Hotspot | Het Blote voetenPark in Brunssum

blote voetenpark Brunssum

Hi allemaal! Vandaag is het Tweede Pinksterdag, dus ik hoop dat jullie net als ik genieten van jullie extra dagje vrij! :-) Afgelopen week was zó hectisch, het lukte me gewoon niet de tijd te vinden om achter mijn laptop te kruipen voor een blogpost. Nu wel, want gisteren heb ik iets heel tofs gedaan dat ik graag met jullie wil delen! Gisteren heb ik namelijk met vrienden het Blote voetenPark in het Limburgse Brunssum bezocht. Van tevoren zag ik daar best tegenop (want: koudste Eerste Pinksterdag in 80 jaar!) maar het was te gek. Dus ik laat je met veel plezier enkele beelden zien!

blote voetenpark 2

Groen, gezond en genieten in het Blote voetenPark

In het Blote voetenPark geldt maar één dresscode: schoenen moeten uit! Als je dat gedaan hebt begin je je wandeling van 4 kilometer, terwijl je verschillende uitdagingen en spelletjes tegenkomt. Het idee daarachter is dat op blote voeten wandelen door het bos niet alleen heel leuk en fijn is, maar ook heel gezond vanwege de verschillende ondergronden en structuren waarmee je voet in aanraking komt. Deze stimuleren de drukpunten in de voet en geven zo een natuurlijke voetreflexmassage. Uitdagingen die zoal op je pad komen tijdens deze wandeling zijn onder andere hindernisbanen over water, evenwichtsbalken en een heerlijk modderbadje. Dit leverde een flink aantal hilarische momenten op, waarbij keihard gelachen werd.

blote voetenpark 6bblote voetenpark 5

Terwijl je van de ene naar de andere uitdaging wandelt, kom je langs verschillende punten waar je even tot rust kunt komen. Denk aan een spreukenlaan, waar op verschillende bomen bordjes met inspirerende spreuken hangen. Het mooiste is natuurlijk om daar even bij stil te staan en te filosoferen over jouw persoonlijke waarden. Dat deden we dan ook! Sommige spreuken waren wel erg zweverig naar mijn zin, maar bij spreuken zoals hierboven kon ik me heel goed inleven. Ondertussen kon je de vogeltjes in het bos vrolijk horen fluiten en was het puur genieten van het groen om ons heen. Een afwisseling van rust en fun dus!

blote voetenpark 3blote voetenpark 4

Mijn ervaring

Hoewel ik thuis geregeld op blote voeten loop (in de zomer doe ik niets liever), zag ik er wel een beetje tegenop om met 11/12 graden op blote voeten door een bos te moeten sjouwen. En eerlijk is eerlijk: het was ook gewoon koud. Vooral na afloop van de tocht heb ik nog wel even koude voeten gehad. Toch was het dat absoluut waard! Ik heb enorm gelachen, soms even zachtjes gevloekt als ik in een dennenappel stond en heb even stilgestaan en nagedacht. Een mooie combi als je het mij vraagt! Het avontuur van een circuit over het water heen vond ik geweldig (en soms lastig!) en als je me van tevoren had gevraagd of ik vrijwillig tot (bijna) kniehoogte in de modder en emmers water zou gaan staan, dan had ik je uitgelachen. Nu deed ik het na een beetje twijfelen toch en het was hilarisch. Een leuke en ontspannende middag dus, die ik iedereen aanraad!

De hele route is 4 kilometer en duurt gemiddeld 1,5 uur. Wij hadden twee kinderen (4 en 6 jaar) bij ons en die konden de hele route goed meelopen, vanwege de hoeveelheid afwisselende activiteiten. Mocht je een activiteit te avontuurlijk vinden, dan is er altijd een pad dat je er omheen leidt. Meer info? Kijk op de site van dit leuke park!

Delen:

11 Reacties

 1. 16 mei 2016 / 16 mei 2016

  Wat een onwijs leuke uittip! Ik sla hem even op. Ik vind het ook lekker om op blote voeten te lopen maar door het bos en modder is natuurlijk een ander verhaal ;) Gewoon doen en dat heb je gedaan! Leuk :)

 2. 16 mei 2016 / 16 mei 2016

  Lijkt me heel leuk. Hier in het noorden hebben we ook een blotevoetenpad. Toch maar eens gaan doen met de kinderen.

 3. 16 mei 2016 / 16 mei 2016

  Ja leuk! Wij hebben hier ook een blote voetenpad in de buurt :)

  • twintigennogwat
   16 mei 2016 / 16 mei 2016

   Echt? Waar zit die dan in Brabant??

 4. 16 mei 2016 / 16 mei 2016

  Leuk idee, maar van die moddervoeten zou ik toch wel heel snel willen wassen! ;p (denk ik dan, ik heb het zelf nog nooit gedaan)

  • twintigennogwat
   18 mei 2016 / 18 mei 2016

   Gelukkig kan dat ook; je kunt een warm verzorgend voetenbad nemen terwijl je lekker drankjes doet, of je schrobt ze flink schoon bij de vele wasbakken :)

 5. 17 mei 2016 / 17 mei 2016

  Dit lijkt me best tof om eens te doen! Ik ga ‘m onthouden.

 6. 17 mei 2016 / 17 mei 2016

  Ik zag wat voorbij komen op snapchat :) Leuk om eens te doen! Ik denk dat ik zelf wel zou willen gaan met iets warmer weer maar lijkt me sowieso een leuke uitdaging :)

  • twintigennogwat
   18 mei 2016 / 18 mei 2016

   Zo’n activiteit is hoe dan ook nog leuker met warmer weer inderdaad, dat kan ik je idd wel aanraden! ;-)

 7. 5 juni 2016 / 5 juni 2016

  Dat ziet er echt super leuk uit! Zeker de afwisseling van gekke ondergronden, inspirerende borden en de stilte van het bos lijkt me heerlijk. Dit ga ik toch aan mijn to-do-lijstje toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder