Een nieuwe weg

een nieuwe weg

Het einde van het jaar staat voor de deur: zondag nemen we ‘afscheid’ van 2017 en starten we met een nieuw jaar, dat voor velen aanvoelt als een blanco canvas vol nieuwe mogelijkheden. Op verschillende blogs lees ik hele mooie terugblikken op 2017 en ik lees ze met plezier. Lezen dus, niet schrijven. Dat is precies de reden van dit artikel. Is het tijd voor een nieuwe weg?

Bijna vier jaar geleden begon ik met twintigennogwat.nl. Ik zag het als een fijne uitlaatklep voor mijzelf en een creatief plekje op het internet om in mijn vrije uurtjes mee bezig te zijn. Langzaam raakte ik steeds meer in contact met leuke meiden die ook een blog hadden. Mijn blog kreeg meer bezoekers en werd een steeds groter deel van mijn leven. Het verrijkte mijn sociale leven enorm en daarnaast heb ik verschillende hele toffe samenwerkingen mogen doen (met de persreis naar Zweden natuurlijk als absoluut hoogtepunt, wát een ervaring was dat!).

Er ging iets knagen

Toch is er het laatste jaar iets gaan knagen. Ik heb al vaker gedeeld dat ik een beetje zoekende was wat ik met mijn blog wilde. Er zijn meerdere oorzaken voor dat gevoel en de vraag ‘moet alles nog wel online?’ is er daar één van. Gedurende de jaren heeft twintigennogwat.nl een vrij persoonlijk karakter gekregen. Hoewel ik probeer zo bewust mogelijk te bloggen (ik zal nooit de naam van mijn vriend, familie of werkgever noemen en plaats zelden foto’s van mensen uit mijn omgeving), is het dat persoonlijke wat mijn site heeft gevormd tot wat het is. De meest persoonlijke artikelen worden altijd het best gelezen. Ondertussen veranderen mijn leven en mijn verantwoordelijkheden. Ook werk ik hard aan het realiseren van mijn doelen en ambities op professioneel gebied. Past het daar nog wel bij, het online zetten van al die dingen met een persoonlijke insteek? Vind ik dat nog wel zo nodig?

Tijd voor een nieuwe weg?

2017 was voor mij persoonlijk en professioneel een heel mooi jaar. Ik maakte mijn droomreis, nam een liedje op en maakte een heleboel mooie dingen mee. Ik stopte definitief met vlees eten, ging fanatiek sporten en probeerde meer rust te nemen om zo een goede balans te creëren. Ondertussen publiceerde ik in 2017 behoorlijk wat artikelen waar ik echt trots op ben. Helaas staan er ook artikelen online waar ik nu niet meer zo’n goed gevoel bij heb. Deze zijn meer geplaatst uit een gevoel van ‘moeten plaatsen’ en ‘niet te lang offline willen zijn voor de cijfertjes’ dan uit volledige overtuiging. Daarom denk ik dat het tijd is voor een nieuwe weg. Een nieuwe stap.

Ik heb nog geen definitieve beslissing gemaakt, maar ik denk hard na over het afronden van het tijdperk Twintigennogwat.nl. Een nieuwe site, een nieuwe naam en een grotere focus op reizen. Een artikel plaatsen wanneer ik dat wil, ook als dat betekent dat er drie weken niets online komt. Ik heb nog geen nieuwe naam bedacht, maar toch wilde ik jullie in dit proces meenemen omdat het iets is dat al tijden in mijn gedachten rondgaat. Natuurlijk ook omdat het de reden is dat er al zolang niets online verscheen. Voor nu gaat deze site nog niet offline, maar er zal voorlopig ook geen nieuw artikel meer online komen. Even wat afstand, rustig nadenken en daarna een nieuwe fase in. Ik houd jullie op de hoogte!

Rest mij niets anders dan jullie een hele fijne jaarwisseling en alvast een prachtig 2018 te wensen. Dat het een nieuw jaar mag worden vol nieuwe, mooie herinneringen.

Hopelijk tot snel!

Delen:

8 Reacties

 1. 29 december 2017 / 29 december 2017

  Lastige overweging lijkt me dit. Ik ben in elk geval blij om te lezen dat je waarschijnlijk niet helemaal gaat stoppen met bloggen. Fijne jaarwisseling, Amy!

 2. 29 december 2017 / 29 december 2017

  Goed van je dat je er voor hebt gekozen om even afstand te nemen. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe blog, als het zover is. En mocht je een maatje zoeken voor een tripje… ;-)

 3. 29 december 2017 / 29 december 2017

  Goed dat je er bewust mee bezig bent. Ik hoop dat een nieuwe blog je misschien weer veel inspiratie brengt. Veel geluk in 2018!

 4. 30 december 2017 / 30 december 2017

  Je moet doen wat goed voelt en als dat stoppen met Twintig en nog wat is, dan is het dat. Super jammer natuurlijk, maar des te nieuwsgieriger word ik naar een nieuwe site. Ik hoop gauw weer posts van je te lezen! Alvast een gelukkig nieuwjaar <3<3

 5. 30 december 2017 / 30 december 2017

  Lijkt me een lastige keuze om te maken! Maar doen wat goed voelt en waar jij blij mee bent is het belangrijkste. Fijne jaarswisseling!

 6. 30 december 2017 / 30 december 2017

  Je moet vooral doen wat goed voelt voor jezelf en je blog. Ik ben erg benieuwd… Alvast een heel fijn 2018 gewenst!

 7. 30 december 2017 / 30 december 2017

  Ik vind het heel mooi dat je hierin een keuze maakt die voor jou goed voelt. Ik kan me voorstellen dat je blog met je mee verandert en dat professionele groei soms ook betekent dat bloggen over bepaalde persoonlijke onderwerpen niet prettig voelt. Doe waar jij blij van wordt en plezier aan beleeft! Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is :) Fijne jaarwisseling!

 8. Janne
  8 januari 2018 / 8 januari 2018

  Succes met bedenken waar je mee verder gaat! Ik blijf je volgen als je een nieuwe blog start – ik vind juist de reisverhalen leuker dan de persoonlijke verhalen, eigenlijk :-D
  En een gelukkig 2018 ook! Dat het komende jaar je veel moois mag brengen en dat je verder mag gaan met je in allerlei positieve richtingen ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder