Lunchtip: Tacos & Tequila in Göteborg

Tacos & Tequila Göteborg - home - sommarmorgon.com

Het leuke aan het centrum van Göteborg stad is dat er veel “verborgen” gezellige binnenplaatsjes en pleintjes zijn. Je loopt er zo voorbij, tenzij je goed kijkt. Aan een van die binnenplaatsjes zit taco restaurant Tacos & Tequila. Wij gingen er lunchen en raakten zeer enthousiast, dus deze tip wil ik je niet onthouden. De Zweden zijn alvast gek op taco’s, misschien jij ook na je bezoekje aan Tacos & Tequila in Göteborg?

Voorgevel en binnenplaats Taco & Tequila Göteborg - sommarmorgon.com

Het eerste dat opvalt als je het terras van Tacos & Tequila op wandelt, is het haast tropische gevoel dat het opwekt. Wit zand over het terras, parasols, palmboompjes: dat begint alvast goed! Er klinkt lekkere latin muziek, wat de levendige sfeer compleet maakt. Gelukkig is het prachtig weer als wij plaatsnemen op het terras, maar er hangen heaters, dus ook als het minder warm is, lijkt het een prima terras om een avondje op te hangen.

Ontdek meer Göteborg: Ontdek de stad Göteborg!

Het interieur van het taco restaurant - sommarmorgon.com

De vrolijke vibes zijn ook binnen te vinden. De grote bar staat in het midden van de ruimte en het geheel wordt verder aangekleed met palmbomen, gekleurde versiering en neon verlichting aan de bakstenen muur. Industrieel meets summer vibes!

Siggy mocht gezellig mee uit lunchen - sommarmorgon.com

Hond mee? Geen probleem!

Sinds we onze hond Siggy hebben (ten tijde van ons bezoek was ze ca. 4,5 maand oud) kiezen we net iets anders waar we een vorkje mee prikken, want we willen haar graag mee kunnen nemen. In Zweden is het niet vanzelfsprekend dat de hond een restaurant binnen mag, maar bij Tacos & Tequila was dat geen enkel probleem. Zij had nog eerder een bakje water voor haar neus staan, dan wij een drankje, haha! Top geregeld dus!

Ontdek meer Göteborg: Lindholmen Street food market in Göteborg

Vegetarisch menu Tacos & Tequila - sommarmorgon.com

Menu wisselt wekelijks

Tacos & Tequila heeft een vrij eenvoudig menu, dat wekelijks wisselt. Er is keuze uit een vlees-, vis- of vegetarische variant. Daar krijg je een salade en side order naar keuze bij (zoete aardappel friet of rijst) en koffie/thee met een koekje na. De prijs van SEK 125:- (omgerekend zo’n €12,-) die je daarvoor betaalt vind ik zeer schappelijk.

Ik kies voor Crispy Broccoli taco’s, Maurice kiest voor taco’s met varkensvlees. Nog even geen cocktail voor ons op dit tijdstip, dus een review daarvan moet ik je schuldig blijven. Niet veel later staat de tafel vol: we krijgen ieder twee taco’s geserveerd. En als ik, onhandig als ik kan zijn, het bakje salade uit mijn hand op de grond laat vallen staat er binnen no time een nieuwe.

Ontdek meer Göteborg: De wijken Eriksberg en Lindholmen in Göteborg

De glimlach van de ontzettend aardige serveersters wordt er niet minder om, ook al schaam ik me kapot. Anyhow: de taco’s zijn rijk gevuld en smaken ons prima. Onze buikjes zijn royaal gevuld als we weer weggaan. Goed eten voor een prima prijs in een hele leuke setting: hier komen we zeker nog eens terug! En dan misschien ook wel voor een cocktail! :-)

Opgelet: het toilet is niet rolstoelvriendelijk, want alleen bereikbaar via een wenteltrap.

Doorkijkje naar het terras van Tacos & Tequila - sommarmorgon.com

Praktische informatie over Tacos & Tequila

Openingtijden:

Lunch
Maandag – Vrijdag 11.30 – 14.00 uur

Drinks
Maandag – Vrijdag 17.00- laat
Zaterdag – Zondag  13.00- laat

In de zomer gelden afwijkende openingstijden, dan is het restaurant de hele dag open.

Locatie:

Tredje Långgatan 9, Göteborg

Reserveren is niet nodig, Tacos & Tequila is een drop-in restaurant.
Meer info? Check hun Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder