ook meer over na moet denken.

 10. 21 februari 2016 / 21 februari 2016

  Leuk om je op deze manier nog weer wat beter te leren kennen! Grappig dat je juist via Twitter veel blogs volgt! Ik heb altijd het idee dat dat medium niet zoveel toegevoegde waarde heeft om je blogs te promoten. Ik doe het wel hoor maar merk vooral dat via Facebook meer verkeer richting mijn blog komt. En ja, foto’s verkleinen… ik deed dat ook nooit, was echt zo’n techni analfabeet… nu heb ik er zo’n plugin in voor en dat bevalt me prima!

 11. 21 februari 2016 / 21 februari 2016

  Ik vind dit zo’n leuke tag, binnenkort ga ik hem ook eens invullen! Ik ken je nu zeker een stukje beter door deze vragen en antwoorden.

 12. Karlien
  25 februari 2016 / 25 februari 2016

  Moet ook echt beginnen met mijn foto’s bewerken en verkleinen. Ben zo enthousiast en dan begin ik gewoon, maar vervolgens staan er enorme bestanden online

 13. 27 februari 2016 / 27 februari 2016

  Ik herken je reactie wel over reacties op blogs. Inderdaad, zo van: “leuk artikel”. Uhm…. ja.. fijn. Ik waardeer het dat je op mijn blog bent gekomen, maar ik heb vaak best lange blogs (en volgens mij zijn ze best te pruimen).. heb je het wel gelezen? Of doe je het om je naam achter te laten, zodat ik ook bij jou kom? Iets meer moeite mag ook wel.

  Qua privacy moet je gewoon een balans vinden die je zelf fijn vindt, denk ik. Ik blog eigenlijk al jaren (maar had ook een stop van jaren) en daar heb ik echt mensen leren kennen. Juist ook door persoonlijk te schrijven. Ik schrijf met gemak persoonlijke artikelen (bijvoorbeeld over hoe mijn relaties nou in elkaar zitten). Mijn grens is voor mij eenvoudig. Hoe ga ik dit over 10 jaar vinden? Wil ik dat dit voor altijd op internet staat? Hoe gaat mijn zoon dit vinden? Met dat in mijn achterhoofd, weet ik voor mezelf waar ik een grens stel. En dat werkt voor mij prima.

 14. 6 maart 2016 / 6 maart 2016

  Ja foto’s verkleinen… Ik heb er geen programma voor, nu dus maar een plugin geinstalleerd… Misschien als ik ooit een eigen bloglaptop heb haha, nu is de ipad mijn blogdomein :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder