Hier vind je de prachtigste bloesem in Göteborg!

Hier vind je de prachtigste bloesem in Göteborg!

Het kersenbloesem seizoen in Göteborg is in volle glorie gaande! De lente bracht een explosie van witte en roze kleuren in de hele stad. Zo mooi, het is werkelijk genieten als je door de stad wandelt. Ik ging op pad en bezocht enkele locaties waar de bomen prachtig in bloei staan. Dus lees verder als je ook wil gaan kijken naar de bloesem in Göteborg. En.. vergeet je camera niet mee te nemen!

Hoewel ik een echte zomerliefhebber ben, begint het voorjaar langzaam mijn favoriete zomer te worden. En vooral hier in Zweden! De overgang van de winterperiode naar de zomer is hier zo krachtig, zo intens. Na de donkere, gure wintermaanden is het heel bijzonder om in rap tempo de stad en haar omgeving weer groen te zien worden, terwijl de dagen lengen en de temperaturen omhoog gaan. In de maanden april en mei komt daar bovendien gedurende enkele weken prachtige witte en roze bloemenpracht bij door de kersenbloesem en andere mooie bloesem. Kijk mee waar je die kunt vinden, zolang het duurt!

Järntorget staat in bloei
Järntorget is versierd met kersenbloesem en lampionnen - sommarmorgon.com

Järntorget

Järntorget is misschien wel de meest bekende plek voor het bekijken van de kersenbloesem in Göteborg. Dit plein is een knooppunt van diverse bus- en tramverbindingen en het beginpunt van uitgaansgebied Långgatorna. Hier vind je twee rijen met bomen die in het voorjaar vrolijk lichtroze kleuren. Dit jaar waren de bomen ook nog eens extra leuk aangekleed met gekleurde lampionnetjes. Helemaal leuk!

Meer kersenbloesem? Prachtige Kersenbloesem in Kungsträdgården, Stockholm

Amy bij Bältespännarparken - sommarmorgon.com
Bloesem in Göteborg bij Kungsportsplatsen - sommarmorgon.com

Bältespännarparken / Kungsparken

Als we teruglopen naar de stad kom je door Kungsparken. Dit park loopt langs het kanaal van Feskekôrka helemaal tot aan Trädgårdsföreningen. Het park is een populaire plek voor locals en toeristen om te wandelen, picknicken en te genieten van de lente.

Bij Stora Teatern steek je Avenyn over om door te lopen naar Bältespännarparken, het parkje voordat je de poorten van Trädgårdsföreningen binnen wandelt. Over deze hele route kom je vrolijk gekleurde bomen tegen! Dus voor wat bloesem in Göteborg hoef je zeker de binnenstad niet uit.

Meer Göteborg? Ontdek de stad met dit overzicht!

Kersenbloesem in Seminarieparken - sommarmorgon.com
Er is volop bloesem in Göteborg te bewonderen - sommarmorgon.com

Seminarieparken

Op een klein kwartiertje lopen van Järntorget, in de richting van Slottsskogen, vind je Seminarieparken. Dit park werd ooit gebruikt om studenten die de docentenopleiding deden, botanische kennis te laten opdoen. Nu is het een kleine oase van rust in de drukte van de stad. Ook hier vind je volop prachtige lichtroze bloesem, maar let op: het kan hier héél druk zijn met mensen die graag even op de foto gaan. Geef ze eens ongelijk!

Tot slot: De botanische tuin van Göteborg (Botaniska trädgården) heeft een grote verzameling bomen en planten, waaronder verschillende soorten kersenbloesems. Het is een populaire plek voor mensen die de lente willen vieren. Ieder jaar wordt hier eind april Hanami gevierd: een feest om op Japanse wijze de lente te vieren met onder andere een picknick, dans, theater en nog veel meer festiviteiten.

Bloemenpracht in Göteborg

Bovenstaande plekken bieden ongetwijfeld genoeg mogelijkheden om de bloemenpracht te ontdekken. Maar er is nog veel meer te zien. Zo zag ik deze week in Gamlestaden, het oudste deel van Göteborg, ook een heleboel prachtige bomen in bloei staan. Dus: kijk goed rond, neem je camera mee op pad en geniet van al het moois dat de stad Göteborg (sowieso al) te bieden heeft!

Altijd snel op de hoogte van de nieuwste artikelen op sommarmorgon.com? Volg me op Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder