Instagram

Travel Video Zweden

Video | Roadtrip 2016 Aftermovie

Roadtrip 2016 Aftermovie

Drie weken in een auto rondrijden door Europa. Drie weken vol ervaringen en indrukken. Hoe ga je dat onder woorden brengen, zodat mensen precies weten wat je hebt beleefd? In mijn blogpost over onze Roadtrip door Zweden, Polen, Oostenrijk en Slovenië vertelde ik je over onze precieze route en liet ik wat foto’s zien… maar vandaag ga ik het anders doen! Ik heb afgelopen week namelijk zitten sleutelen aan een Roadtrip aftermovie! In drieënhalve minuut neem ik je mee op reis, dus waar wachten we nog op?

Roadtrip 2016 Aftermovie Amy

Deze video is geen vlog (in tegenstelling tot mijn video’s over Skåne waarin ik vooral aan het woord was), maar geeft meer een impressie van de reis door middel van sfeerbeelden. Zo zie je beelden van een kanotocht en tijdens het hiken in Zweden, maar ook neem ik je mee door de labyrinten van Slott Schönbrunn en terwijl ik ga shoppen. Tot slot genieten we samen van de prachtige uitzichten van Portorož (Slovenië). De beelden staan dus wel op volgorde van de route die we reden, met op het einde een korte samenvatting! Ik merkte zelf dat ik de reis weer helemaal opnieuw beleefde tijdens het uitzoeken van de beelden en het monteren van de video. Mis je een beetje context en wil je meer weten van de route die we afgelegd hebben en wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan zeker even deze blogpost over onze vakantie!

Plezier in video’s maken

De beelden zijn afwisselend gemaakt met mijn Nikon D3200 camera en mijn iPhone. Dat verschil in kwaliteit zie je best wel goed, maarja.. in een wiebelende kano of gewoon tijdens een avondje uit eten laat ik die grote camera toch liever thuis. Ik begin steeds beter te zien wat ik wel en niet moet filmen en hoeveel materiaal ik moet verzamelen om een leuke video te kunnen samenstellen. Daarmee begint het bewerken van video’s ook steeds leuker te worden en ik ben dan ook een beetje aan het oriënteren op een nieuwe camera, die ik vooral voor filmen kan gebruiken (iemand tips of ervaring met bijv. een GoPro?). Voor mij voelt dit echt als een super leuke manier om mijn herinneringen levendig te houden en weer even terug te keren naar de prachtige plekken die we bezocht hebben. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om deze korte impressie te zien!


Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn Roadtrip Aftermovie vindt! Laat het me weten in de comments!

 • Reply
  Nicole
  17 augustus 2016 at 17 augustus 2016

  Ik hou van dit soort filmpjes! In de eerste plaats omdat ik gewoonweg geen tijd heb om vlogs te kijken die vaak 15 – 20 minuten duren. Maar ook omdat je zo een heel mooi beeld krijgt van al die mooie plekken waar jullie zijn geweest! Prachtig!
  Nicole plaatste onlangs.. Organic babykleding & accessoires voor elk budgetMy Profile

 • Reply
  Ricardo
  17 augustus 2016 at 17 augustus 2016

  Leuke video, alleen is het niet helemaal duidelijk wat waar is opgenomen dus heb geen idee welke beelden bij welke plaats horen. Het ziet er in ieder geval uit als een fantastische roadtrip met mooie plekken die je hebt bezocht :D
  Ricardo plaatste onlangs.. Kleine blog pauze.My Profile

 • Reply
  Anita
  17 augustus 2016 at 17 augustus 2016

  Leuke sfeervlog heb je ervan gemaakt! Malmö, brings back memories :)
  Anita plaatste onlangs.. De ooievaar heeft ons gevondenMy Profile

 • Reply
  Sandra
  17 augustus 2016 at 17 augustus 2016

  Je hebt een leuke video gemaakt! Toffe beelden en het brengt goed de echte vakantie sfeer over, leuk! Zijn de beelden door elkaar qua landen of heb je het per land achter elkaar gedaan? Ik zou graag willen weten wat allemaal in Slovenië was namelijk! Alles nadat je het bord van Slovenië filmde? :)
  Sandra plaatste onlangs.. Blogtips | 10x Bloginspiratie opdoen doe je zó!My Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   17 augustus 2016 at 17 augustus 2016

   Hoi Sandra, dank voor je reactie! De beelden staan inderdaad achter elkaar per land; met een korte samenvatting op het einde. De beelden van Slovenië zijn tussen 2:28 en 3:07 en het shot waar de video mee eindigt (ondergaande zon). Heb je interesse in Slovenië? Kan ik vragen beantwoorden? :-D

 • Reply
  Sophie
  21 augustus 2016 at 21 augustus 2016

  Ah wat een fijne vakantie moet dat zijn geweest! Zoveel moois gezien! :)
  Sophie plaatste onlangs.. Mijn verjaardagscadeautjes!My Profile

 • Reply
  Shirley
  14 september 2016 at 14 september 2016

  Ik hou van zulke video’s. Heel leuk gedaan. Ik krijg er vakantiekriebels van.
  Shirley plaatste onlangs.. Wijze lessen die ik in het afgelopen jaar geleerd hebMy Profile

 • Reply
  Yannick
  27 oktober 2016 at 27 oktober 2016

  Leuke video, ik hou ook super erg van aftermovies maken na een vakantie! Speel ook eens met wat slomo’s of timelapsen… dit kan super gave effecten geven aan je video!:)

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »