TAG | De December TAG

december tag kersttrui

Op het moment dat ik dit schrijf staat de televisie aan waar Serious Request op het punt staat te beginnen, verlichten de lampjes in de kerstboom de woonkamer en staat er op tafel een schaaltje met kerstkransjes. Een heel cosy gevoel, dat ik graag ieder jaar op deze manier beleef. Dus hoewel het weer buiten meer doet vermoeden dat het voorjaar ieder moment kan losbarsten (de trui die ik kocht lijkt weinig effect te hebben ;-)) is het toch echt december en bijna Kerstmis. Waar ik december vroeger vooral een veel te drukke maand vol onrust vond, begin ik deze feestelijke maand steeds meer te waarderen. Daarom vul ik vandaag de gezellige December Tag in! Ik weet trouwens niet wie hem bedacht heeft, maar weet jij dat wel dan geef ik graag alsnog de credits!

Wat vind je het leukste aan de maand december?

Ik vind gewoon de algehele fijne sfeer die er in december heerst altijd erg leuk. Overal hangen lichtjes die de donkere dagen een stukje vrolijker maken, er liggen allerlei lekkernijen als kruidnoten, marsepein en kerstkransjes in de supermarkt, etalages van winkels zijn prachtig versierd en de radio speelt all time christmas favorites. Een hele gezellige periode!

Olympéa 1

Wat is jouw favoriete parfum om met de feestdagen te dragen?

Op dit moment is mijn go-to parfum Olympéa van Paco Rabanne, die geur is zo lekker! Maar mijn andere favoriet is J’adore van Dior, dus misschien kies ik daar wel voor.

Welke drie producten mogen niet ontbreken deze maand?

Ook al is het niet echt koud buiten, toch merk ik dat in het late najaar/ begin van de winter mijn lippen altijd vrij droog worden. Ik ben nu dan ook helemaal gek op de Burt’s Bees lippenbalsem met granaatappel-olie. Deze lippenbalsem is vrij van minerale oliën en werkt echt als een malle! Om de lichaamshuid zacht en soepel te houden gebruik ik graag een lekkere bodylotion. Deze maand(en) gebruik ik graag de Fuji Green Tea body butter van The Body Shop. Tot slot Lush Snowfairy, uit de kerstcollectie van Lush. Mierzoet, maar heerlijk!

Wat is je favoriete winterdrankje?

Een kop hete thee, hoe kan dat ook anders?! :-) Hoewel ik trouwens zag dat Starbucks nu Honey and Almond Hot Chocolate verkoopt… ik heb hem nog niet geprobeerd, maar ik houd enorm van de warme choco’s van Starbucks en heel erg van amandelen dus ik ben hier zo benieuwd naar!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Deze vraag beantwoordde ik vorig jaar in de It’s Christmas Time tag en het antwoord is nog steeds hetzelfde: Love Actually! <3

suikervrije (spelt)kruidnoten

Welk soort snoep eet jij het meest rond deze tijd?

Zoals je wellicht weet heb ik vorige maand een maand zonder suiker gegeten. Ik ben een énorme zoetekauw, maar toch is me dit zo goed bevallen dat ik probeer die lijn een beetje voort te zetten deze maand. Best lastig, met alle lekkernijen die december met zich meebrengt. Maar de suikervrije kruidnoten die ik bakte waren echt heel lekker en zeker begin december kwamen die goed van pas! Wanneer ik trouwens marsepein omhuld met chocolade in de schappen zie liggen, belandt dit sowieso in mijn mandje (en ik kan je verzekeren.. die verpakking blijft niet lang onaangebroken!). En tot slot is kerstbrood met amandelspijs bij mij ook favoriet. Heerlijk!

Wat is je ultieme kerstlook?

Qua oogschaduw ben ik fan van neutrale kleuren, maar ik denk dat ik met kerst kies voor iets meer glitter en net wat donkerdere kleuren dan normaal. Een mooie zwarte eyeliner en mooie donkerroze/ rozerode lipstick erbij en ready to party!

december tag kaarsen

Wat is je favoriete kerstnummer?

Dat kan er maar eentje zijn toch? Na het horen van All I want for Christmas is you van Mariah Carey is je kerst toch pas écht begonnen? Deze blijft toch gewoon het allerleukste voor mij. Vooral de clip is lekker oldskool, haha!

Wat zijn je goede voornemens voor 2016?

Ik denk dat 2016 voor mij in het teken gaat staan van leren loslaten, de lat iets minder hoog leggen en balans vinden in mijn leven. Flinke uitdagingen, waar ik hard mijn best voor ga doen. Maar wat ik nog leuker vind zijn meer originele goede voornemens. Een van mijn goede voornemens voor 2015 was minimaal 5 Europese landen bezoeken en het lijkt me leuk om binnenkort opnieuw een lijstje te maken met wat ‘apartere’ voornemens voor het nieuwe jaar.

Zo, dit was mijn invulling van de December tag. Hartstikke bedankt voor het lezen mijn mijn antwoorden op deze leuke vragen! Mocht je de vragen ook willen beantwoorden op jouw blog, laat me dat dan zeker even weten zodat ik jouw antwoorden kan komen lezen! :-)

Wat geeft jou hét ultieme december/ kerstgevoel?

Delen:

10 Reacties

 1. 19 december 2015 / 19 december 2015

  Wat een leuke en blije invulling van deze tag :-) Ik vind ook altijd de lichtjes zo leuk, dat geeft gewoon een extra feestelijk gevoel. En mijn ultiem december/kerstgevoel is denk ik toch wel met familie en vrienden zijn. Ik weet dat veel mensen dat verschrikkelijk vinden maar ik koester nog elk moment dat ik onder mijn geliefde kan zijn.

 2. 19 december 2015 / 19 december 2015

  Oh dit is ook echt een superleuke tag! De Honey & Almond van Starbucks is inderdaad erg lekker, wel een aanrader! En ja, zonder Love Actually geen December natuurlijk. ;)

 3. 19 december 2015 / 19 december 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben nog helemaal niet in de kerststemming eigenlijk. Iedere keer dat ik in mijn agenda kijk, verbaas ik me over hoe dichtbij kerst al is en ik dus nog steeds niets aan versiering in huis heb haha. Volgend jaar maar weer. :) De sfeer in december is inderdaad wel altijd heel leuk, met al die lampjes en versiering overal. Wat ik wel altijd heel erg maf vind is dat mensen rond deze tijd van het jaar stress krijgen, plotseling is het overal druk, producten in de supermarkt zijn uitverkocht, iedereen heeft haast. Dat vind ik wel altijd een beetje jammer.

 4. Noelle
  19 december 2015 / 19 december 2015

  Super gezellige tag. Ik raak ook altijd in de december mood door de lichtjes en iedereen lijkt toch in een betere bui dan normaal. En als ik nu naar buiten kijk is het inderdaad niet helemaal winter, maar goed, ik klaag niet! Voor mij is het ultieme kerstgevoel lekker op de bank zitten met iPad zoals ik eigenlijk al doe, maar dan met Serious Request op de achtergrond. Toch raar dat dat mij het gevoel geeft dat kerst er echt aan zit te komen.

 5. Cindy
  19 december 2015 / 19 december 2015

  Wat een leuke tag zeg, ik word er helemaal vrolijk van. Ik neem ‘m even van je over!

  • twintigennogwat
   19 december 2015 / 19 december 2015

   Leuk, ik ben benieuwd naar jouw invulling!

 6. 19 december 2015 / 19 december 2015

  Voor mij zijn dat eigenlijk vooral de lichtjes die dan ‘opeens in huis mogen’. Ook de kerstboom maakt het extra gezellig!

 7. Lieke
  21 december 2015 / 21 december 2015

  Wat een leuke tag!
  Bij mij gaat er ook geen Kerst voorbij zonder LoveActually gekeken te hebben.
  Het lijkt me trouwens best lastig om rond deze tijd suikervrij te eten. Vind het knap hoe je dat doet hoor!

  Mijn ultieme kerstgevoel is nog altijd het opzetten van de kerstboom met de cd van Bert en Ernie op de achtergrond. Echt een traditie die ik stiekem hoop nog lang te mogen uitvoeren/koesteren. En het gourmetten met het hele gezin mag natuurlijk niet ontbreken. Altijd zo gezellig samen!

 8. Paula
  21 december 2015 / 21 december 2015

  Op je vraag waar de kerstboom vandaan komt het volgende verhaal.
  De kerstboom is bedacht door ene Lisselot Valls. Zij heeft de 1e boom in Parijs op een plein gezet met kaarsjes erin rond 1800.
  Het had niets met de kerst te maken maar als dank voor de oogst die zou gaan komen doordat het weer lichter ging worden. Het bracht dus een vorm van verlichting. De zon, licht en groei.
  De mensen vonden dit zo leuk dat zij de boom langzaam ook in hun huis gingen plaatsen.
  Dat er later kadootjes onder de boom werden gelegd is een voortvloeisel van Sinterklaas ( die echt heeft bestaan) . De Romeinen gaven elkaar al kadootjes, later heeft men er 25 december van gemaakt als geboorte van christus en is het geven van kadootjes daar nog eens bijgekomen.

 9. 22 december 2015 / 22 december 2015

  J’adore van Dior is zo lekker! Kerst zonder kerstfilms kan trouwens echt niet. Vanavond komt Love actually op tv! Ik wil hem trouwens heel graag op DVD, maar dat is nog best lastig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder