Nu op Spotify: seizoen 4 van The Swedest Thing podcast!

Podcast ‘The Swedest Thing’ in samenwerking met takemetosweden.be

Goed nieuws! Seizoen 4 van The Swedest Thing podcast staat nu op Spotify. Acht maanden na het derde seizoen zijn we terug met nieuwe afleveringen, want er was nog genoeg te vertellen! Heb jij een van de nieuwe afleveringen al gehoord? Lees er snel meer over.

In het derde seizoen van The Swedest Thing bespraken we een heel aantal leuke onderwerpen, zoals onze tips voor Malmö, leuke activiteiten tijdens een winterse vakantie in Zweden, muziekfestival Melodifestivalen én de grote Zweden bucketlist. Zelf kijk ik erg positief terug op dit derde seizoen. Daarna hebben we goed nagedacht over het vervolg van de podcast, maar we kwamen tot de conclusie dat we nog niet helemaal uitgepraat waren. Ondanks dat we al heel wat besproken hadden, stonden er wat mij betreft nog wat onderwerpen op het wensenlijstje om te bespreken.

Wat te doen tijdens een stedentrip Göteborg - Neem de tram

Seizoen 4 van de podcast: de eerste twee afleveringen

Naast de onderwerpen die ik zelf nog graag wilde bespreken, kwamen er de afgelopen maanden veel berichtjes van luisteraars binnen met wensen of opmerkingen. Ook daar hebben we iets mee proberen te doen. Het nieuwe seizoen wordt wel iets korter dan je van ons gewend bent: er zullen dit keer naar verwachting vijf afleveringen live gaan. Wil je al wat meer weten over dit seizoen? Bekijk dan hieronder wat meer informatie over de eerste twee afleveringen.

Aflevering 4.1: Wat gaat er mee in onze koffer?

In de eerste aflevering bespreken we wat er mee gaat in de koffer naar Zweden én wat er mee terug komt. Er zijn verschillende typen Zweden vakanties, zoals een avontuurlijke reis naar het noorden of een stedentrip. Maar wellicht zijn er enkele basisitems die je toch meeneemt? We bespreken onze eigen essentials, maar ook die van onze luisteraars. Via Instagram kregen we namelijk ontzettend veel reacties binnen over dit onderwerp.

Een tipje van de sluier? Mijn praktische Osprey backpack en ik zijn vrijwel onafscheidelijk en deze rugzak zal dan ook altijd met me meegaan, tezamen met mijn glazen waterfles. Jaren geleden gekregen van mijn zusje en nu een onmisbaar item, waar ik ook heen ga. Voor het hiken nemen we vaak een tasje mee met wat basic items, zoals de fire steel (praktisch voor het grillen van worstjes na een wandeling), een tekenpen en wat ehbo spulletjes. Die zit gewoon standaard in de backpack. En niet te vergeten: mijn wandelschoenen. Ik heb deze van Lowa en wil voorlopig geen andere meer. Tot slot: nu we geregeld naar Zweden reizen met de hond nemen we natuurlijk ook voor haar een heleboel mee.

En gaat er dan ook iets mee terug vanuit Zweden naar Nederland? Zeker wel! Bij mij is dat vooral eten. Daarover vertelde ik al eens uitgebreid in aflevering 2.5 van de podcast, waarin we het hebben over de Zweedse supermarkt. Ben je benieuwd naar de input van onze luisteraars? Luister dan vooral de aflevering, want er zitten veel leuke antwoorden bij!

Luister mee naar aflevering 1:

Aflevering 4.2: Onze tips voor Göteborg!

Tja, en toen de aflevering die er wat mij betreft zeker nog moest komen: Göteborg! Toen we in oktober weer in de stad waren heb ik lokaal wat opnames gemaakt, die in de edit helaas bijna allemaal gesneuveld zijn door teveel achtergrondgeluid. Beginnersfoutje! In de aflevering bespreken we onze tips voor een bezoek aan Göteborg. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik mijn enthousiasme moeilijk in bedwang kon houden toen ik mijn lijstje met tips opstelde. Deze stad is dan ook niet voor niets mijn tweede thuis geworden de afgelopen jaren!

In de aflevering bespreken wij de oprichting van de stad Göteborg. Over de invloed / rol van de Nederlanders hierbij bestaan verschillende verhalen. Wij vertellen er wat over, maar let op: onder voorbehoud van fouten! In 2021 riep de Lonely Planet Göteborg uit tot Best Sustainable City Stay, waarbij het openbaar vervoer in Göteborg een van de aspecten is waarin daarvoor flink geïnvesteerd werd. Een wandeling door Eriksberg en Lindholmen kan niet ontbreken en ik deel in de podcast graag mijn tip voor de lekkere Tiramisu die je hier kunt krijgen. Wandel een rondje door het Delsjön natuurgebied of bezoek een van de eilanden in de scherenkust.

Tot slot een stukje over Kerst in Göteborg en een leuke discussie: is Stockholm of Göteborg de echte kerststad van Zweden?

Luister mee naar aflevering 2:

Heb je geen Spotify? Dan kun je ons ook vinden in andere podcast players, zoals Apple Podcast of Google Podcast.

Wil je meer informatie over de podcast? Check dit overzicht met shownotes van alle afleveringen!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder